Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 березня 2024, 13:01
622
0

Володимир ПЯТЕНКО: «Маємо боротися за місця, що дають право грати в ЛЧ»

Тренер «Житлобуда-1» прокоментував відновлення чемпіонату України

| Оновлено 19 березня 2024, 13:01
622
0
Володимир ПЯТЕНКО: «Маємо боротися за місця, що дають право грати в ЛЧ»
Металіст 1925. Володимир Пятенко

Головний тренер харківського «Житлобуда-1» Володимир Пятенко розповів про свої думки щодо відновлення чемпіонату України з футболу серед жінок та підготовку до сезону.

- Володимире Миколайовичу, розкажіть, як пройшла зимова підготовка? Усім задоволені?

- Так, задоволений. Було усе, що потрібно, були збори, були дворазові тренування, займалися у манежі в Щасливому, виїжджали на Закарпаття. На початку всі в різних кондиціях приходили, але через тренування підійшли всі до спільного знаменника.

- Уже післязавтра перша гра. Наскільки ви оцінюєте готовність команди до відновлення чемпіонату?

- Це гра, звісно,​​ покаже, але, загалом, готові непогано. Трошки, звичайно, випадали дівчата через травми та хвороби, але все непогано.

- Команда посилилася взимку. Як оціните трансферну роботу?

- Так, робота проведена на гарному рівні. Хорошу трансферну політику провели, посилились. Взяли і молодих, і досвідчених футболісток, які практично одразу влилися. Тому все нормально. Ці футболістки, які прийшли мають посилити нашу команду.


- До стартового матчу. Якої гри очікуєте у протистоянні з «Колосом»?

- Ну, це перша шістка, це шість найкращих команд чемпіонату, тому всі матчі будуть важкі, прохідних поєдинків не буде. Але ми посилилися, у нас є завдання. Ми маємо боротися за призові місця, краще за ті позиції, які дають право грати в Лізі чемпіонів, перша або друга позиція. Але завдяки керівництву ми маємо умови, ми маємо мотивацію, майстерність, а найголовніше бажання, щоб досягти успіху.

- У першій частині сезону були травмовані та поза грою Ольховська, Шевчук. Як вони зараз і чи не травмувався хтось ще?

- Ольховська зараз уже тренується в загальній групі, потихеньку набирає форму. А в Шевчук, на жаль, ще час для цього не настав. Шевчук на підході до повернення. Під час підготовки траплялося, що хтось отримував пошкодження, дівчата випадали. Нічого критичного. Бували віруси, бували мікротравми.

- Повертаючись до «Колоса». Що може стати ключовим для досягнення переможного результату?

- У першу чергу ми звертаємо увагу на себе. Ми розуміємо, хто є нашим наступним суперником, ми вже грали проти «Колоса» на першому етапі. Це гарна команда, у них є якісні футболістки, є збірниці. І взимку вони ще посилилися, там також готується гарна команда, вони грають разом уже доволі давно. Але ще раз скажу, що ми більше на себе звертаємо увагу. Хоча знаємо їх і сильні, і слабкі сторони, бо переглядали їх матчі не раз і завтра будемо дивитися ще. Проте головне – як зіграємо ми самі. Важливо, щоб ми грали у сучасний футбол. З будь-яким суперником ми маємо грати агресивно, має бути контроль м'яча та швидкий перехід з атаки на оборону та навпаки.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.