Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 18 березня 2024, 23:42
11338
11

«Провал за провалом». Дериземля розкритикував українських біатлоністів

Віцепрезидент ФБУ незадоволений ставленням спортсменів

| Оновлено 18 березня 2024, 23:42
11338
11
«Провал за провалом». Дериземля розкритикував українських біатлоністів
Facebook. Андрій Дериземля

Віцепрезидент Федерації біатлону України Андрій Дериземля розкритикував ставлення нинішніх спортсменів до виступів за національну команду:

«Знаєте, я, трохи постарше, але ж я пройшов біатлон з 4-го класу та досяг там якихось результатів. На мій погляд, як би там не ображалися спортсмени, навіть не дуже молоді, у них якесь інше покоління, інші цінності.

Я був на деяких зібраннях, і мене вражає їхній підхід насправді. Це потрібно міняти. В першу чергу це залежить, звісно, від тренера. Але коли йде таке в першу чергу, що їм уже щось винні в особі федерації, тренерів чи країни загалом…

У нас завжди був такий підхід: спочатку ти покажи результат, завоюй своє ім'я – і потім ти можеш на щось розраховувати, якісь там фінансові блага та все інше. Деякі спортсмени втратили взагалі розуміння того, що від них вимагається, чого вони взагалі самі хочуть. Багатьох спортсменів і спортсменок влаштовувало, що вони тільки їздять по зборах, і все. Доходило до того, що вони не хочуть виходити на деякі змагання.

Для нас це було престижно, і ми дійсно засмучувалися, якщо когось не ставили. У мене був сезон, і в багатьох інших спортсменів тоді, що ми бігли майже всі гонки протягом року. А зараз спортсмени так до цього ставляться… І це також є причиною провалу результатів.

У першу чергу мають і спортсмени зрозуміти, тим більше зараз, коли йде війна, що виїзд за кордон, виїзд на тренування – це вже досягнення, що для них це зробили. А від них вимагається просто стовідсоткова віддача на тренуваннях і 200 відсотків віддачі на змаганнях, щоб показувати результати.

Ви розумієте, яке розчарування і злість у багатьох, коли дивляться, як людина займає 70-те, 90-те, 70-те, 90-те місце. У мене телефон іноді обривається, хоч я не завжди можу відповісти, від запитань: «Навіщо там ці спортсмени? Що вони там роблять? Витрачаються кошти, краще інших».

Як на мене, це в першу чергу робота тренера – донести спортсменам, що ви маєте відповідальність перед країною, перед уболівальниками. Немає такого, що я нікому нічого не винен. Не винен – не займайся спортом, будь ласка, займайся бізнесом чи чимось іншим. Якщо ти вже в збірній, ти маєш нести відповідальність.

Ми намагаємося донести це тренерам. Думаю, що будуть зміни після цього сезону, тому що дійсно провал за провалом. Складна ситуація насправді, тому думаю, що потрібно робити якісь висновки. Це в першу чергу покладено на тренерський штаб, але й федерація також бере в цьому активну участь. Думаю, потрібно з тренерами працювати, тренерам, у свою чергу, зі спортсменами».

Оцініть матеріал
(81)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд
Футбол | 27 квітня 2024, 17:45 2
Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 33-го туру Ла Ліги

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 165
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Левченко
Згоден на всі 309%! 
Микола Шевченко
Правий на всі 💯!!!! Бо там немає на що дивитись!!! Тішаться, що ледь-ледь попали в 20-ку?!)))) 
nick07
Дериземля звісно сказав все вірно, але... чи справді в команді така атмосфера, чи це просто спроба чиновників зняти з себе відповідальність і перекинути її виключно на тренерський штаб та спортсменів правду навряд чи хтось скаже
chak98
Вірно сказав. Нема мотивації, то не виходь на старт. Хай змагаються ті,  у кого " очі палають "
Василий Гредюшкин
Це  пусті розмови     Ніхто  нічого   крім  Крулька  не міняє   Тренеризалишаться   .Ганьба продовжиться
Юрий Щербань
Підручний весь сезон розказує про руку ,зламав у серпні а весь сезон вона болить,такого не може бути і правда їдуть туристами і потім то сходять с дистанції то пропускають гонки,правильно брати тіки тих хто хоче битися за країну  і за Україну