Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 19 березня 2024, 01:44
6310
1

Лунін пропустив між ніг, «суха» серія Довбика та Мудрик на позиції десятки

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 19 березня 2024, 01:44
6310
1
Лунін пропустив між ніг, «суха» серія Довбика та Мудрик на позиції десятки
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Лунін у матчі проти «Осасуни»

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Луніну забили двічі

«Реал» в гостях здолав «Осасуну» – 4:2.

На старті поєдинку команди обмінялися забитими м'ячами. Далі тричі відзначалися гравці «Реала». «Осасуна» змогла тільки врятуватися від розгрому у компенсований до матчу час.

Андрій Лунін захищав ворота мадридців. На початку матчу український воротар пропустив після подачі кутового. Після скидки Анте Будімір опинився один навпроти воріт гостей. Хорватському нападнику потрібно було з декількох метрів переправити м'яч ворота. Шансів у Луніна врятувати не було. Помилилися центральні захисники «Реала», які втратили чужого нападника у власному воротарському майданчику.

Хесус Аресо перевірив пильність Луніна дальнім ударом, але український воротар впорався з ударом у нижній кут та перевів м'яч на кутовий. Наприкінці тайму той же Аресо обвідним ударом змусив Андрія показати свою майстерність. Український голкіпер зробив хороший сейв.

На початку другого тайму Лунін зробив передгольову передачу. Андрій вибив на чужу половину поля. Після скидки Федеріко Вальверде Браїм Діас реалізував вихід на ворота суперника.

В доданий час Ікер Муньйос забив Луніну між ніг. Іспанський півзахисник отримав м'яч у штрафному майданчику «Реала». Не мав жодної опіки та на силу «прошив» Луніна. Андрій не встиг зреагувати на удар.

«Реал» збільшив перевагу над найближчим переслідувачем до 8-ми очок.

Яремчук без гольових моментів

«Валенсія» в гостях поступилася «Вільярреалу» – 0:1.

Єдиний гол у матчі був забитий на початку другого тайму.

Getty Images/Global Images Ukraine. Роман Яремчук

Роман Яремчук вийшов у старті та відіграв 71 хвилину. На початку матчу вивів партнера на удар з лінії штрафного. Міг краще розпорядитися м'ячем після помилки у грі ногами воротаря «Вільярреала». На початку другого тайму брак швидкості не дозволив розігнати атаку Роману. Заробив на собі жовту карту для суперника.

Український нападник був активним. Багато працював на команду. Але його ефективність дій була невисокою. За проведений на полі час не мав жодного моменту біля воріт «Вільярреала».

«Валенсія» перебуває на 8-й позиції, маючи в активі 40 очок.

Довбик змарнував свої моменти

«Жирона» в гостях мінімально поступилася «Хетафе».

Долю поєдинку вирішив гол Хесуса Сантьяго у першому таймі.

Віктор Циганков не потрапив до заявки «Жирони» через травму коліна. Український вінгер досі не тренується та відбув у табір національної збірної, сподіваючись відновитися до матчів збірної. Креативних дій Циганова бракувало у матчі із «Хетафе».

Артем Довбик вийшов у стартовому складі та зіграв повний поєдинок. Український нападник продовжив свою безгольову серію, яка вже нараховує 8 матчів.

У матчі проти «Хетафе» в Артема були свої моменти. Підвела реалізація. Складається враження, що Довбик втратив впевненість у своїх діях, яка у нього була у першій частині сезону Ла Ліги.

На старті поєдинку Довбик майже вивів на ворота суперника Крістіана Порту, коли скинув м'яч іспанцю головою, але атаку зірвав фол гравців «Хетафе». Артем дуже здорово поставив корпус своєму візаві. Епізод міг навіть завершитися вилученням, але після перегляду VAR арбітр обмежився тільки жовтою карткою.

Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

Мігель Гутьєррес вирішив пробивати по воротах із гострого кута замість поперечного пасу на Довбика, який знаходився у зручній позиції. Артем висловив невдоволення своєму партнеру.

Наприкінці тайму Артем мав чистий вихід на воротаря «Хетафе». Довбик вирішив бити на силу у дальній кут, але промахнувся. М'яч пройшов біля самої стійки.
У наступній атаці український нападник не зумів завершити фланговий простріл, хоч знаходився перед порожнім кутом воріт. Довбик повноцінно не дотягнувся до м'яча. Сила прострілу була така, що тільки дотику було замало.

Вже у другому таймі Артем не зумів скористатися навісом від Савіо. Довбик не зумів скластися для удару по воротах. Вийшло, що м'яч від його коліна відлетів у бік воріт господарів.

Через декілька хвилин український форвард бив із кута штрафного майданчика після того, як обіграв двох захисників, але удар не склав великих проблем для воротаря «Хетафе».

Черговий навіс Савіо мав усі шанси стати результативним. Навісна передача бразильця знайшла Довбика напроти воріт, але удар українця із вигідної позиції головою не вийшов. Давид Сорія справився з ударом.

За статистичними оцінками Довбик став одним із найгірших гравців у складі каталонців.

«Жирона» втратила другу позицію, поступившись «Барселоні» 2-ма очками. Відстань до лідера «Реала» збільшилася до 10-ти пунктів.

Маліновський втратив місце у стартовому складі

«Дженоа» в гостях зіграв унічию з «Ювентусом» – 0:0.

Матч пройшов за повної переваги «старої синьйори», але туринці забити так і не змогли.

Руслан Маліновський черговий матч розпочав на лаві запасних. Український півзахисник вийшов на заміну та провів на полі 26 хвилин ігрового часу. Можливості працювати на атаку у Маліновського не було. Руслан був сконцентрований на обороні. За проведений час на полі український легіонер нічим не відзначився.

«Дженоа» перебуває на 12-му місці із 34-ма очками.

Коваленко вийшов на заміну

«Емполі» вдома поступився «Болоньї» – 0:1.

Єдиний гол у матчі забив Фаббіан Джованні в доданий до матчу час.

Віктор Коваленко вийшов на заміну на 66-й хвилині зустрічі. За проведений час український півзахисник ніяк себе не проявив. «Болонья» мала повну перевагу на полі. У випадку із пропущеним м'ячем можуть бути питання до Коваленка. Ріккардо Калафіорі з м'ячем просувався до воріт «Емполі» та завдав удару. Все завершилося результативним добиванням. Італійського захисника ніхто не накривав та не заважав наближатися до воріт. Коваленко був поряд, але він прикривав гравця на правому фланзі.

«Емполі» знаходиться на 17-му місці із 25-ма заліковими балами.

Ярмолюк відіграв півгодини

«Брентфорд» поступився в гостях «Бернлі» – 1:2.

Getty Images/Global Images Ukraine. Егор Ярмолюк

Вирішальним у матчі стало швидке вилучення Серхіо Регілона на початку матчу. «Бернлі» забив два м'ячі. Гості змогли повернути інтригу тільки наприкінці матчу.

Єгор Ярмолюк вийшов на заміну та зіграв 30 хвилин. Команда українця грала у меншості майже з початку матчу, тому Томас Франк дав Єгору більше часу, ніж зазвичай.

Український легіонер посилив гру. Заміни від «Брентфорда» збільшили темп гри. Гості почали пресингувати, були більш агресивними в атаці. Ярмолюк не брав участі у гольових моментах, але він був активним. Зробив 13 передач, двічі зробив перехоплення та стільки ж разів забрав м'яч.

«Брентфорд» має в активі 26 очок та перебуває на 15-му місці.

Мудрик на позиції десятки

«Челсі» у чвертьфіналі Кубка Англії здолав «Лестер» – 4:2.

Господарі забили двічі у першому таймі. «Лисиці» відповіли своїми двома м'ячами після перерви. Доля поєдинку визначилася у доданий до матчу час, коли «аристократи» забили ще два голи.

Михайло Мудрик вийшов у основі та відіграв 78 хвилин. Український легіонер грав не на фланзі, а на позиції десятого номера.

Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

На старті поєдинку Мудрик був близький до асисту після кутового. Але удар Коула Палмера прийшовся у стійку. Наприкінці тайму Михайло небезпечно пробивав із меж штрафного майданчика, але воротар «Лестера» впорався з ударом. Також гравець збірної України взяв участь в атаці із другим забитим м'ячем, коли вдало зіграв головою на партнера.

Коли у середині другого тайму Маурісіо Почеттіно замінював Мудрика, то трибуни почали невдоволено свистіти. Дійсно, Михайло провів доволі непоганий поєдинок на не зовсім звичній позиції для себе.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex196
Такое впечатление что псевдожурналисты выбирают только негатив о игроках