Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 березня 2024, 08:38
3432
4

Демарш Зорі, криза Полісся та Металіста 1925, порятунок Кривбасу

Найцікавіші події 21-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 18 березня 2024, 08:38
3432
4
Демарш Зорі, криза Полісся та Металіста 1925, порятунок Кривбасу
ФК Металіст 1925

Через форсування підготовки національної збірної до матчу плей-оф Євро-2024 проти збірної Боснії та Герцеговини звітний тур УПЛ був розтягнутий майже на тиждень. Розпочався у вівторок, матчами за участю трьох базових колективів збірної України – «Динамо», «Шахтаря» та «Дніпра-1». А завершився у неділю.

«Гірники» та динамівці здобули синхронні перемоги – по 2:0. Здобув перемогу і «Кривбас». Найімовірніше, саме ці три команди і розіграють медальний п'єдестал.

Чергова осічка «Полісся»: відставка Калитвинцева поки що не вплинула позитивно на житомирян. Як поки що не впливає позитивно на «Металіст 1925» призначення на тренерський місток Скрипника.

Демарш туру

ФК Зоря

Перед матчем проти «Динамо» у ЗМІ з'явилася інформація про те, що футболісти «Зорі» мають намір бойкотувати поєдинок. Нібито через борги клубу перед гравцями. Керівництво «Зорі» офіційно спростувало чутки, заявивши, що гра проти «біло-синіх» відбудеться.

І вона справді відбулася. Проте луганці вийшли резервним складом. Навіть напіврезервним: юніори плюс легіонери. Отже, щодо боргів все не так чисто, як запевняють боси клубу.

Ну, а сам матч цікавим не вийшов: аж надто нерівними виявилися сили. «Динамо» здобуло впевнену перемогу.

Відмазки туру

Асистент наставника «Зорі» Юрія Коваля – Младен Бартулович – після гри проти «Динамо» так і не зміг відповісти на, здавалося, найпростіші та найактуальніші питання. Зокрема, коли його запитали, «Де всі українці основного складу», він пішов у ігнор: «Будь ласка, питання щодо матчу». «Ну, то це і є питання щодо матчу». «Є різні причини. Деякі гравці у «Динамо» орендовані. Такий склад вийшов у нас. А стосовно Герреро, то перед від'їздом він погано почувався».

Кутовий туру

ЛНЗ зрівняв рахунок у матчі проти «Дніпра-1» після бездоганного розіграшу кутового удару. Рибалка зробив передачу від кутового прапорця з лівого флангу на ближню штангу. Там був напоготові Бар, який переправив м'яч на дальню стійку, на Саліху. Той забивав уже у порожні ворота.

Пояснення туру

Після гри проти «Минаю», яка завершилася впевненою перемогою «Шахтаря», головного тренера «гірників» Марино Пушича запитали про Чигринського, якого не опинилося у заявці команди на весняну частину сезону. На запитання, чи це суттєва втрата, Пушич відповів так: «Скажу чесно, я не очікував такого питання, тому що Чигринський був відсутній уже тривалий період через травму, а потім він не міг повернутися в міжсезоння. Але я можу вам дещо сказати про нього: він дуже хороша людина, чудовий гравець із неймовірною кар'єрою – і ми всі маємо це поважати. І я дуже його поважаю, бо весь час, доки він був не травмований і грав і тренувався з нами, він завжди був із командою. Фантастичний командний гравець».

Стик туру

Дуже жорсткий момент стався наприкінці першого тайму матчу «Олександрія» – «Ворскла». Півзахисник господарів поля Мартинюк дуже різко зустрів форварда гостей Степанюка. Обидва отримали сильні розсічення. І якщо Мартинюку перемотали голову, і він далі продовжив гру (його замінили у середині другого тайму), то Степанюк на другу половину зустрічі вже не вийшов.

Розгром туру

Навряд чи хтось міг передбачити таке. Але воно сталося. «Рух» на виїзді розгромив «Металіст 1925» - 4:1. Показово, що усі свої голи львів'яни забили за 19 хвилин. Ще до кінця першого тайму закривши питання про переможця. На початку другого тайму «Рух» опинився у меншості – був вилучений Роман. Але харків'янам це мало допомогло: вони спромоглися лише на один м'яч престижу.

Одкровення туру

Після розгромної поразки від «Руху» головний тренер «Металіста 1925» Віктор Скрипник не став ходити навкруги: «Як ми грали перший тайм, то все по ділу. Коли зрозуміли, як треба грати, то вже було запізно. Маємо те, що маємо. Ніхто не чекав від нас, що ми маємо феєрити. «Рух» потужна команда, яка бореться за єврокубки, хлопці грають багато років разом. Все закономірно».

Дебют туру

На гру проти «Оболоні» «Полісся» готувалося під керівництвом нового головного тренера. Замість відправленого у відставку (або добровільно туди відправленого) Юрія Калитвинцева, тренерський місток житомирського колективу зайняв новий-старий наставник Сергій Шищенко.

ФК Полісся. Сергій Шищенко

Проте зміна на тренерському містку не дала команді належного імпульсу. «Полісся» знову програло. Один із недавніх лідерів сезону не виграє вже сім матчів поспіль.

А «Оболонь» тим часом здобула першу перемогу після дев'яти невдалих поєдинків.

Гол туру

Півзахисник «Оболоні» Черненко відзначився хорошим забитим м'ячем у грі проти «Полісся». Руслану вдався дуже точний удар з-за меж штрафного майданчика – прямо у верхній кут воріт Бойка. Без шансів для кіпера.

Скандал туру

Після матчу проти «Оболоні» наставник Полісся Сергій Шищенко не прийшов на прес-конференцію. Чому? Один із співробітників житомирського клубу відповів на це запитання ось так: «А на**я йти на прес-конференцію, якщо нас там обматюкають»? І дійсно, а на**я?

Розв'язка туру

«Кривбас» переміг «Колос» на п'ятій доданій до часу другого тайму хвилині. До цього всі спроби господарів пробити Фесюна були марними. Але з ударом Бізімана Кирило не впорався. Підопічні Вернидуба залишаються у чемпіонських перегонах.

Стабільність туру

Єдиною світлою плямою цьогорічного «Вереса» є форвард Мрвальєвич, який прийшов у команду під час зимової перерви. Чорногорець знову відзначився за «народну команду» – цього разу у грі проти «Чорноморця». В активі Марко – вже три голи у чотирьох «весняних» матчах «Вереса».

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зоря вперше із сезону 2013/14 не зіграє в єврокубках
Футбол | 28 квітня 2024, 15:49 0
Зоря вперше із сезону 2013/14 не зіграє в єврокубках

Перервалася 10-річна серія виступу луганчан на євроарені

Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн
Футбол | 27 квітня 2024, 20:57 9
Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн

Артем Довбик влітку може стати гравцем «Барселони»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vvv2008g
Романа  на 5 матчів вилучення
Фанькин кот
Зато родной Шахтёр на первом месте! И это главное!