Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 17 березня 2024, 05:44
8144
0

ДМИТРЕНКО: «На ЧС їхала по трасі й думала: що я тут взагалі роблю»

Українська біатлоністка завершила сезон гонкою переслідування у Кенморі

| Оновлено 17 березня 2024, 05:44
8144
0
ДМИТРЕНКО: «На ЧС їхала по трасі й думала: що я тут взагалі роблю»
Getty Images/Global Images Ukraine.Христина Дмитренко

Для Христини Дмитренко гонка переслідування стала останнім стартом сезону. Українська біатлоністка покращила свій результат на 11 позицій. Христина розповіла, яким для біатлоністки став останній сезон, чим задоволена, а над якими помилками збирається далі працювати, й наскільки важлива для дівчини підтримка родини.

– Христино, цей старт можна занести собі в актив, ви поліпшили свою позицію на 11 місць, вітаємо! І Іра Петренко, і Дмитро Підручний говорили про досить підступний підхід до стрільбища у Кенморі. Як думаєте, тільки цим можна пояснити досить велику кількість промахів у персьюті навіть у тих спортсменок, які вважаються гарними стрільцями?

– Сьогодні мені вдалось добре відпрацювати на рубежах, це і стало запорукою поліпшення результату. Так, підхід на стрільбище тут досить важкий, плюс висота. Ти виходиш після підйому і дихання збивається, тому тут треба грамотно підходити і дихати перед стрільбою, основним акцентом для мене було відпрацювати кожний постріл.

– Сьогоднішня гонка була останнім вашим стартом в сезоні, було видно, що вже накопичилася втома, особливо на останньому колі. Наскільки важким у фізичному плані став для вас цей сезон, адже ви виступили практично у всіх можливих гонках Кубку світу?

– Я рада закінчити цей сезон на хорошій ноті, це мені дає більше мотивації і сил на наступний. Психологічно пережити цей сезон було дуже важко. Найважче було після чемпіонату Європи, тоді у мене було дуже велике психологічне навантаження – в моїй сім’ї було горе. Дізналась про смерть дідуся, і це дуже мене підкосило, не знаю, як взагалі вдалось показати такий хороший результат на чемпіонаті світу, бо за 2 дні до початку гонок я їхала по трасі й думала: що я тут роблю, я взагалі не готова.

– Якщо підводити підсумки сезону 2023/24, що вважаєте своїм найголовнішим досягненням?

– У мене був хороший результат у Швейцарії, а також на чемпіонаті світу, але кожний старт давав дорогоцінний досвід. Порівнюю себе на початку сезону і зараз, бачу, що є прогрес, і мене це радує.

– Зарано робити аналіз сезону, та все ж, чи для себе ви відзначали щось, над чим треба було б попрацювати у першу чергу у міжсезоння?

– У підготовці на наступний сезон треба працювати над собою, додавати фізично і працювати далі над стрільбою.

– Під час змагань ви часто спілкуєтесь із рідними? Наскільки важлива для вас особисто їх підтримка?

– Я часто спілкуюсь зі своєю сім’єю, вони моя підтримка, і я їх дуже сильно люблю і дякую за те, що завжди мене підтримують і налаштовують на старт. Вони зі мною і в скрутні часи, завжди вірять у мене.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.