Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 02 квітня 2024, 22:55
1009
0

Україна – Естонія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧС

Нашій збірній необхідно відіграти відставання у три м’ячі

| Оновлено 02 квітня 2024, 22:55
1009
0
Україна – Естонія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧС
Федерація гандболу України

Поєдинок Україна – Естонія відбудеться в неділю, 17 березня, в литовському Алітусі. Початок зустрічі о 15:30 за київським часом. В прямому ефірі матч покажуть телеканали Xsport та Sport 1.

Перша зустріч у двоматчевій дуелі між українцями та естонцями не порадувала наших любителів ручного м'яча. Кардинально оновлена збірна України поступилася не найсильнішому супернику, програвши обидва окремо взяті тайми. В стартовій тридцятихвилинці Естонія була сильнішою – 18:16, а у другій половині гри балтійські гандболісти взяли гору з рахунком – 14:13.

Звичайно, коли в команді із шістнадцяти гравців дванадцять дебютантів, складно розраховувати на видатний результат. Українці старалися, віддавали всі сили боротьбі, але брак досвіду та зіграності зіграли свою роль. З іншого боку, естонську збірну не назвеш навіть середняком європейського ручного м'яча. І якщо нове покоління нашого гандболу програє такому супернику, то цілком справедливі побоювання за майбутнє національної команди. Загалом, у першому раунді протистояння молодості та досвіду (балтійська команда має зіграний кістяк), переміг останній. Але у нас ще є гра у відповідь.

У Таллінні український тренерський штаб зробив ставку на задню лінію. На рахунку двох наших основних у цьому поєдинку напівсередніх тридцять один кидок проти сімнадцяти на решту всієї команди. Ця ставка зіграла частково. Лівий напівсередній Ігор Турченко повністю виправдав роль лідера в нинішньому складі збірної України та закинув тринадцять м'ячів із вісімнадцяти кидків. Саме завдяки його зусиллям українська збірна не випадала з боротьби і зберігає реальні шанси на загальний успіх. А от його колега праворуч Богдан Черкащенко дуже старався, виконав багато чорнової роботи (аж до такої міри, що на останніх хвилинах його ногу звела дуже сильна судома), але реалізація шести кидків із тринадцяти спроб є явно не тим показником, який від нього очікувався.

На жаль, не врятували нас воротарі. Назар Чудінов та Богдан Панченко на двох відбили лише десять із сорока двох кидків, не дотягнувши навіть до показника в 25% за створеними сейвами, не кажучи вже про класичну гандбольну норму в 33-36 відсотків.

А ось у Естонії свій герой знайшовся. Ветеран Денер Яанімаа, який грав у сезоні 2019/2020 за «Мотор», провів просто шикарний поєдинок і багато в чому визначив перемогу своєї команди. На рахунку правого напівсереднього одинадцять м'ячів із шістнадцяти кидків.

Втім, не можна сказати, що Україна програла підсумкове протистояння. Естонці в першій грі зіграли практично на своєму максимумі, а от у «синьо-жовтих» явно є куди додавати. І це знаходить своє відображення від швидкого погляду в підсумкову статистику до візуального сприйняття першої гри. Нейтралізація Денера Яанімаа, активна участь в атаках «синьо-жовтих» усієї команди (особливо країв), а не лише напівсередніх, більш якісніша гра від бригади воротарів, покращення відсотка реалізації від Богдана Черкащенка, зменшення кількості втрат. Якщо українці зможуть розв’язати хоча б половину з цих завдань, то перемога з необхідною різницею прийде. Інакше наша збірна ризикує стати автором гучної сенсації зі знаком мінус, чого дуже не хотілося б.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.