Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 16 березня 2024, 18:30
770
2

МАНДЗИН: «Дуже втомлений. Мої батарейки вже повністю розряджені»

Український біатлоніст провів дуже непростий сезон

| Оновлено 16 березня 2024, 18:30
770
2
МАНДЗИН: «Дуже втомлений. Мої батарейки вже повністю розряджені»
Getty Images/Global Images Ukraine. Віталій Мандзин

Український біатлоніст Віталій Мандзин провів дуже непростий сезон, виступаючи не тільки серед юніорів та на змаганнях Кубка IBU, а й беручи участь у гонках Кубка світу. Він розповів, яким були для нього кілька останніх місяців, що спортсмен вважає головним досягненням сезону та які плани має наймолодший біатлоніст команди.

– Віталію, для вас сезон сьогодні закінчився, він був непростим, багато чого було вперше, дебютним. Що вважаєте за найбільше досягнення цього сезону?

– Так, сезон був досить непростий, зі злетами, із падіннями, тому мені важко визначити якесь одне досягнення. Однозначно можу поставити собі плюс за цей сезон. Багато було позитивних моментів, багато і негативних, які показали, над чим потрібно працювати далі. Багато можу виділити досягнень для себе – це й перші кубкові очки на Кубку світу, досить хороші результати на Кубку IBU на початку сезону, та й серед юніорів непогано себе почував, багато було позитивних моментів.

– Ви були і на Кубку світу, Кубку IBU, взяли участь і у змаганнях юніорів, навантаження було шаленим, чи не забагато для вас?

– Так, у цьому році зміг взяти участь у гонках всіх можливих рівнів у біатлоні. Чи забагато для мене? Кінець сезону маю досить важкий фізично. Важко й психологічно, давно вдома не був. Я довіряю головному тренерові і знаю, що він робить, тому це навантаження зможу «переварити». Впевнений, що це буде великим плюсом для подальшої моєї кар’єри і сподіваюсь, що все буде добре.

– Після важкого та відповідального сезону як себе почуваєте фізично і психологічно?

– На кожну гонку налаштовуватися тут мегаскладно, також як кожному спортсмену, який бере участь у цих змаганнях. Ми всі тут в рівних умовах, хоча те, що давно не був вдома, дається взнаки. Психологічно і морально я дуже сильно втомлений. На цьому фоні і фізичну втому складніше долати, тому мої батарейки вже повністю розряджені.

– Якщо говорити про удачі та досягнення, то що з цього сезону для себе винесли у плані досвіду, що вважаєте було найголовнішим?

– Головнішим для мене було те, що мені довірили багато важливих стартів і на Кубку світу, і на Кубку IBU. З цього треба винести цінний досвід. Боротьба на Кубку світу цікава, звісно, що буду прогресувати, впевнений у цьому. Просто треба ще трошки підрости і набратися сил, щоб бігати з такими потужними суперниками. Але цей досвід піде мені на користь.

– Після сезону, напевно, буде розбір «польотів» та, мабуть, вже зараз ви для себе плануєте роботу над помилками, які вважаєте головними?

– У цьому сезоні у багатьох гонках, як і у сьогоднішній, мене багато разів підводила стрільба стоячи. Скажу відверто, мене дратує цей факт, я розумію, що над цим потрібно працювати. Щодо швидкострільності, тут є велика дистанція, де можна прогресувати, в плані ходу також. Працювати над кожним аспектом варто, та й є над чим, та я вважаю, що це добре. Адже якби в мене все було ідеально, і був би такий результат, це була б біда. А коли є такий результат, і ще можна багато чого покращити, вважаю, що це дуже добре, тож далі треба важко та багато працювати.

– І кілька слів про Кенмор, чи подобається вам цей стадіон, траса? Розкажіть про навколобіатлонну атмосферу останнього етапу Кубка світу.

– Після Америки тут нижче, тож висота переноситься легше. Природа в Кенморі чудова, ці гори, які оточують стадіон, просто дивовижні. Мені тут подобається, і траса гарна. На жаль, у суботу не побіжу, а так би хотілося. Рельєф траси тут мені подобається і підходить, багато підйомів, багато і рівнинних ділянок, де потрібно відпрацьовувати. Дуже приємно, що тут достатня кількість українських вболівальників, які щиро вболівають, а це дуже приємно.

– Віталію, напевно, практично всі ваші вболівальники бажають вам сил, наснаги та такого ж щирого бажання до підкорення біатлонного Олімпу, яке ми бачимо у вас зараз. Удачі та гарного відпочинку!

– Дякую. Щиро дякую всім, хто нас підтримує, хто, не зважаючи на результати, за нас постійно вболіває. Дякую Збройним силам України, завдяки яким ми можемо виступати на цих змаганнях та представляти Україну на найвищих світових аренах. До нових зустрічей, далі буде тільки краще!

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Artem Padalko
Стомився бідолага, бери приклад з Кривонос)
1retro5
Втомлений ? Чим? Може в ЗСУ підете  ₴сім складом