Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 березня 2024, 18:42
1467
1

Маріно ПУШИЧ: «Україна здатна перемогти Боснію і Герцеговину»

Головний тренер «Шахтаря» сподівається на успіх своїх підопічних

| Оновлено 16 березня 2024, 18:42
1467
1
Маріно ПУШИЧ: «Україна здатна перемогти Боснію і Герцеговину»
ФК Шахтар. Маріно Пушич

Головний тренер донецького «Шахтаря» Маріно Пушич прокоментував майбутній матчі відбору до Євро-2024 між Україною та Боснією і Герцеговиною, а також поділився враженнями від товариської гри проти львівських «Карпат» (2:2).

– Містере, як, на ваш погляд, пройшов товариський матч «Шахтаря» з «Карпатами» й чому ви вирішили зіграти цей спаринг?
– Провели цей спаринг для футболістів, які небагато грали останнім часом. Це важливо для них у фізичному плані та щоб утримувати ритм гри, надто для Траоре, який повернувся після травми і вперше відіграв 90 хвилин. Матч був складним, як і кожна товариська зустріч, рахунок міг бути приблизно 5:5. Я мав дві цілі, головна з яких – покращити фізичну форму та ігрові кондиції кількох виконавців, і це те, що ми зробили. У підсумку зіграли внічию. Розпочали необережно, одразу пропустили гол, потім перехопили ініціативу, провели непоганий перший тайм, створили низку моментів. У другому таймі деякі футболісти мали труднощі у фізичному плані, і це нормально, тому ми дали шанс молодим гравцям. Наразі ми на першій сходинці в УПЛ, що має велике значення. Тепер на нас чекає коротка перерва, що також важливо. Будемо готовими до вирішальної частини сезону

– Ви згадали про Траоре. Чи можна сказати, що він у найкращій фізичній формі? І які його відмінності як форварда ви можете виділити?
– Звісно, Ласс – чудовий футболіст, який показав це вже багато разів. Він добре володіє м’ячем і грає розумно, може досить непогано читати гру. Він ще не сягнув піка своєї фізичної форми, адже вперше з міжсезоння відіграв 90 хвилин, тож ще буде вдосконалюватися. Авжеж, я дуже зрадів, що він забив два голи, проте у фізичному плані Лассіна ще не в найкращій формі, йому потрібен час. Для нас дуже важливо, що Лассіна – якісний футболіст, здатний забивати якісні голи. Повторюся, я щасливий, що він мав 90 хвилин для покращення своєї фізичної форми та ігрових кондицій. Насправді це було найважливішим для нас у цьому матчі.

– Які в команди подальші плани?
– Як я вже говорив, попереду перерва на матчі збірних. Хлопці, які не вирушили до збірної, працювали над своєю фізичною формою сьогодні й останні три дні на тренуваннях. Тепер маємо кілька днів відпочинку. 22–23 березня знову зберемося разом і готуватимемося до зустрічі з «Оболонню». Сподіваюсь, усі повернуться здоровими та з успішними результатами, щоб ми могли продовжити другий етап. На нас чекає чимало матчів, а для цього нам знадобиться багато футболістів.

– Більшість футболістів «Шахтаря» зараз у таборі збірної України, яка гратиме важливий матч з Боснією і Герцеговиною. Чи вболіватимете ви за українців і який ваш прогноз?
– Завжди кажу, що я не вболівальник, тому не відповідатиму на такі запитання. Я завжди підтримую своїх футболістів. Неважливо, за кого вони грають, – я їх підтримую. Ось і все. Я не вболівальник, тож не коментуватиму інші матчі, це неправильно. Гадаю, якщо скажу, що я підтримую всіх своїх гравців, цього буде достатньо. Сподіваюся, вони всі матимуть успіхи в національних збірних і допоможуть їм. А щодо цього матчу, вважаю, Україна має чудову команду, яка, безумовно, здатна перемогти в цій грі. Хоч маю сказати, що це лише один матч, до того ж виїзний.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Леоненко оцінив, чи коштує Шапаренко 300 мільйонів євро
Футбол | 03 травня 2024, 13:48 5
Леоненко оцінив, чи коштує Шапаренко 300 мільйонів євро

Колишній нападник «Динамо» не бачить футболістів в українському футболі

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 23
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Можно кричать хоть целый день и ночь "халва"!, но во рту не будет сладко.... Древние были далеко не дураки. Сейчас у нас во всех СМИ нас настойчиво пытаются подвести к мысли, что наша сборная гораздо сильнее  и мы обязательно должны попасть на финальную часть чемпионата Европы... Блажен кто верует.