Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 16 березня 2024, 18:02
598
1

Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Після спринту в Солт-Лейк-Сіті була застуда»

Український біатлоніст – про спринт в Кенморі

| Оновлено 16 березня 2024, 18:02
598
1
Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Після спринту в Солт-Лейк-Сіті була застуда»
biathlon.com.ua. Дмитро Підручний

Український біатлоніст Дмитро Підручний прокоментував свій виступ в спринті на етапі Кубка світу в Кенморі (десяте місце):

– Дмитре, передусім як почуваєте себе після висоти Солт-Лейк-Сіті?
– Почуваюся добре, акліматизацію основну пройшов вже в Америці. Після американського спринту трохи погано себе почував, якась застуда була. Добре, що не побіг переслідування, бо був час відновити сили перед цим етапом в Канаді.

– Щодо сьогоднішньої роботи на трасі, то ми бачили досить потужного Підручного. За особистими враженнями, якою у фізичному плані була гонка?
– Ну, Підручний не такий ще потужний був, бо не відчувається сила в руках через перелом, про це я вже неодноразово говорив. Та я старався це компенсувати іншими методами на трасі. Сьогодні біглося добре.

Я старався рівномірно розподілити сили, тому що тут все ж таки висота дуже серйозна, і вона може зіграти злий жарт з кожним спортсменом, якщо ти переоціниш свої можливості на початку гонки. Тому я старався рівномірно розподілити сили по трасі. І, звичайно, що останнє коло вже працюєш на максимумі, старався повністю викластися.

– Розкажіть про кенморське стрільбище, підхід до нього та прокоментуйте, будь ласка, вашу стрільбу у сьогоднішньому спринті.
– Підхід до стрільбища тут саме на спринті дуже важкий, бо десь за кілометр до стадіону є спуск у самий низ, а потім затяжний підйом, місцями не крутий, та до самого стрільбища ти їдеш у підйом, потім невеличка рівнинка і маленький спуск. Тож підхід важкий і досить важко на стрільбі. Плюс висота, дихання на стрільбі важке, тож я радий, що вдалося добре сконцентруватися і на лежці, і на стійці. На пристрілці сьогодні був незначний вітер, який змінювався по ходу гонки, тому на першій стрільбі прийшлося робити поправку.

– Відчувається вже, що сезон добігає кінця, і останнє коло для вас вийшло непростим, чи є ще сили на завтрашній персьют?
– Так, останнє коло було непросте. Що ж стосується сил, так важко сказати, це ж кінець сезону, треба просто дотерпіти. Постараюся завтра все зробити по максимуму, що можливо, щоб показати хороший результат.

– Ваші враження від стадіону, умов змагань? Розкажіть трохи про атмосферу останнього етапу Кубку світу.
– Я не вперше у Кенморі, я тут вже в четвертий раз, в тому числі вдруге на Кубку світу. Стадіон трохи перебудували, змінили трасу у порівнянні з тим, коли був тут в останній раз. Стадіон, організація змагань на досить високому рівні. Звичайно, що за рівнем не дотягує до європейських етапів, як, скажімо, в Нове Мєсто та інших. Вболівальників тут значно менше, але рівень організації Кубку світу високий. Дуже радий, що тут є українські вболівальники з нашими прапорами, підганяли нас по трасі, їх було чутно. Тож дякую всім, хто знаходить можливість приїхати сюди та вболівати за нас. Це дуже приємно. Взагалі тут, в Канаді, дуже відчувається підтримка України. Багато де, і в місті, і на стадіоні, поряд з канадськими є українські прапори – це дуже надихає. Надихає і те, коли канадці з таким акцентом говорять: «Слава Україні!». Це дуже приємно.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
0963691185
не треба оправдовуватись.. не можете-так треба і говорить... не можеш-успупи місце молодим.. ти своєслово сказав у біатлоні і нажаль більшого від тебе нема чого очікувати