Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 березня 2024, 18:00
1271
7

Кривбас – Колос. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Для підтвердження чемпіонських амбіцій криворіжцям треба буде зламати міцний ковалівський захист

| Оновлено 16 березня 2024, 18:00
1271
7
Кривбас – Колос. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В суботу, 16 березня, відбудеться поєдинок 21 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть криворізький «Кривбас» та ковалівський «Колос». Гра пройде в Кривому Розі на полі стадіону «Гірник», початок – о 18:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

«Кривбас»

«Кривбас» все ще залишається претендентом на чемпіонство та знаходиться на другому місці в таблиці, але після того, як свої перенесені матчі нарешті зіграють «Динамо» та «Шахтар», відстань до цих клубів для криворіжців може стати досить пристойною. Проте, звісно, очки втратять ще всі, тому треба рухатися послідовно від матчу до матчу і брати, як мінімум, «свої» очки з клубами середини та низів турнірної таблиці, до яких належить і «Колос».

Допомогти «Кривбасу» в цій грі допоможе Хрвоє Іліч, який відсидів дискваліфікацію за червону картку в грі проти «Шахтаря». Повернення хорвата, без сумніву, підсилить команду, оскільки Татарков, який підміняв його в матчі попереднього туру проти «Оболоні», виглядав не надто переконливим.

Цікаво, що віцепрезидент «Кривбаса» Артем Гагарін жорстко пройшовся по арбітрові Ярославу Козику, призначеному на матч, звинувативши його чи то в низькій кваліфікації, чи в упередженості в матчі ще 1 туру УПЛ, в якому «Кривбас» грав проти «Олександрії» і поступився з рахунком 0:1. Після тієї гри Козик місяць не отримував призначень на ігри.

На гру будуть допущені вболівальники. «Кривбас» вийде на поле з траурними пов'язками через жертви в місті після російських обстрілів. Як повідомив Артем Гагарін, працівниця клубу дивом залишилася жива.

«Колос»

Якщо «Кривбас» вирішує найвищі завдання, то в «Колоса» все набагато приземленіше. Навіть цікаво, яка мета на сезон в ковалівців – в єврокубки вони не потраплять, але й не вилетять. Очевидно, мету можна сформулювати як «вигравати в кожному наступному матчі».

В таблиці підопічні Ярослава Вишняка знаходяться на восьмому місці, причому програли два останні матчі. Особливо яскравою вийшла поразка в матчі попереднього туру проти «Шахтаря» – тоді команда відкрила рахунок, тоді пропустила тричі, проте залишила за собою останнє слово, змусивши забити Траоре у свої ворота перед фінальним свистком.

Гру пропускали орендовані в «Шахтаря» Топалов, Тотовицький і Бондаренко, на гру проти «Кривбаса» вони повернуться.

Також в останній час постійно ходять розмови про перехід воротаря «Колоса» Кирила Фесюна в «Шахтар», нібито кіпер вже встиг навіть пройти медогляд і приєднається до «гірників» влітку. В принципі, в таку інформацію віриться, незважаючи на спростування від самого Фесюна.

Статистика зустрічей

Клуби між собою провели три офіційні гри. Спершу мінімально виграв «Колос», а в двох наступних сильнішим був «Кривбас», забивши в них в сумі чотири «сухих» м'ячі. Гра першого кола закінчилася розгромом, забивали Задерака (дубль) та Понєдєльнік.

Орієнтовні склади

«Кривбас»: Кліщук – Бандейра, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго – Іліч, Д. Кузик – Луньов, Бізімана, Соса – Прінс

«Колос»: Фесюн – Лучкевич, Бондаренко, Бурда, Цуріков – Богданов, Демченко – Ільїн, Тотовицький, Топалов – Паулаускас

Прогноз на протистояння

Очевидно, тактика «Колоса» зведеться до трьох речей – сісти в захист, сподіваючись на впевнену гру Фесюна, ловити суперників на контратаках, а якщо треба буде атакувати – сподіватися на навіси на Паулаускаса. В принципі, «Кривбас» повинен справитися з ліквідацією сподівань ковалівців на очки, тому спрогнозуємо перемогу підопічних Вернидуба з різницею в один м'яч.

16 березня, субота

«Кривбас» – «Колос»
Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 18:00
ТБ-трансляція на платформі УПЛ ТБ
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)
КРИВБАС КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 15:12 7
У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavel_i_CO
Мінімальна перемогою Кривбаса. Команда Вернидуба повинна залишатися в боротьбі за золото 
😼
Цікавий матч має бути. Думаю Кривбас переможе, Колос теж пасти задніх не будуть, їм буде не не легко,  можуть навіть відібрати залікові і звести рахунок до нічійного. Перемогти Кривбас можуть лише при не передбачених обставинах або на великому фарті.
Max-Morlock
Колос  5+9=5-  РМ 15-14. Ну какой тут может быть футбол?