Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 15 березня 2024, 05:13
599
0

Естонія – Україна – 32:29. Сумний результат першої гри. Відеоогляд матчу

Дивіться відеоогляд першого поєдинку плей-оф відбору до ЧС-2025 з гандболу

| Оновлено 15 березня 2024, 05:13
599
0
Естонія – Україна – 32:29. Сумний результат першої гри. Відеоогляд матчу
ФГУ

13 березня у Таллінні чоловіча збірна України зіграла перший матч проти збірної Естонії у відбірному плей-оф до чемпіонату світу 2025 з гандболу.

Цей матч також став першим офіційним для Вадима Бражника у ролі головного тренера національної збірної. До цього поєдинку гравці та тренерський штаб підходили у бойовому настрої.

Обидві команди розпочали потужно. В української команди з перших хвилин вів гру новий капітан збірної 23-річний Ігор Турченко. На 23-ій хвилині українці змогли відірватися на 3 м’ячі, зробивши рахунок 14:11 на свою користь. І здавалось, перевага далі буде лише зростати, проте господарі зробили ривок, забили тричі поспіль й вийшли уперед. Перший тайм завершився з рахунком 18:16 на користь Естонії.

Упродовж усієї другої половини гри естонці жодного разу не дозволили українцям навіть зрівняти рахунок. Іноді синьо-жовтих підводила реалізація, а іноді господарів рятував голкіпер: у Расмуса Отса 34.29% відсотки сейвів (12 сейвів з 35 кидків).

Підсумковий рахунок – 32:29 на користь Естонії.

З 16 гравців української збірної поєдинок був дебютним у національній команді для 12 виконавців. Брак досвіду та нестача зіграності – це було неминуче. Натомість самовідданість виявилась максимальною. Естонці показали себе якісною досвідченою командою з потужними півсередніми. Найкращим бомбардиром матчу став капітан збірної України Ігор Турченко (13 голів з 18 кидків). Найбільше у складі Естонії закинув екс-гравець запорізького Мотора Денер Яанімаа (11 голів з 16 кидків).

Незважаючи на 13 голів і блискучу гру Ігоря Турченка, збірна України поступилась Естонії на виїзді у першому матчі плей-оф відбору на ЧС-2025. Все вирішиться у повторній грі – 17 березня у литовському Алітусі. Синьо-жовтим потрібно відіграти відставання у три м'ячі.

Відеоогляд матчу

Відеозапис матчу

Гандбол (чоловіки). Відбір на чемпіонат світу 2025

13 березня. Таллінн (Естонія) Kalevi Spordihall

Естонія – Україна – 32:29 (18:16)

Збірна Естонії. Воротарі: Rasmus Ots, Armis Priskus.

Польові гравці: Markus Viitkar (5), Dener Jaanimaa (11), Otto Karl Kont, Karl Toom (6), Hendrik Koks, Sigmar Seermann, Mathias Rebane (3), Karl Roosna, Aleksander Pertelson (1), Ott Varik (5), Hendrik Varul (1), Alvar Soikka, Artur Morgenson, Alfred Timmo.

Тренери: Janar Mägi, Martin Noodla, Priit Allikivi, Margus Parts.

Збірна України. Воротарі: Назар Чудінов, Богдан Панченко.

Польові гравці: Ярослав Котюк (2), Микита Літвіненко (1), Ілля Близнюк, Данило Рагозін, Данило Савчук (1), Андрій Касай, Ігор Турченко (13), Дмитро Редькин (2), Микола Процюк, Іван Мельник, Олександр Онуфрієнко (1), Богдан Черкащенко (6), Данило Осадчий, Олександр Сірик (3).

Головний тренер – Вадим Бражник. Тренер – Сергій Процюк. Лікар – Іван Шурша

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.