Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 15 березня 2024, 04:59
464
0

У Німеччині допустили до КС батутистів рф, рб. НОК України висловив протест

У листі Вадима Гутцайта йдеться про порушення рекомендацій МОК

| Оновлено 15 березня 2024, 04:59
464
0
У Німеччині допустили до КС батутистів рф, рб. НОК України висловив протест
Getty Images/Global Images Ukraine

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Федерації гімнастики України Олександр Сухомлин звернулися до Федерації гімнастики Німеччини з питанням про допуск до Кубку світу (що відбудеться в Німеччині наприкінці березня) російських та білоруських стрибунів на батуті, які підтримують війну в Україні.

Мова йде про Кирила Козлова, Даніла Казимова, Анжелу Бладцеву, Яну Лебедєву та Івана Литвиновича, які брали участь у різних пропагандистських заходах, змагалися на фоні банерів із військовою російською символікою та висловлювали публічно свою проросійську позицію.

Українська сторона вказала у листі на докази щодо їхньої позиції та звернулася з проханням у межах компетенції вжити відповідних заходів для дотримання рекомендацій МОК про нейтральний статус спортсменів із рф та бр, а також для недопущення вищезазначених осіб до міжнародних змагань, зокрема і кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду-2024, що будуть проходити на території Німеччини.

Раніше НОК України разом із Мінмолодьспорту України та Федерацією гімнастики України звернулися до МОК та Міжнародної федерація гімнастики (FIG) з проханням переглянути попереднє рішення про допуск Кирила Козлова, Даніла Казимова, Анжелу Бладцеву, Яну Лебедєву та Івана Литвиновича до міжнародних змагань.

Лист НОК, Мінспорту та УФГ на адресу Федерації гімнастики Німеччини

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.