Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 березня 2024, 13:14
1919
0

Мунгія та ще три суперники, з якими Канело може провести чудові бої

Перший суперник вже визначився – мексиканець Хайме Мунгія

| Оновлено 14 березня 2024, 13:14
1919
0
Мунгія та ще три суперники, з якими Канело може провести чудові бої
Getty Images/Global Images Ukraine

Абсолютний чемпіон світу у другій середній вазі (до 76,2 кг) мексиканець Сауль Альварес (60-2-2, 39 КО) оголосив дату та ім’я наступного суперника. Попри попередні заяви Канело про небажання битися із співвітчизниками, ним став мексиканець Хайме Мунгія. Поєдинок відбудеться 4 травня в Лас-Вегасі, США.

Альварес не виключає, що тричі вийде на ринг у 2024 році, тому є ймовірність, що із нашого списку боксуватиме проти Сауля не лише 27-річний Хайме Мунгія.

У попередньому бою Мунгія легко розібрався із Джоном Райдером. Британець, з яким Альварес провозився усі дванадцять раундів і з яким було дійсно непросто, був тотально розбитий руками Хайме до стану відбивної. У результаті, стався технічний нокаут у дев’ятому раунді та кінець кар’єри Райдера.

Можливо, саме через це Канело відійшов від своєї обіцянки не битися проти мексиканців.

Габаритно та стилістично Райдер – зручніший суперник для Мунгії, ніж для Канело. Можливо, Сауль ще й недооцінив британця, якому не давали проти нього шансів. От і стався такий результат. Чи означає це те, що Хайме тепер поб’є Сауля? Враховуючи, як Мунгія іноді пропускає і як його хитало від Дерев’янченка – точно не значить.

Але і скидати з рахунків його не можна. Величезний, фізично потужний мексиканець. Справжня мексиканська бійка тут гарантована.

Розглянемо ще трьох вірогідних суперників для Сауля Альвареса.

Девід Бенавідес

США
27 років
Рекорд: 28-0, 24 КО

Getty Images/Global Images Ukraine. Девід Бенавідес

Розпочати варто з найбажанішого варіанту серед американських та мексиканських фанатів. Бенавідес – гігант, який має змогу доносити багато ударів, працювати на усіх дистанціях, фізично потужний та беззаперечно є варіантом номер один серед усіх любителів боксу, як суперник для Канело Альвареса.

Бенавідес – не топовий панчер, але це йому не заважає. Під топовим мається на увазі людина, яка може вимкнути світло одним ударом. Таке з Давидом - рідкість. Але кількістю та щільністю атак він перекриває все, що робить сам і що робить його суперник. Часто опоненти просто не можуть упоратись із цією хмарою ударів і ламаються.

Тим більше, що вже можна офіційно сказати, що Бенавідес пройшов важливі для кар’єри тести. В трьох останніх поєдинках були побиті Давид Лем’є, Калеб Плант та Деметріус Андраде. Лем’є – давно не показник, так, але людина з досвідом. Двоє інших – чинні спортсмени у розквіті сил, які нічого не змогли показати в боях з Бенавідесом.

Давид Моррель

Куба
26 років
Рекорд: 10-0, 9 КО

Getty Images/Global Images Ukraine. Давид Моррель

Почали Девідом, продовжимо Давидом. Моррель – «регулярний» чемпіон WBA. Сауль – «суперчемпіон». А отже, саме по цій лінії Давид претендує на Альвареса.

Ще один момент – вони обидва боксують на спільному майданчику. Раніше – на Showtime, зараз на Amazon Prime. Чи буде і далі там боксувати Альварес, поки невідомо, але попередньо саме так.

Ну, і Давид – чудовий боксер. Він майстерно працює в атаці, постійно розбиває опонента з дальньої та середньої дистанції, яка для інших суперників все одно є дальньою через розмах рук кубинця в 199 сантиметрів.

Оскар Де Ла Хойя – колишній промоутер Сауля Альвареса, назвав Морреля серед декількох боксерів, які, на його думку, можуть перемогти Канело. Чи можуть насправді – хороше питання, адже Давид все ж не має достатньо досвіду у профі. Але раз вже дістався так близько до титулу та самого Альвареса, чому б не спробувати.

Теренс Кроуфорд

США
36 років
Рекорд: 40-0, 31 КО

Getty Images/Global Images Ukraine. Теренс Кроуфорд

Включати Теренса сюди не хотілось. Американець боксує в категорії до 66,7 кілограмів. Альварес – до 76,2 кілограмів. Добре, за габаритами вони схожі. Зріст, розмах рук дійсно близький. Сауль важчий від природи, але й Теренс - доволі м’язистий хлопець, який просто дуже розумно сушиться.

Вірогідність такого бою вкрай низька. Тому що сам Альварес заявив, що для нього цей поєдинок не має жодного виграшу:

«Вони постійно незадоволені. Я переміг Джермелла Чарло, який є більшим за розмірами, але вони критикували мене, бо він прийшов з меншої категорії. А між мною й Теренсом ще більше вагових категорій.

Якщо я переможу – вони просто скажуть, що я побив меншого боксера, ось і все», – розповідав Альварес про фанатів.

Але насправді, поєдинок прекрасний. Неймовірно технічний, яскравий і при цьому абсолютно різний за стилями боксерів. Круто, але враховуючи вік Теренса, він не чекатиме, поки Канело надумає. Просто спробує взяти ще одне чемпіонство в іншому дивізіоні або підтвердити наявне у своїй вазі.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.