Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 11 березня 2024, 13:47
5934
2

4 найбажаніші суперники для Кроуфорда

Оглядач Sport.ua Лев Кравців виділив бої, які треба зробити американцю

| Оновлено 11 березня 2024, 13:47
5934
2
4 найбажаніші суперники для Кроуфорда
Getty Images/Global Images Ukraine. Теренс Кроуфорд

Американський чемпіон WBA, WBA, WBO у першій напівсередній ваговій категорії (до 66,7 кг) Теренс Кроуфорд (40-0, 31 КО) вирішує, що робити далі. Його останній поєдинок відбувся влітку 2023 року і став справжнім тріумфом. Тоді був побитий американський боксер, який довгі роки вважався його головним антагоністом – Еррол Спенс (28-1, 22 КО).

Кроуфорд розібрав Спенса дуже легко. Граючись, з перших раундів влучав занадто багато і жорстко. Еррол не міг підлаштуватись до темпу протистояння, не міг дістати, а ті удари, які залітали, здавалось, мали б дати ефект. Проте, це не працювало.

«Пам’ятаю, як прилетіла його ліва рука. Бум! А я думаю: «Хм, і це все?», – згадував поєдинок проти Спенса Кроуфорд.

Звісно, зараз частина фанатів вигадала пояснення такій перемозі Теренса. Кажуть, що все через те, що Еррол побував в аварії та має проблеми з оком. І якби боксери зустрілись раніше – все було б інакше. Претензії ці пред’являють Кроуфорду, неначе він тікав від бою, а не закликав своїх промоутерів зробити його протягом п’яти років.

Спенс активував опцію про реванш, але не зрозуміло, чи це ще актуально. Адже Еррол переніс повторну операцію на оці і після того не повідомляв, чи готуватиметься до другого протистояння.

Не хотілось би, звісно. Тому що перший поєдинок минув так, що дивитись вдруге на побиття Спенса немає жодного бажання. Питань, які треба було б вирішувати у реванші, немає – Еррол програв у кожному компоненті. А от із наступними боксерами подивитись поєдинок Кроуфорда точно хотілось би.

Джарон Енніс

США
26 років
Рекорд: 31-0, 28 КО

Getty Images/Global Images Ukraine. Джаррон Енніс

Молодий боксер із Філадельфії – справжній талант. Без жодних варіантів, його бокс – це майбутнє напівсереднього дивізіону, адже Кроуфорду вже 36 років, Спенсу – 34. І обидва збираються переходити далі. А враховуючи габарити Еррола, можливо, і сильно далі.

Джарон хоче бою проти Кроуфорда, а от Теренс – не дуже. Тут все просто – такий бій буде подарунком від популярнішого, більш грошового боксера молодому колезі, який залишиться у будь-якому випадку у плюсі.

Програє Енніс – програє лідеру рейтингу найкращих боксерів поза ваговою категорією. Виграє Енніс – отримає весь бокс на тарілочці та багатомільйонні гонорари разом із правом обирати собі опонентів. Виграє Кроуфорд – побив молодого аутсайдера, казатимуть, що Енніс ще не вийшов на пік. Програє Кроуфорд – удар величезним молотом по всьому, над чим працював роками. Це все ж не поразка умовному Канело, для репутації удар геть іншого масштабу.

Але якщо відкинути ось ці всі пояснення, то бій класний. Боксери однієї американської школи, але трохи різних стилістик. Зустріч поколінь, епічно та красиво.

Переможець пари Цзю – Турман

Австралія або США
29 років або 35 років
Рекорд Цзю: 24-0, 17 КО
Рекорд Турмана: 30-1, 22 КО

Getty Images/Global Images Ukraine. Кіт Турман

Насправді, неважливо, хто переможе. Тому що для Теренса Кроуфорда тут важливий пояс у новому дивізіоні, а бій проти обидвох боксерів буде цікавим.

Австралієць Цзю останнім часом достатньо шумить з причини своїх упевнених виступів. Це вже не просто молодий боксер, який просто ламає опонентів своїм напором. Він вміє і боксувати, хоч і зберігаючи цю агресивну стилістику. Саме так, через бокс, Тім переміг нокаутера Браяна Мендосу.

Турман віковий і давно не боксував. Точніше, загалом боксує рідко. Його неначе надломила поразка від Менні Пак’яо. Хоча нічого страшного там не сталось. Молодший чемпіон поступився віковому боксеру, але якому віковому. Пак’яо – не просто пенсіонер, а справжня легенда.

Після того Кіт провів напружений бій проти Маріо Барріоса у 2022 році і ось тепер виходить на Цзю. Шансів не дуже багато, але й Тім не зустрічався із настільки потужним та досвідченим боксером.

А для Кроуфорда і той, і той опонент – цікаві. І стилістично, і фізично – все ж новий дивізіон. І у плані досягнень. Пояс у новій категорії та крок до історичного триразового абсолютного чемпіонства.

Джермелл Чарло

США
33 роки
Рекорд: 35-2-1, 19 КО

Getty Images/Global Images Ukraine. Джермелл Чарло (зліва) проти Сауля Альвареса

У них є конфлікт, вони явно були б не проти перевірити один одного на міцність і стилістично це класний бій страшенно технічних боксерів.

Головний мінус можливості організації цього бою – сам Кроуфорд вважає, що Чарло не зробив нічого, щоб з ним зустрітись. Мається на увазі бажання перемогти у поєдинку проти Сауля Альвареса. Теренс каже, що Джермелл його не виявив, а отже, йому нецікаво битись проти такого бійця.

Але це питання може зняти наявність аж двох чемпіонських титулів у новій для Теренса категорії на руках у Чарло. Все ж мета є вищою за те, що Джермелл зламався під натиском Сауля і не проявив себе. З Кроуфордом він може проявити себе по-іншому.

Сауль Альварес

Мексика
33 роки
Рекорд: 60-2-2, 39 КО

Канело – той, з ким треба зустрітись Кроуфорду, якщо він хоче встати в ряд з найвеличнішими. Але це одночасно й дуже небезпечний крок.

Піднятись на три категорії вгору, щоб зустрітись з абсолютним чемпіоном – величезний крок. Звісно, за основними характеристиками Сауль – не більший за Теренса. А ще Альварес не хоче цього бою, бо не отримає з нього нічого, окрім грошей.

Але ж ми говоримо про тих, з ким потрібно зустрітися Кроуфорду. І це – історичне протистояння.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
luceorius
 Протягом двох найближчих років Кроуфорд перемігби усіх, правда Альвареса за умови
спускання останнього хоча б на дві категорії.