Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 15 березня 2024, 04:56
297
0

Вони лайкали війну. НОК звернувся до федерації тхеквондо: не допускати рф

Лист НОК України та Мінспорту адресований МОК та World Taekwondo

| Оновлено 15 березня 2024, 04:56
297
0
Вони лайкали війну. НОК звернувся до федерації тхеквондо: не допускати рф
УП. Вадим Гутцайт

Національний олімпійський комітет (НОК України) разом з Міністерством молоді та спорту України та Федерацією тхеквондо України в черговий раз звернулися до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) та Всесвітнього тхеквондо (WT) у зв'язку з тим, що серед спортсменів, яким було дозволено участь в літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі в якості індивідуальних нейтральних атлетів (AINs), є представники російської федерації, які підтримують війну в Україні, зокрема, Максим Храмцов, Поліна Хан, Тетяна Мініна.

У листі, який підписали президент НОК України Вадим Гутцайт, т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Федерації тхеквондо України Лесик Саманджія, наводяться факти підтримки війни російськими атлетами.

Максим Храмцов висловив свою підтримку владіміру путіну та використовував літеру Z у своїх дописах у соціальних мережах, а також лайкав антивоєнні та антиукраїнські дописи тренера збірної росії з тхеквондо Болата Ізутдінова в Instagram. Ізутдінов повторює аргументи російської пропаганди в цих дописах, підтримує війну проти України та особисто підтримує російського диктатора.

Тетяна Мініна лайкала дописи на підтримку військової агресії проти України. Вона була нагороджена губернатором Челябінської області Олексієм Текслером, який був внесений до санкційного списку України за публічне схвалення політики росії війни та геноциду. Також всі троє спортсменів у листопаді 2022 року брали участь у міжнародних армійських міжнародних іграх.

Підписанти просять врахувати цю інформацію та вжити будь-яких можливих заходів у межах компетенції організацій, щоб запобігти участі російських та білоруських спортсменів, які є членами військових організацій або підтримують війну проти України, у міжнародних змаганнях, включаючи кваліфікаційні турніри до Олімпійських ігор та безпосередньо до Олімпійських ігор.

Непохитною є і позицію України. Допоки російські війська за підтримки білорусі продовжують вести жорстоку війну проти українського народу, російські та білоруські спортсмени повинні бути відсторонені від участі у будь-яких міжнародних змаганнях, у будь-якому статусі.

ФОТО. Лист НОК України та Мінспорту на адресу МОК та World Taekwondo

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.