Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 березня 2024, 15:44
5310
0

Сергій ШИЩЕНКО: «Це вже не те Полісся, у яке я приходив чотири роки тому»

Виконуючий обов'язки головного тренера «Полісся» – про свій новий етап кар'єри

| Оновлено 14 березня 2024, 15:44
5310
0
Сергій ШИЩЕНКО: «Це вже не те Полісся, у яке я приходив чотири роки тому»
ФК Полісся. Сергій Шищенко

Ще якихось тиждень-два тому ніщо не передвіщувало темних хмар над Юрієм Калитвинцевим у житомирському «Поліссі». Однак якщо виїзна нічия з львівським «Рухом» не викликала занепокоєння, то за сукупністю двох наступних невдач у вигляді домашніх поразок від черкаського ЛНЗ та «Олександрії» ці хмари згустилися і його було позбавлено посади головного тренера.

Напередодні Калитвинцев залишив Житомир, а на ваканатне місце було запрошено вже добре знайомого Сергія Шищенка, який успішно працював у «Звягелі».

У цього 48-річного фахівця вже є досвід роботи у «Поліссі»: його він очолив перед сезоном-2020/21, під час виступів у першій лізі. Коли команда здобула право представляти Житомир в еліті, на її тренерський місток було запрошено Калитвинцева, а Шищенко став працювати у «Поліссі» U-19. Пізніше його було делеговано до друголігового «Звягеля», який є своєрідним фарм-клубом «Полісся». І от тепер все повернулось назад. Долі було бажано, щоб Сергій Шищенко знову став біля керма житомирської команди.

Про своє повернення та пов’язані з цим відчуття він розповів в інтерв’ю Sport.ua після нового призначення.

– Я радий, що мені довірили цю відповідальну посаду. Був завжди максимально налаштований на здобуття високих результатів та постійне вдосконалення як гравець, цього ж хочу тепер і як тренер. Є бажання поступово рости, набувати ще більшого прогресу для того, аби працювати в УПЛ. І це у мене вийшло.

– Ви раніше вже стояли біля керма «Полісся». У порівнянні з попереднім Вашим періодом роботи в команді зараз відчуваєте інші емоції?
– Ну, звичайно ж. Емоції зовсім-зовсім інші. Вони реально круті. І це цілком природньо, адже за цей час і клуб виріс, і завдання, які стоять перед ним, теж. Та й футболісти в ньому, окрім Грицука, всі інші. Це вже не те «Полісся», у яке я приходив вперше майже чотири роки тому. Це зовсім інший рівень, ніж Друга чи Перша ліга.

– Що Вам сказав президент клубу Геннадій Буткевич при зустрічі, коли ви повернулись у Житомир?
– Побажав удачі та гарної роботи. Якщо він вибрав мене, то це означає, що в мене вірить. Тож сподіваюсь, що його я не підведу.

– Ви вже провели перше тренування з «Поліссям». Як зустріли Вас нові підопічні?
– Відчуття, як я вже сказав, круті. Хлопці – молодці, з їхнього боку побачив гарне відношення. Досить продуктивним вийшло тренування, плідним та інтенсивним. Футболісти добре потренувались і, гадаю, залишились задоволеними (усміхається).

– Скількох гравців із нинішнього складу Ви добре знаєте?
– Це Богдан Кушніренко, Василь Грицук, Деніс Ндукве – вони є тими футболістами, з ким я раніше працював. Та й багатьох інших хлопців добре знаю, адже слідкував за «Поліссям» постійно, не пропускаючи жодного матчу на Центральному міському стадіоні Житомира. Тож для мене немає ніяких проблем у комунікації з ними.

– На кого Ви залишили своє футбольне «господарство» у «Звягелі»?
– Весь тренерський штаб, який працював зі мною, залишився. Ніхто не робить ніяких революцій, адже хлопці звикли до вимог цього тренерського штабу. Керманичем команди буде Микола Гібалюк, всі інші будуть йому допомагати.

– Президент ФК «Звягель» висловив сподівання, що після того, як Ви допоможете «Поліссю», він чекатиме на Ваше повернення до клубу.
– (Посміхається). Так, я читав його інтерв’ю. Що ж, нехай сподівається, адже це нормальні речі. Я не спалював мости, ми з Дмитром Костюком постійно на зв’язку. Як і що буде далі – час покаже. А поки все ж хочеться, щоб у «Поліссі» я мав можливість працювати якомога довше.

Раніше ми повідомляли, що новачок «Полісся» не зможе допомогти команді у найближчому матчі.

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 2
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Чому не вірять у Боруссію Д? Букмекери назвали фаворита Ліги чемпіонів
Футбол | 02 травня 2024, 07:35 0
Чому не вірять у Боруссію Д? Букмекери назвали фаворита Ліги чемпіонів

Головним претендентом на трофей залишається мадридський «Реал»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.