Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 13 березня 2024, 09:27
3497
0

Асист Циганкова, гол Мудрика та повернення Зінченка

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 13 березня 2024, 09:27
3497
0
Асист Циганкова, гол Мудрика та повернення Зінченка
Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Зінченко зіграв проти Ярмолюка

«Арсенал» здолав «Брентфорд» – 2:1.

Команди обмінялися забитими м'ячами у першому таймі. «Каноніри» вирвали перемогу у кінці гри.

Олександр Зінченко та Єгор Ярмолюк розпочали поєдинок на лавах запасних своїх команд. Українські легіонери вийшли на заміну наприкінці гри. «Арсеналу» потрібно було посилювати гру та виривати перемогу, а «Брентфорд» прагнув не притискатися до власних воріт, щоб утримати нічию.

За проведений на полі час Зінченко та Ярмолюк нічим особливо не відзначилися. Жодних моментів за їхньої участі на полі створено не було. Статистичні портали невисоко оцінили гру українців.

Вихід на заміну для Зінченка став поверненням після травми. Останній раз Олександр виходив на поле місяць тому.

«Арсенал» ділить першу сходинку із «Ліверпулем». «Брентфорд» перебуває на 15-му місці із 26-ма очками.

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко повернувся на поле через місяць

Слабка гра Миколенка

«Евертон» у гостях поступився «Манчестер Юнайтед» – 0:2.

Долю поєдинку було вирішено у першому таймі, коли «червоні дияволи» двічі забили. Обидва голи манкуніанці провели з пенальті.

Віталій Миколенко вийшов у стартовому складі та відіграв 88 хвилин. На початку поєдинку Маркус Рашфорд обіграв Миколенка у штрафному майданчику «Евертона», однак Джек Гаррісон заблокував удар гравця збірної Англії.

Двічі за перший тайм Миколенко робив небезпечні простріли у штрафний майданчик «МЮ». В обох випадках оборона господарів справлялася, але гравці «Евертона» небезпечно пробивали по воротах Андре Онана після підбирань.

У випадку із другим пенальті у ворота «Евертона» Алехандро Гарначо змістився із лівого флангу в центр та був збитий у штрафному майданчику «ірисок». Прямий візаві українця заробив пенальті.

На початку другого тайму Віталій втратив Гарначо. Удар аргентинця із близької відстані пройшов повз ворота. В середині другого тайму небезпечна атака господарів знову пройшла із лівого флангу. Добре, що Джордан Пікфорд зміг врятувати після удару Бруну Фернандеша.

Загалом Миколенко не впорався зі своїм візаві Гарначо в обороні. В атаці зробив два небезпечних простріли, які мали шанс завершитися голом.

«Евертон» знаходиться на 16-му місці із 25-ма очками.

Ненадійний Забарний

«Борнмут» вдома не зміг переграти аутсайдера «Шеффілд Юнайтед» – 2:2.

Господарі врятувалися від поразки вже в компенсований до матчу час.

Ілля Забарний відіграв повний поєдинок. На старті поєдинку український захисник прогавив Бена Бреретона, але чилієць пробив у руки Нето.

У випадку із голом Густаво Хамера Забарний пішов страхувати флангового захисника, який провалився. Тому бразилець опинився один біля воріт не добиванні. Ілля «висмикувався» на фланг.

Наприкінці першого тайму Забарний програв верхову дуель Оліверу Макберні. Добре, що удар шотландського нападника прийшовся прямо в руки Нето.

У першому таймі весь «Борнмут» виглядав непереконливо. Гравці «Шеффілда» мали дуже багато свободи. Грубих помилок у Забарного не було, але дрібних помарок вистачало.

«Вишні» перебувають на 13-му місці, маючи в активі 32 очки.

Гол Мудрика

Getty Images/Global Images Ukraine

«Челсі» вдома здолав «Ньюкасл» – 3:2.

У першому таймі команди обмінялися забитими м'ячами. Після перерви двічі забили господарі. «Сороки» змогли повернути інтригу в самому кінці гри, але на більше не вистачило часу.

Михайло Мудрик розпочав матч на лаві запасних. Український вінгер вийшов на заміну на 71-й хвилині матчу. Михайлу знадобилося всього 5 хвилин, щоб забити гол. Після пасу Ніколаса Джексона Мудрик на лінії штрафного ефектно проскочив трьох оборонців «сорок», розправився із воротарем Мартіном Дубравкою та переправив м'яч у порожні ворота. Захисник гостей намагався вибити м'яч із порожніх воріт, але не встиг виправити ситуацію. Мудрик забив красивий гол на власній майстерності.

Вже в доданий до матчу час Михайло заробив на собі жовту картку.

«Челсі» знаходиться на 11-й позиції з 39-ма очками.

Маліновський вийшов на заміну

«Дженоа» дома поступився «Монці» – 2:3.

У першому таймі гості забили двічі. Після перерви «грифони» зрівняли рахунок. Але під кінець зустрічі син Паоло Мальдіні Даніель приніс «Монці» перемогу.

Руслан Маліновський четвертий раз поспіль розпочав матч «Дженоа» на лаві запасних. Український півзахисник вийшов на заміну на другий тайм, коли господарям потрібно було відіграватися після 0:2. Руслану вдалося підвищити темп гри та збільшити тиск на ворота суперника.

В середині другого тайму український легіонер перевірив пильність воротаря «Монци». Микеле Ді Грегоріо не дуже впевнено впорався з ударом Руслана. Мілан Бадель мав всі шанси зіграти на добиванні, але голкіпер гостей здійснив ще один сейв.

«Грифони» перебувають на 12-му місці із 33-ма очками.

Коваленко провів на полі майже тайм

«Емполі» в гостях поступився «Мілану» – 0:1.

Єдиний гол у зустрічі забив Крістіан Пулішич наприкінці першого тайму.

Віктор Коваленко розпочав матч на лаві запасних. Український півзахисник вийшов на поле на початку другого тайму. Посилити гру колишній гравець «Шахтаря» не зумів. На його рахунку 4 втрати та одна довга передача. Коваленко намагався багато працювати у пресингу, але ефективність таких дій була зовсім невисока. В роботі на оборону не завжди справлявся.

«Емполі» знаходиться на 16-му місці, маючи в активі 25 пунктів.

Мовчання Довбика та травма Циганкова

«Жирона» вдома здолала «Осасуну» – 2:0.

На початку матчу каталонці забили гол, а під кінець матчу поставили крапку у грі.
Артем Довбик та Віктор Циганков вийшли у стартовому складі. Нападник провів на полі 80 хвилин, а вінгер – 63.

На початку гри Артем мав можливість забити, але цілеспрямованим удар головою не вийшов. Це було більше схоже на скидання у руки воротарю «Осасуни». За декілька хвилин Довбик забив гол після втрати захисників гостей біля власних воріт, але взяття воріт скасували через офсайд.

Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Циганков

На початку другого тайму Циганков вивів Довбика на удар із меж штрафного майданчика. Український нападник не влучив у верхній кут воріт. Через декілька хвилин Артему трішки не вистачило, щоб замкнути фланговий простріл. В середині другого тайму Довбик мав найкращий свій момент. Форвард пробивав головою після подачі кутового. Але воротар гостей зміг врятувати свою команду. У черговому матчі Довбик не може поповнити свій гольовий доробок.

Циганков віддав гольовий пас на Крістіана Порту. Український легіонер «розрізав» оборону суперника. Порту залишалося переграти воротаря «Осасуни» із гострого кута. Після години гри Циганков присів на газон, тримаючись за коліно, після чого був замінений на Яна Коуту.

«Жирона» відстає від лідера Ла Ліги «Реала» на 7 очок.

«Полювання» на Яремчука

«Валенсія» мінімально здолала «Хетафе» – 1:0.

Уго Дуро приніс перемогу «кажанам» наприкінці першого тайму.

Попри пошкодження, Роман Яремчук вийшов у стартовому складі та відіграв 71 хвилину. На старті поєдинку український нападник двічі потрапив у положення поза грою. Активно пропонував себе, але ефективність дій була невисокою.

Роман відзначився в оборонних діях. Після стандарту не дав гравцям «Хетафе» добити м'яч у ворота.

Яремчуку добряче дісталося. Спочатку брудно проти українця зіграв Джене Дакоман, який завалив Романа на газон та потім ще вдарив ногою по голові. Тривалий час нападник не міг піднятися із газону. За декілька хвилин Омар Альдерете неприємно вдарив українця в спину.

«Валенсія» перебуває на 8-й позиції із 40-ка очками.

Сухий матч Луніна

«Реал» не мав жодних проблем із «Сельтою» – 3:0.

Вінісіус відкрив рахунок у першому таймі, а під кінець матчу мадридці довели справу до розгрому.

Андрій Лунін провів весь матч у воротах «Реала». Український воротар не мав багато роботи. Перший серйозним момент гості створили тільки наприкінці першого тайму, коли пробивав Яго Аспас. Удар іспанця був зовсім несильним та майже по центру воріт. Наприкінці першої половини гри Андрій невдало зіграв на виході. Український воротар вибив м'яч кулаками прямо на суперника. Добре, що оборонці «Реала» заблокували удар із близької відстані. У другому таймі Лунін роботи не мав.

«Реал» лідирує у чемпіонаті Іспанії. «Вершкові» випереджають найближчого переслідувача на 7 очок.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.