Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
576
0

Любенович пояснив свою тренерську філософію перед грою з Шахтарем

Головний тренер «Миная» обирав схему під футболістів

Любенович пояснив свою тренерську філософію перед грою з Шахтарем
ФК Минай. Желько Любенович

Головний тренер «Миная» Желько Любенович пояснив свою тренерську філософію напередодні матчу 21-го туру УПЛ проти донецького «Шахтаря»:

«Моя улюблена схема – 4-2-3-1, і я все робив, щоб підібрати футболістів під цю схему. Однак, на жаль, ми не могли знайти вінгерів. У нас узагалі немає вінгерів у команді. Через це мені довелось змінити схему на 3-5-2. Мене, як тренера, навчили, що ти маєш обрати схему під футболістів. Я не можу грати 4-2-3-1, якщо в мене немає футболістів під цю схему. Тому я перейшов на схему 3-5-2, через футболістів, які в мене є та яких ми знайшли.

Зокрема, Кораблін грає більше на позиції під нападником. У моїй перші грі з «Кривбасом» він грав вінгера, виходячи з того, що в нас був Твердохліб. Вакула, можливо, підійшов би на роль вінгера, але я його більше ставлю всередині, під нападником. Другого вінгера в мене немає. Для схеми 4-2-3-1 у мене має бути 4 вінгери, не 2. Тому мені легше було обрати схему 3-5-2. Я переживав, бо ніколи не грав за цією схемою.

Утім з перших матчів побачив, що у гравців ця схема виходить краще. Я награвав і одну, й іншу схему під чемпіонат. Залишилась 3-5-2».

Матч «Шахтар» – «Минай» відбудеться 12 березня о 18:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.