Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 12 березня 2024, 12:21
1567
0

Новак ДЖОКОВИЧ: «Цього року в мене немає титулів – я до такого не звик»

Сербський тенісист не надто радий своїм результатам у поточному сезоні

| Оновлено 12 березня 2024, 12:21
1567
0
Новак ДЖОКОВИЧ: «Цього року в мене немає титулів – я до такого не звик»
Getty Images/Global Images Ukraine. Лука Нарді та Новак Джокович

Лідер рейтингу АТР Новак Джокович прокоментував сенсаційну поразку лакі-лузеру Луці Нарді в третьому раунді Мастерса в Індіан-Веллсі (США).

- Вітаю його з тим, що він особливо в третьому сеті показав чудовий теніс. Я мало що знав про нього, але я дивився, як він грає, і знав, що він володіє відмінним якісним тенісом із задньої лінії, особливо ударом справа. Добре рухається. Дуже талановитий.

Він потрапив в основну сітку як лакі-лузер, тож втрачати йому було нічого, і він зіграв чудово. Заслужив на перемогу. Я був більше здивований своїм рівнем. Мій рівень був дуже, дуже поганим. Ось і все, розумієте. Ці дві речі поєднуються. У нього чудовий день, у мене – дуже поганий. Результат для мене негативний.

- Той факт, що ви грали не так добре, як зазвичай, пояснюється тим, що ви не грали після Відкритого чемпіонату Австралії? Або ж тим, що ви давно не грали тут, і цими умовами?
- Якщо чесно, може бути і те, і інше. Я не впевнений. Я збираюся проаналізувати, що було зроблено, що можна було зробити краще, а потім рухатися далі.

Я граю менше турнірів, тому більш вибірково підходжу до свого розкладу. Звісно, не дуже приємно, коли ти вибуваєш із турніру на найранішому етапі, а особливо тут, де я не грав п'ять років. Я дуже хотів виступити добре. Але не судилося. Будемо рухатися далі.

- Новаку, по ходу матчу він демонстрував видатний теніс, але чи не було у вас відчуття, що він ось-ось знітиться?
- Ні, але я дійсно не змушував його. Я допомагав йому грати добре, а собі не допомагав зовсім. Я припустився кількох жахливих невимушених помилок. Він грав вільніше й агресивніше, ніж я, і робив свої удари, і цього брейка за рахунку 3:2 у третьому сеті було достатньо.

Сьогодні було трохи вітряно. Абсолютно протилежні умови з тими, що були на моїх тренуваннях у ці дні та в першому матчі, але все одно це не виправдання. Я повинен був виступити набагато краще.

- Що ви думаєте про цей сезон?
- Цього року в мене немає титулів – я до такого не звик. Більшу частину кар'єри я починав сезон із перемоги на турнірі Grand Slam або в Дубаї, або на будь-якому іншому турнірі. Але все нормально. Це частина спорту. Потрібно це прийняти. Іноді ти виграєш, іноді – програєш. Сподіваюся, я ще буду вигравати.

Думаю, будь-який трофей, який я в підсумку виграю, буде для мене просто чудовим (усміхається). Звичайно, це розірве негативну серію, яка в мене триває останні три-чотири турніри, де я не показував нічого навіть близького до свого максимуму, – сказав Джокович.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Василь РУНІЧ: «У Олександрії хороший та досвідчений тренерський штаб»
Футбол | 03 травня 2024, 04:43 1
Василь РУНІЧ: «У Олександрії хороший та досвідчений тренерський штаб»

Хавбек львівського «Руху» поділився очікуваннями від матчу з «Олександрією»

Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»
Футбол | 02 травня 2024, 16:13 1
Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.