Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 березня 2024, 02:29
611
0

ВІДЕО. Шахтар U-19 виграв матч юніорського чемпіонату в Миная U-19

Гірники забили три м'ячі у ворота суперників із Закарпаття

| Оновлено 12 березня 2024, 02:29
611
0
ВІДЕО. Шахтар U-19 виграв матч юніорського чемпіонату в Миная U-19
ФК Шахтар

У 21-му турі юнацької першості України «Шахтар» U-19 приймав «Минай» U-19. Після матчу з «Колосом» U-19 тренерський штаб «Шахтаря» U-19 здійснив 2 заміни в стартовому складі: замість Глущенка та Лосенка на поле вийшли Янович і Сметана.

Суперники розпочали на зустрічних курсах і в дебюті обмінялися нагодами: спочатку Ющенко зі штрафного цілив у ближній кут, м’яч зрикошетив від стінки, де другим темпом пробивав Князєв – повз ціль. «Минай» U-19 одразу відповів потужним ударом Михайліва з-за меж штрафного – над поперечкою. «Гірники» планомірно нарощували тиск і закріпили ігрову ініціативу голом на 14-й хвилині: Ющенко на фланзі покотив Дрозду, який у дотик прострілив на дальню стійку, де своєчасно опинився Сметана – 1:0. Дуже швидко «оранжево-чорні» подвоїли перевагу: Олександр Ющенко з кутового подав у межі воротарського, де верхову боротьбу вибороли минайці, але після виносу м’яча на ударній позиції опинився Бундаш, який здалеку прошив голкіпера – 2:0. Далі нагоду відзначитись мав Ющенко, коли технічно обійшов опонентів і пробив поруч зі стійкою. Донеччани продовжили вдало комбінувати й реалізували черговий момент на 35-й хвилині: Янович зіграв на перехопленні, віддав на Князєва, який комбінаційно у дотик обігравсь з Тоіровим і вразив ворота – 3:0. За 2 хвилини гості зуміли скоротити відставання після удару Михайліва з-за меж карного майданчика – 3:1.

Після перерви «Шахтар» U-19 продовжив діяти першим номером і контролював м’яч на частині поля суперника. Непоганий шанс вдруге відзначитись мав Сметана, коли після передачі урозріз від Удода вбіг у штрафний майданчик і завдав щільного удару, але гостей урятувала стійка. У наступному епізоді Денис знову опинився на ударній позиції, та його постріл парирував голкіпер. Витримавши тиск «гірників», ужгородці перемістили м’яч на частину поля господарів і намагалися знайти слабкі місця в обороні. Головний тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік одразу відреагував і здійснив подвійну заміну, випустивши на поле Олександра Башмаріна та Ібрахіма Дабо. «Оранжево-чорні» швидше ухвалювали рішення і блокували спроби «Миная» U-19. На 84-й хвилині після боротьби у штрафному майданчику з-під оберту пробивав Сметана – вище воріт. Проте ужгородці в компенсований арбітром час зуміли-таки звести перевагу «гірників» до мінімуму. Фінальний свисток арбітра зафіксував результативну перемогу «Шахтаря» U-19 3:2.

Наступний поєдинок юнацької першості України команда Олексія Бєліка зіграє вже після міжнародної паузи на матчі збірних 30 березня з «Оболонню» U-19.

Чемпіонат України U-19. 11 березня

Шахтар U-19 – Минай U-19 – 3:2 (3:1)

Голи: 1:0 Сметана (14), 2:0 Бундаш (17), 3:0 Князєв (35), 3:1 Михайлів (37), 3:2 Гайдук (90+5)

Шахтар U-19: Баглай, Дрозд, Удод, Огарков, Пушкарьов (к), Янович, Ющенко (Трифаненко, 86), Бундаш (Башмарін, 73), Тоіров (Ломага, 62), Сметана (Тютюнов, 86), Князєв (Дабо, 73)

Відеоогляд матчу

Відеозапис матчу

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Збірна України стартувала з розгромної перемоги
Хокей | 27 квітня 2024, 21:52 11
ЧС з хокею. Збірна України стартувала з розгромної перемоги

Україна спокійно обіграла Естонію

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.