Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 11 березня 2024, 12:13
4298
3

СВІТОЛІНА: «В Індіан-Веллсі після кількох геймів м'ячі розбухають»

Еліна розповіла про непрості умови на турнірі в Каліфорнії

| Оновлено 11 березня 2024, 12:13
4298
3
СВІТОЛІНА: «В Індіан-Веллсі після кількох геймів м'ячі розбухають»
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про старт на престижному турнірі в Індіан-Веллсі.

- Багато топ-гравців зіграли свої перші матчі в Індіан-Веллсі у трьох сетах і скаржилися на непрості погодні умови та м'ячі. Поділіться своїми враженнями після матчу з Синяковою. Як швидко вдалося адаптуватися?
- Умови насправді складні. Вони зробили якісь нові м'ячі, тому що коли я тут грала востаннє у 2022 році і до цього, у нас і в чоловіків були різні м'ячі. Зараз вони зробили спеціальні м'ячі, якими грають і чоловіки, і жінки. М'яч дуже важкий, тому що він розбухає і стає якимось дуже великим.

Дуже велика різниця між тим, коли м'яч новий і коли ним зіграно вже кілька геймів. Також велика різниця, коли граєш свій матч, вдень чи ввечері. Коли граєш увечері, то відчуття, що взагалі перебуваєш на іншому турнірі (сміється).

Тож потрібно підлаштовуватися, якнайкраще готуватися і, зокрема, по-іншому готувати ракетки. Наприклад, коли я грала з Синяковою, то коли ми почали грати, була температура 25-27 градусів, а в третьому сеті було приблизно 19 градусів і м'яч летів зовсім по-іншому. Але я рада, що вчора в третьому сеті я зіграла на високому рівні і змогла повернутися в матч, і класно провела кінцівку поєдинку.

- Далі у вас матч проти Емми Наварро. Наскільки добре знаєте її гру? Вона у важкому матчі перемогла Лесю Цуренко, можливо, будете радитися з Лесею перед своїм матчем?
- Я, насправді, не дуже люблю радитися з іншими гравцями, бо маю не дуже хороший досвід. Кожен грає свій матч, у кожного свої думки. Я буду розмовляти з тренером, він стежить за гравцями, дивиться матчі. Загалом, ми знаємо як грає Наварро, бачили її багато разів на турнірах. Рамон подивиться її останні матчі, потім ми обговоримо наш план на гру і будемо робити все так, як робили до цього.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Muskrat2
Як послухати, то останній раз нормальні м'ячі виробляли 20 років тому.
Олександр Науменко
Цікавий матч в другому колі квалу зіграла Соболєва, на турнірі в Аламіносі. Перший сет   0-4. 5-7, другий 2-5, 7-6 (7-2), треиій - тай 10-5
Vlad Holl
А де тренер Даяни ? Знову посра#ася ?