Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 10 березня 2024, 17:51
778
0

Бухгалтера Макгрегора засуджено за організацію азартних ігор

Ерік Фултон уникнув в'язниці, але отримав штраф у 673 тисячі доларів

| Оновлено 10 березня 2024, 17:51
778
0
Бухгалтера Макгрегора засуджено за організацію азартних ігор
Twitter. Вільям Ерік Фултон

Вільям Ерік Фултон, відомий бухгалтер з Південної Каліфорнії, відомий тим, що керував фінансами таких знаменитостей, як Конор Макгрегор і Ченнінг Татум, був засуджений до року умовно і оштрафований на 673 290 доларів за введення федеральних слідчих в оману щодо його участі в незаконних операціях з азартними іграми у спорті. Зв'язок Фултона зі схемою, організованою колишнім бейсболістом нижчої ліги Уейном Ніксом, привернув значну увагу через участь відомих спортсменів, а також велику тривалість і масштаб тоталізатора.

Фултон, який очолював Fulton Management, був причетний до надання комплексних фінансових послуг незаконній діяльності Нікса. Його діяльність варіювалася від відмивання грошей, сприяння великим ставкам для відомих спортсменів до навіть надання безвідсоткової позички у розмірі 1,25 мільйона доларів для підтримки ліквідності грального бізнесу. Більше того, діяльність Фултона була не просто професійною; він брав активну участь у торгах, роблячи ставки на ігри, у тому числі за участю своєї клієнтури. Ця подвійна роль посередника та учасника підкреслює глибину залучення Фултона до незаконної діяльності.

До клієнтів грального закладу входили видатні імена зі світу професійного спорту, у тому числі колишній аутфілдер «Лос-Анджелес Доджерс» Ясіель Пуїг, який виявився втягнутим у розслідування. Хоча Пуїг спочатку намагався визнати себе винним, пізніше він вирішив оскаржити звинувачення. В операції, яка існувала вже два десятиліття, брали участь і інші відомі особи, такі як професійний футболіст, тренер Вищої ліги бейсболу і спортивний телеведучий, що підкреслює вплив операції у світі спорту, що далеко йде. Ця справа також пролила світло на співучасть колишнього президента казино MGM Grand, який сприяв азартним іграм Нікса замість того, щоб повідомляти про нього, що ще раз ілюструє велику мережу, яка підтримує це незаконне підприємство.

Вирок Фултону виводить на передній план дискусії про відповідальність та наслідки сприяння незаконній діяльності, навіть із боку тих, хто користується довірою та владою. Його ухилення від тюремного ув'язнення, яке приписується його в іншому чистому послужному списку та обмеженій ролі, як вважає окружний суддя США Доллі Гі, порушує питання про ефективність каральних заходів у стримуванні злочинів серед «білих комірців». Вибачення та вираження жалю Фултона натякають на особисту розплату, проте вони також наголошують на складній взаємодії між особистою етикою та професійними обов'язками у фінансовому управлінні з високими ставками.

Наслідки цієї справи виходять за межі зали суду, змушуючи спортивну індустрію, юридичні особи та фінансові установи переглянути свої механізми нагляду та етичні стандарти. Оскільки в епоху цифрових технологій межі між легальними та нелегальними ставками стираються, сага про Фултона і Нікса є застереженням про наслідки переходу до нелегальності, спонукаючи до більш глибокого роздуму про запобіжні заходи, необхідні для запобігання подібним порушенням у майбутньому.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.