Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
| Оновлено 12 березня 2024, 14:14
3036
5

Вегас, Бостон, Флорида йдуть за Кубком Стенлі, криза Піттсбурга, Вашингтона

Топ-клуби провели дуже активний трейд-дедлайн

| Оновлено 12 березня 2024, 14:14
3036
5
Вегас, Бостон, Флорида йдуть за Кубком Стенлі, криза Піттсбурга, Вашингтона
Getty Images/Global Images Ukraine. Томаш Хертл

У НХЛ пройшов трейд-дедлайн - останній день, коли клуби могли проводити обміни цього сезону. Не можна сказати, що ми побачили якісь неймовірні угоди, проте особливістю стала націленість топ-клубів на посилення складу. Судячи з усього, деякі менеджери повірили, що для них відкрилося вікно завоювання Кубка Стенлі і вони пішли на ризик. Щоправда, однією з найактивніших стала команда, яка є чинним чемпіоном.

Вегас йде за другим Кубком Стенлі

Очевидно, останні невдачі Вегаса (3 перемоги у 10 матчах) не збентежили керівництво, яке було активним весь період до дедлайну і в сам дедлайн. Ймовірно, головним обміном дедлайну став останній за часом трейд: Вегас виміняв у Сан-Хосе форварда Томаша Хертла, який перебував лише на другому сезоні 8-річного контракту. Відмінна новина не тільки для Лицарів, а й самого гравця, адже Акули розпочали глибоку перебудову, а Хертлу навряд чи хочеться найкращі роки кар'єри провести в аутсайдері. Зараз чех травмований, але має повернутися якраз під плей-оф.

Крім того, Вегас встиг забрати у Вашингтона форварда Ентоні Менту та виміняти у Калгарі захисника Ноа Хеніфіна. Відмінне посилення, тепер Вегасу головне повернутися до перемог і сенсаційно не залишитися без плей-оф.

Інші претенденти на Заході

Не соромилися вимінювати гравців інші претенденти на Кубок Стенлі від західної конференції. Колорадо поглибило лінію оборони, забравши у Філадельфії швидкого захисника Шона Вокера, за якого віддали перший раунд драфту-2025. Висока плата, але клуб може собі це дозволити, враховуючи потужний склад та амбіції виграти Кубок Стенлі. Однак на Заході є не лише Колорадо та Вегас.

В останні дні посилитися вдалося Вінніпегу та Далласу. Джетс провели серйозні трейди в атаку, отримавши форварда Монреаля Шона Монахена і нападника Нью-Джерсі Тайлера Тоффолі, а Зірки виміняли захисника Кріса Танева. Даллас, Вінніпег та Колорадо зараз на Заході переслідують Ванкувер, який дедлайн провів спокійно та різких рухів не робив.

Напевно, фінальні дні обмінів порадували Коннора Макдевіда. Останні сезони експерти вважали, що Едмонтон постійно заходить до плей-оф, але там не має шансів, бо розраховує лише на Макдевіда. Коннор може бути найкращим гравцем НХЛ, але самому без глибини складу до Кубка Стенлі не дотягнутися. Едмонтон перед дедлайном поглибив лінію нападу, вимінявши у Анахайма Адама Енріке та Сема Карріка. Головним тут є Енріке – досвідчений центр, який в Ойлерз зможе діяти у другій чи третій ланці. Плюс Едмонтон не забув поглибити оборону, отримавши захисника Арізони Троя Стетчера. Зайві досвідчені гравці в обороні під час плей-оф ніколи не зайві.

Не забуваємо Кароліну

Переходимо на Схід. Останні сезони Кароліна регулярно виходить у плей-оф, але, здається, багатьма не сприймається як реальний претендент. У дедлайн клуб нагадав про свої амбіції, вимінявши топ-форварда Піттсбурга Джейка Гентцеля. Партнер Сідні Кросбі по ланці у двох останніх сезонах закинув 76 шайб і може одразу посісти місце у першій трійці Харрікейнз. Крім того, Урагани вирішили дати шанс досвідченому Євгенію Кузнєцову, який останнім часом мав проблеми у Вашингтоні (6 голів у сезоні). Безпечний обмін, який може стати фактором у плей-оф. Кароліна має молоду і дуже небезпечну команду з перспективами бути реальним претендентом у найближчі кілька років.

Бостон, Флорида, Рейнджерс – всі готуються до плей-оф. Тампа-Бей теж хоче

Флорида у 2024 році є однією з найкращих команд НХЛ і зараз йде першою у конференції. Але перед плей-оф клуб не забув поглибити склад, вимінявши у Оттави Владіміра Тарасенка. Ще один варіант безпечного трейду: може реально допомогти у плей-оф, а якщо ні – піде влітку вільним агентом. Бостон, конкурент Флориди у боротьбі перше місце Сходу, і так має потужний склад, тому обмежився поглибленням лінії оборони та атаки. Ведмеді забрали захисника Ендрю Піка та досвідченого форварда Пета Маруна. Останній, до речі, виграв три поспіль Кубки Стенлі (2019-2021).

Ще один претендент на довгий плей-оф, Нью-Йорк Рейнджерс, зосередився на посиленні атаки. Рейнджери забрали форвардів Алекса Веннберга та Джека Рословича, поглибивши склад у центрі та на фланзі.

Якщо названі вище клуби вже, по суті, в плей-оф, то Тампа-Бей дуже не хоче переривати серію сезонів з матчами на виліт. Блискавки в Атлантичному дивізіоні ведуть важку боротьбу з Детройтом за місце у топ-4. У спробах виправити ситуацію Тампа виміняла досвідченого захисника Метта Дамбу та вінгера Ентоні Дюклера. Зважаючи на кількість травмованих в обороні, для Блискавок було важливо взяти захисника, хоча всі топові варіанти клуб пропустив.

Незважаючи на неймовірні показники окремих гравців, Тампі буде непросто зачепитися за плей-оф, проте команда має ще близько 20 матчів, щоб гарантувати собі черговий пост-сезон.

Що чекає на Піттсбург і Вашингтон?

Пінгвіни та Столичні минулого сезону перервали свої тривалі серії чемпіонатів з плей-оф, проте обидва клуби на перебудову не наважилися. Зберігши своїх вікових зірок, Піттсбург і Вашингтон ризикують знову залишитися без плей-оф, а дедлайн підтвердив, що менеджмент чекає саме на такий розвиток подій.

Піттсбург відпустив топ-форварда Гентцеля, а передостання позиція у дивізіоні навряд чи залишає багато шансів на плей-оф. Пінгвінз минулого літа дали зрозуміти, що готові робити ставку на ветеранів: у складі залишилися Кросбі, Летанг та Малкін, а до них підписали Карлссона. Це не спрацювало, а клубу треба думати, в якому напрямку рухатись далі.

У Вашингтона, загалом, схожа ситуація. Немає розуміння, що буде далі з командою з однією зіркою та старіючим і багато в чому посереднім складом.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 26
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Збірна України визначила заявку на ЧС з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 10:28 3
Збірна України визначила заявку на ЧС з хокею

Зі списку після контрольних матчів виключили трьох гравців

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
232121
Все по ділу.... А на рахунок Pitsburga, це про сто кінець цієї потужної машини... Якраз був у штатах тоді коли Супер Маріо будував цю команду.... Взяли Кросбі, через рік Малкіна, ох і пресувати цих двох супер зірок, особливо їхній кровний воріг,, Філадельфія''... Але витримали, і які ж бойні були за кубок Стенлі??? Перед ними ще мож було порівняти Колорадо і Детройт..... Все минає... Є що згадати.... ⚽⚽⚽
pmelnik7788
Додам, що Едмонтон взяв Корі Перрі!!
На сході хороша Флорида - дуже швидка команда і багато кидають по воротам(ще й Тарасенка взяли). На заході веселіше, більше цікавих команд.
Думаю фінал КС Флорида - Едмонтон або Вінніпег(без зірок але не погано виглядають і теж добре підсилились)