Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 березня 2024, 10:43
4207
0

Осічка Динамо, вольова перемога Шахтаря, поразки Дніпра-1 та Полісся

Найцікавіші події 20-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 11 березня 2024, 10:43
4207
0
Осічка Динамо, вольова перемога Шахтаря, поразки Дніпра-1 та Полісся
ФК Верес

На позначці шість вікторій поспіль обірвалася переможна серія наставника «Динамо» Олександра Шовковського. Його підопічні не змогли переграти одного з аутсайдерів чемпіонату – «Верес». Поступився і «Дніпро-1»: команда Юрія Максимова вдома програла «Руху». Програло й «Полісся». На цей раз «Олександрії». А ось підопічні Марино Пушича здобули вольову перемогу – над «Колосом».

Передача туру

Не передача, а цукерка. На 73-й хвилині поєдинку проти «Минаю» футболіст «Зорі» Герреро «зробив» другий гол у ворота закарпатців. 24-річний форвард метрів за п'ять перед штрафним майданчиком на замаху, ледве вловимим рухом, обіграв опонента, переклавши м'яч з однієї ноги на іншу, і вивів на ударну позицію Бугая, якому залишалося просто не промазати. Владислав не промазав.

Відвертість туру

Всю провину за поразки від «Зорі» головний тренер «Минаю» Желько Любенович взяв на себе: «Зоря» справді залишилася у моєму серці. Шість років грав за команду, ще два працював. Сьогодні «Зоря» краще виглядала і здобула закономірну перемогу. У нас мало що виходило із того, про що домовлялися. Можна сказати, що саме я програв гру й беру на себе відповідальність».

Сенсація туру

Здавалося б, у грі одного з головних фаворитів чемпіонату та одного з головних аутсайдерів інтриги не повинно бути за визначенням: «Динамо» має здобути перемогу над «Вересом». Як кажуть у таких випадках, перемогу на класі.

Але в черговий раз перемогти підопічним Шовковського не вдалося. Вони першими відкрили рахунок (вже в дебюті зустрічі відзначився Волошин), але замість того, щоб розвинути успіх, почали грати на утримання рахунку.

Не втримали. Вже у компенсований час господарям вдалося зрівняти рахунок. Мрвальєвич реалізував пенальті.

Цифра туру

Матч між «Вересом» та «Динамо» викликав підвищений (як на сьогодні) глядацький інтерес. Згідно з офіційним сайтом УПЛ, гру на «Авангарді» відвідали 2487 глядачів. Цей показник – рекордний для нашого футболу під час повномасштабної рашистської агресії.

Пенальті туру

На четвертій компенсованій хвилині другого тайму матчу у Рівному у штрафному майданчику гостей після контакту з Беніто опинився на газоні Мрвальєвич. Арбітр матчу Панчишин спершу зафіксував фол в атаці. Господарі були незадоволені таким вердиктом. Почалася штовханина. У підсумку суддя звернувся за допомогою до ВАР. І змінив своє первісне рішення: призначив пенальті. Його чітко реалізував Мрвальєвич.

Цей удар із точки – аж на 99 хвилині – став найпізнішим одинадцятиметровим ударом в історії УПЛ.

Слова туру

Після гри проти «Вереса» головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський визнав справедливість результату: «Неприємно втрачати очки на останніх секундах матчу. Сьогодні у наших гравців я побачив не таке бажання, на яке чекав. На жаль, ми не довели цю гру до перемоги, хоч і випустили наприкінці зустрічі захисників, розуміючи, що суперник організує навал на наші ворота, навантажуватиме нашу оборону. Мали спокійніше завершувати цю гру, але вже як є. Хочу відверто сказати, що сьогодні ми не були схожі самі на себе, тож результат є закономірним».

Автоголи туру

Захисник «Дніпра-1» Сарапій нерідко забиває м'ячі після розіграшу стандартів. Але цього разу Едуард забив у власні ворота, зрізавши головою м'яч у сітку після подачі від кутового прапорця.

Автоголом відзначився і форвард «Шахтаря» Траоре, який частіше залишає свої автографи в чужих воротах. Цього разу (у поєдинку проти «Колоса») Лассіна забив і чужим, і своїм.

Тривоги туру

Матч «Дніпро-1» – «Рух» замість 90 хвилин затягнувся більш ніж на чотири години. Тричі під час поєдинку лунали сирени повітряної тривоги. У домашніх матчах «Дніпра-1» такий стан речей – на жаль, не рідкість. Може, дніпрянам уже досить спокушати долю і варто проводити домашні поєдинки у безпечнішому місці?

Руки туру

Завдяки рукам, але аж ніяк не Бога, у матчі «Металіста 1925» та ЛНЗ було забито одразу два м'ячі. Спочатку у штрафному майданчику зіграв рукою захисник харків'ян Імереков. Арбітр призначив пенальті. Його чітко виконав Рибалка.

Потім настала черга грати не тим, чим належить, гравцям черкаської команди. Рибалка з героя матчу перетворився на антигероя. Після його гри рукою суддівський вирок виконав Юрченко.

Заміни туру

Гру проти «Колоса» для «Шахтаря» врятували/зробили заміни. Перший тайм «гірники» програли: у дебюті зустрічі відзначився Ільїн. У перерві матчу Марино Пушич кинув у бій свіжу кров в особі Кевіна та Траоре. І ця солодка парочка зрештою стала запорукою перемоги «Шахтаря».

ФК Шахтар. Кевін (№ 23)

Перші м'ячі у футболці «Шахтаря» забив зірковий зимовий новобранець Кевін. Бразилець з'явився на полі після перерви, і вже за три хвилини забив перший гол, реалізувавши точну передачу Траоре. Під завісу матчу Кевін забив свій другий м'яч, на цей раз використавши пас Судакова.

Кутовий туру

Єдиний м'яч у поєдинку «Чорноморець» – «Ворскла» був забитий на останніх хвилинах зустрічі після розіграшу кутового. Право на корнер на 89-й хвилині зустрічі заробили полтавці. Після подачі від кутового прапорця м'яч метався у штрафному майданчику, доки не потрапив до Бацули. Андрій спробував чи то пробити по воротах, чи то зробити навісну передачу, і м'яч по високій траєкторії влучив у кут воріт.

Вболівальник туру

ФК Полісся. Андрій Шевченко в компанії президента Полісся Геннадія Буткевича

Гру «Полісся» проти «Олександрії» відвідав голова УАФ Андрій Шевченко. Проте візит Андрія Миколайовича не став для господарів поля фартовим: житомиряни поступилися підопічнім Ротаня. Колись претендент на чемпіонство – «Полісся» – не може виграти вже шостий поєдинок поспіль.

Стабільність туру

Голкіпер «Кривбаса» Андрій Кліщук – один із небагатьох футболістів УПЛ, який відіграв у всіх поєдинках поточного чемпіонату без замін. Його «гвардійська» серія продовжилася і в матчі проти «Оболоні», в якому він здійснив кілька сейвів.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дмитро НЄМЧАНІНОВ: «Договірні матчі – пухлина українського футболу»
Футбол | 28 квітня 2024, 13:41 5
Дмитро НЄМЧАНІНОВ: «Договірні матчі – пухлина українського футболу»

Захисник «Миная» – про скандал навколо матчу з «Динамо»

Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром
Футбол | 27 квітня 2024, 19:39 1
Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром

Артем Степанов виграв з «фармацевтами» західну зону Бундесліги U-17

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.