Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 березня 2024, 02:38
1526
3

Голова комітету УАФ: «Затримка початку матчу — це серйозне порушення»

Андрій Таран пояснив, чому не можна починати матчі із запізненням

| Оновлено 11 березня 2024, 02:38
1526
3
Голова комітету УАФ: «Затримка початку матчу — це серйозне порушення»
УАФ

Голова Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ Андрій Таран розповів, як клубам треба організовувати символічні акції до початку матчу та пояснив, чому затримка початку гри навіть на кілька хвилин є серйозним порушенням.

«Наразі офіційний мовник УПЛ транслює матчі чемпіонату України на кабельні мережі і на ОТТ-платформи. Якщо для ОТТ-платформ затримка початку матчів на одну-дві хвилини не надто принципова, то для кабельних мереж кожна секунда має значення. У трансляторів є чіткі часові слоти і сформована сітка трансляцій. Також потрібно пам’ятати, що матчі УПЛ показують і закордонні транслятори, в яких також є жорсткі вимоги щодо часових слотів початку матчів і передбачені серйозні санкції в разі їхнього порушення.

На нарадах перед матчами делегати УАФ постійно наголошують на чіткому дотриманні цих вимог. Зворотний відлік до початку матчу — це універсальний документ, який кожен клуб розробляє самостійно, враховуючи специфіку стадіону та часові особливості кожного процесу. До прямих обов’язків делегата належить перевірка виконання клубами тих процесів, про які йдеться у зворотному відліку.

Усі заходи, які команди проводять перед матчами, а саме — вихід із роздягалень на футбольне поле, виконання гімну, хвилина мовчання, фотографування, участь представників сил оборони в символічних ударах по м’ячу або інші погоджені та дозволені акції перед матчем, мають закінчитися чітко до моменту запланованого початку матчу. Саме такими є вимоги до матчів, які організовує УЄФА. І там відлік порушень іде не на хвилини, а на секунди. Кожна секунда затримки — це серйозні фінансові санкції до організаторів матчу.

Як і делегат на міжнародних матчах, делегат УАФ на матчах УПЛ фіксує всі порушення, яки він побачив на матчі. Потім ці порушення розглядаються на засіданні Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ. Він і визначає, які санкції в разі необхідності застосовуються в тому чи іншому випадку.

Затримка початку матчу на декілька хвилин — це серйозне порушення. Делегат матчу не може не зафіксувати його у своїй звітності, інакше санкції будуть застосовані вже до нього з боку нашого комітету.

При плануванні заходів до матчу потрібно розуміти, що kick-off, тобто введення м'яча у гру, виконується, наприклад, не військовослужбовцем, який бере участь у такій акції. Це лише один із можливих передматчевих заходів. І матч починається, коли після свистка арбітра по мячу б’є футболіст однієї з команд, що вийшли на поле», — розповів Андрій Таран прес-службі УАФ.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа
Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3
Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

ФОТО. Обличчя та емоції Довбика після швидкого голу у ворота Барселони
Футбол | 04 травня 2024, 19:59 0
ФОТО. Обличчя та емоції Довбика після швидкого голу у ворота Барселони

Артем забив 20-й м'яч у поточному сезоні Ла Ліги

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Falko
Дятел (
Через тривоги матчі на години перериваються досить регулярно, а часто і не починаються вчасно. А він нам тут про страшне порушення в 1 хвилину затримки розповідає.
turist86
Цьому Тарану треба вручити повістку у ТЦК, бажано з речами
valerafan1
І такі недолугі функціонери керують нашим футболом. Під час війни, коли постійні сирени,  розповідати про вимоги УЕФА може тільки недалека людина. А таким не місце в УАФ.