Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 10 березня 2024, 00:12
7017
0

Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Гонка видалась хорошою, я задоволений»

Український біатлоніст – про естафету на етапі Кубка світу в Солт-Лейк-Сіті

| Оновлено 10 березня 2024, 00:12
7017
0
Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Гонка видалась хорошою, я задоволений»
Getty Images/Global Images Ukraine. Дмитро Підручний

Український біатлоніст Дмитро Підручний підсумував естафету на етапі Кубка світу 2023/24 в американському Солт-Лейк-Сіті.

– Дмитре, як перенесли дорогу до США та як наразі себе почуваєте, встигли адаптуватися до місцевого часу?

– Дорога пройшла добре, та й адаптувався я практично з першого дня. Правда, перша ніч була трохи незвичною, я часто прокидався, а зараз вже все нормально, повністю перейшов на цей час. На Заході мені завжди легше переходити на місцевий час, думаю, це для всіх так, а от повернення додому або на Схід, як це було в Китаї чи Кореї, завжди важче дається. Зараз я повністю адаптувався, живу за місцевим часом, ніяких зауважень до цього немає.

– Розкажіть, будь ласка, про свої враження від стадіону у Солт-Лейк-Сіті, про рівень підготовки етапу Кубка світу.

– Я тут не вперше, п’ять років тому тут вже був. Стадіон непоганий, рельєф траси такий цікавенький, стрільбище тут нелегке — завжди є вітерець. Причому, він то є, то немає. Та за ці дні на тренуваннях побачив, і п’ять років тому, пам’ятаю, тут практично в кожній гонці піддувало. До того ж, велика висота над рівнем моря — це один з самих високих стадіонів, де проводяться етапи Кубка світу, і висота тут дуже відчувається. Досить нелегко справитися із диханням, і по трасі також треба бути досить обережним з цією висотою, бо вона не жаліє нікого, якщо ти десь переоціниш свої можливості. Щодо рівня підготовки стадіону, то він нормальний. Можливо, до рівня, скажімо, Рупольдинга, Антхольца чи Нове Мєсто не дотягує — немає тут такої інфраструктури, а загалом на досить хорошому рівні; це не кубок IBU - відчувається, що це рівень Кубка світу.

– Цього сезону які тільки примхи погоди не пережили біатлоністи... У США, начебто, сонячно і немає шаленого вітру. Як вам біглося в таких умовах?

– Тут дуже сонячно, в мене лице після гонки все горить, від снігу засмагаєш, жарко. В таких умовах досить важко, до того ж траса по ходу гонки розбивається миттєво. Організатори стараються зробити максимум, що можуть, щоб вона трималась, але вона дійсно дуже розбивається, плюс висота, плюс жара – все це дається взнаки на трасі. Думаю, всім спортсменам тут нелегко бігати.

– Дмитре, ви полюбляєте контактні гонки, сьогодні як раз було все, як вам подобається, і на дистанції ви виглядали дуже впевнено, тож кілька слів про фізичну форму, будь ласка.

– В контакті я біг тільки перше коло з американцем, далі два кола я пробіг сам. Але гонка вийшла досить хорошою. Чесно кажучи, по тих відчуттях, які у мене були під час гонки, я думав, що досить багато програю ногами. Але потім подивився аналіз гонки і побачив, що в мене були досить пристойні показники, в тому числі і по роботі на трасі. Тож гонка видалась хорошою, я задоволений. Побачимо, як пройдуть наступні, бо три дні на такій висоті досить важкувато.

– Знаю, що для Віталія Мандзина ви є авторитетом, щось порадите наймолодшому члену команди після цього старту?

– Не знаю, чи є авторитетом, ніколи від нього такого не чув. Ми багато тренувалися цього літа разом. Ми з одного міста, тому багато тренувань проводимо разом. Пораджу, щоб не опускав руки, адже це тільки перші його кроки на етапах Кубка світу, і кожна гонка тут – це великий досвід, яка б вона не була: вдала чи ні. Зі свого досвіду скажу, що невдалі гонки часто дають набагато більше мотивації рухатися вперед і дозволяють зробити багато кроків потім після якихось невдач. Так що я думаю, він справиться з цим і буде далі прогресувати.

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.