Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 березня 2024, 11:50
1317
0

У Литві вирішили бойкотувати футбольні матчі проти білорусі на Євро

Едгарас Станкявічюс заявив про бойкот у кваліфікації жіночого Євро-2025

| Оновлено 08 березня 2024, 11:50
1317
0
У Литві вирішили бойкотувати футбольні матчі проти білорусі на Євро
LFF

Жіноча збірна Литви з футболу вирішила відмовитися грати зі збірною білорусі.

Внаслідок жеребкування обидві команди опинилися в одній групі кваліфікації до жіночого Євро-2025. Разом із ними у групі C1 виступлять команди Грузії та Кіпру.

У Литовській футбольній федерації повідомили, що готові до технічних поразок і навіть дискваліфікації.

Президент Литовської футбольної федерації (LFF) Едгарас Станкявічюс заявив, що збірна Литви бойкотуватиме матчі з командою білорусі:

«Доля грає з нами жарт. Це прокляття, яке знову виводить нас на білорусь. Минулого року збірній з футзалу та команді юнаків довелося зустрітися одна з одною. У випадку з чоловічою збірною з футболу вдалося зманеврувати, вирішити міні-конфлікт з УЄФА і не зіграти. Фортуна знову «усміхнулася» жіночій збірній. Якщо говорити про спортивний результат, то жеребкування цілком сприятливе. Усі три команди можна перемогти, але грати з білоруссю ми точно не плануємо.

Дуже сподіваюся, що санкції обмежаться технічними поразками 0:3 і наші дівчата продовжать брати участь у відборі. Вони здатні поборотися за другу позицію у групі та місце у наступному раунді. Але поки що прецеденту не було. Для мене найголовніше, щоб нас не дискваліфікували. Це було б найболючішим. Нас не переведуть до нижчого дивізіону, тому що немає дивізіону D.

Я вилітаю до Швейцарії, у нас там буде засідання комітету УЄФА, і ми домовилися обговорити це питання у п'ятницю, 8 березня. Наша позиція є принциповою. Ми намагаємося зрозуміти, що буде з командою, якщо вона відмовиться грати два матчі – це будуть лише технічні поразки 0:3 чи дискваліфікація на весь цикл? Ми можемо отримати технічні поразки, покарання, нуль очок, але ми не гратимемо з ними. Ми на це згодні.

Схоже, в УЄФА також нас розуміють, знають ситуацію, просто треба зрозуміти, яким буде покарання. Наша головна позиція – не грати з білоруссю. З іншого боку, УЄФА не повинна звідти викидати нас. Хіба що із цієї кваліфікації. До нижчого дивізіону нас не відправлять, бо ми й там все одно».

У лютому 2022 року УЄФА усунув усі російські клуби та збірні від участі у міжнародних турнірах, а ось команди білорусі продовжують брати участь у змаганнях під егідою УЄФА.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.