Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 15 березня 2024, 11:44
10560
74

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. У новий сезон Україна увійде аж із 21-го місця

Хорватія випередила Україну в боротьбі за топ-20 у рейтингу 2025 року

| Оновлено 15 березня 2024, 11:44
10560
74
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. У новий сезон Україна увійде аж із 21-го місця
Getty Images/Global Images Ukraine

У мід-вік відбулися чергові матчі плей-офф єврокубків 2023/24, і відбулися зміни у таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Україна достроково завершила євросезон, й набирати очки до липня вже не може. А от рух суперників продовжується. Одні конкуренти ще більше відриваються, інші наближаються знизу.

Всі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Ізраїль, що йде на 16-му місці (30.875), збільшив відрив від України, додавши +0.500 за тиждень за рахунок перемоги Маккабі Т-А над Олімпіаком (4:1 у гостях). А Маккабі Хайфа у трилері поступився Фіорентіні (3:4 вдома).

Греція залишається на 17-й позиції без змін (28.725), оскільки обидва клуби в Лізі конференцій програли: і Олімпіакос, і ПАОК.

У рейтингу 2024 року Україна має 28.000 балів і стабільну 18-ту позицію. Оскільки сезон наближається до фінішу, аналітики вивчають рейтинг на наступний, 2025 рік. І тут є неприємні зміни.

Хорватія завдяки перемозі Динамо Загреб над грецьким клубом ПАОК (2:0) обійшла Україну і посіла 20-те місце у рейтингу 2025 року. Хорвати за 4 останні сезони набрали 21.150 бала, а в України залишається 20.800.

Україна матиме 21-шу позицію на старті нового сезону

Щоб виставити 5 команд у єврокубках, треба буде входити до топ-15, тобто стрибнути вперед на 6 позицій уперед. З урахуванням відставання в 6.5 балів від Данії, що йде 15-ю (26.325), це синьо-жовтим буде вкрай складно.

Більше того, якщо впасти на 23-те місце (конкуренти – Угорщина, Кіпр, Азербайджан, Словаччина та Болгарія), то чемпіон країни розпочинатиме виступи в Лізі чемпіонів не з 2-го раунду кваліфікації (Q2), а з першого (Q1).

Як відомо, країни, які наприкінці сезону перебувають поза топ-15 за підсумками 5-річного рейтингу, сезон будуть представлені лише 4 командами в єврокубках.

Нагадаємо, у сезоні 2024/25 в України залишається представництво у 5 клубів завдяки 14-му місцю у рейтингу минулого року. Дві команди зіграють у Лізі чемпіонів, одна – у Лізі Європи, ще дві – у Лізі конференцій.

А от у сезоні 2025/26 Україна буде представлена в єврокубках лише 4 клубами (одним – у Лізі чемпіонів), оскільки у рейтингу 2024 року Україна виявилася нижчою за топ-15, на 18-й позиції. Це відбудеться вперше за 20 років, із сезону 2005/06.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2024

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2025/26)

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2025

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2026/27)

Розподіл перепусток у Лігу чемпіонів із сезону 2024/25 (повна інфографіка)

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024
Футбол | 03 травня 2024, 19:12 8
Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024

Національна збірна України не буде обділена бонусами

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 74
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex Komnin
Взагалі непотрібна інформація наразі. Коли навчаться обігрувати Кіпр, Данія, Словакію й іншіх футбольних клубних малюків, тоді можна коефіціента рахувати. Але це лише після війни. Зараз футбол, як Євробачення - споіб нагадати, що життя в країні якесь існує.
Mac_Gyver
Якось по барабану. Війна закінчиться - одразу все стане на свої місця.
nick07
в принципі нижче вже навряд чи впадуть, але навіть якщо чемпіон України стартуватиме в 1-ому кваліфікаційному раунді то це не мало б бути проблемою - чемпіон України 1-2 раунди має проходити апріорі.
Щодо мрій про 15 місце - навряд чи найближчі 3-4 роки буде  можливість надолужити втрачене
Sheva19
А були роки коли нам топ на горизонті светило .
Alehandro
а у наступному році ми втратимо 6.8 бали за сезон 20-21, а словаки і азери, навпаки, позбудуться балів за той слабкий сезон і, цілком ймовірно, що і їх вперед пропустимо...
Иван Качура
Зникли Металіст та Дніпро, ще й Динамо Київ продовжує пробивати дно. Інші команди теж не дають достатньо очок. Можливо, меньша кількість команд дасть більший коефіцієнт в скарбничку, аби Динамо таки хоч в Лізі Європи/Конференцій пройшло в єврокову весну, а Шахтар не впав нижче свого рівня цього сезону. Інші команди повинні грати, а не роздвигати ноги. 
_Tor91nado24rly_
Чисто в теорії, можемо впасти аж на двадцять шосте місце. Це якщо ще через сезон.
Але треба, щоб війна закінчилася. Тоді ФК "Зоря", ФК "Шахтар", ФК "Металіст 1925", ФК "Металіст" достатньо швидко повернуть Україну на п'ятнадцяте місце. А там і до топ-десять будемо недалеко.
Boodya
І 4 команди для нас зараз це багато
Forcer Petya
до Євромайдану український клубний футбол був на підйомі і швидко розвивався. Шахтар, Динамо, Металіст, Дніпро... Наш чемпіонат був дуже сильним. Після Євромайдану і початку війни в 2014 і почалося це падіння і деградація клубного українського футболу і чемпіонату 
FunnyCat_____
Дорогие женщины болельщицы Динамо Киев, поздравляю нас с 8 Марта! Хочу пожелать нам крепкого здоровья, мира, любви, счастья, тепла и уюта в ваших домах. Мы — невероятно сильные и талантливые люди, способные преодолевать любые трудности и преобразовывать мир вокруг себя. Мы, женщины, дивный цветок, Мы — вдохновители, лидеры, заботливые матери и любящие жены. Мы — жизнь и солнце, дарите свет и тепло. пусть в жизни вас, всегда сопровождают успех и удача. Мы — настоящее сокровище, которое нужно беречь и ценить каждый день.
D1927K
Як вчора донецький "Щур" зіграв бо ніяк не найду
axylinam
Дальше будет ещё хуже, чемпионы Украины будут только кабинетные, поэтому будут негативные последствия на международной арене
anacreon
Проблема не у війні. Це наше падіння почалося ще до неї. Фактично наш рейтинг вбила поява Ліги конференцій. Бо одразу вилізла назовні фейковість нашого чемпіонату.
Багато років Шахтар та Динамо вкладалися в клуб у ділили між собою чемпіонство. А інші клуби були їхніми статистами, для галочки. Потім відвалилося Динамо і стало само статистом. Залишився один Шахтар. Який щось тягнув в Європі, але якщо в клуба нема конкуренції вдома, то йому важко грати в єврокубках з тими, в кого вона є.
В той час як в інших країнах нема "багатого гранда, який скоповуватиме за 15 мільйонів бразильців". Зате є рівний чемпіонат з конкуренції багатьох команд.
Що ми і побачили, коли добавився третій кубок. Наші 2-5 міста одразу почали відвалюватися, не в змозі на рівних грати з 2-5 клубами навіть з Чехії, Хорватії, Ізраїлю, Норвегії, Данії. 
Раніше на такій стаді ці клуби з Чехії, Хорватії, Ізраїлю вже давно відвалювалися. А зараз ще в грі і набирають бали.
Це і є реальне місце нашого футболу. Війна його добила. Але почалося це падіння ще до неї. Коли наші 2-5 місця не набирали балів в Лізі Європи та Конференцій.
Зараз і з чотирма командами буде те саме. Шахтар програ\ кваліфікацію ЛЧ і піде в Лігу Європи. А Динамо та дві інші команди звично вилетять звідусіль ще в серпні. Або програють всі матчі у групі, якщо вдасться кудись пробитися.
Лига конференций без динамо
Спасибо тем кто любит смоктать в Ле в группе и одно очко дырявое заработать ,и сосать с проглотом в квалиф Лке