Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 07 березня 2024, 11:51
15814
4

Костюк розповіла, яким був її найбільший гонорар за кар'єру

Марта заробила 300 тисяч доларів чистими за Australian Open 2024

| Оновлено 07 березня 2024, 11:51
15814
4
Костюк розповіла, яким був її найбільший гонорар за кар'єру
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (WTA 32) розповіла, скільки грошей їй знадобилося, щоб розпочати кар'єру, а також зізналася, яким був її найбільший гонорар:

– Теніс є дуже затратним видом спорту. Скільки грошей вам знадобилося на початку кар’єри та де ви взяли стартовий капітал?

– У батьків не було фінансової можливості оплачувати турніри. Коли мені було десять років, моя мама попросила допомоги в однієї знайомої людини. Це досить відомий та багатий чоловік в Україні. Він дав 25 тисяч доларів.

На цю суму ми із мамою проїздили три роки. Коли було можливо, пересувалися між країнами на авто, бо квитки на літаки дуже дорогі. Майже на усіх турнірах я виходила у кінцеві стадії, тому готелі були оплаченими. Харчування найчастіше також було оплаченим. Гроші ми витрачали дуже економно.

В цьому плані я є одним з найбільш щасливих спортсменів. Знаю, що мої витрати навіть поряд не стоять із витратами колег. Є тенісисти, яким потрібно було 500 тисяч доларів.

– Ми можемо назвати ім’я вашого першого мецената?

– Я не знаю, чи можу називати його ім’я. Якщо він прочитає це інтерв’ю, то зрозуміє, що мова йде про нього.

Коли я вже комфортно себе почувала, то прийшла до цієї людини та сказала: «Дякую, що дали мені гроші, які були мені настільки необхідними. Я готова їх повернути». Він відповів: «Ні, не потрібно, краще допоможи комусь іншому».

– Яким був ваш перший тенісний гонорар?

– Пам’ятаю, у Києві грала мікстові турніри, у яких чоловіки аматори змагалися із жінками професіоналами. Я дуже багато таких турнірів вигравала і за день могла заробити 1000 доларів.

– А яким був ваш найбільший заробіток?

– За вихід у чвертьфінал Australian Open-2024 я заробила понад 300 тисяч доларів чистими.

– Якою на сьогодні є ваша команда?

– Мій тренер з тенісу – Сандра Заневська, колишня тенісистка. Тренер з фітнесу – Йоланта Русин. Вона є екстренером із ЗФП Іги Свьонтек. Теж із Польщі. Я також періодично працюю із португальським фізіо Марко Феррейрою. Мій чоловік Георгій іноді зі мною грає. Він колишній тенісист, тому може виступити спаринг-партнером. В принципі, це все.

– У яку суму обходиться утримання цього штабу?

– Залежить від того, чи присутня зі мною ця команда. Я не плачу зарплатню нікому, якщо людини зі мною немає. Утримання штабу у період «передсезонки» тривалістю у шість тижнів обійшлася мені приблизно в 30 тисяч євро.

Коли я літаю на турніри із Сандрою, то на місяць витрачаю понад 20 тисяч євро. В цю суму входить зарплатня, перельоти, проживання та харчування, – сказала Марта.

Цього тижня Костюк візьме участь на турнірі WTA 1000 в Індіан-Веллс (США). Раніше стала відома перша суперниця українки.

Оцініть матеріал
(95)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yura Юрий
какая то недосказанная история, он ответил "помоги кому нибудь другому".... и? кому помогла ....никому?
pawa
Даяна за вихід у полуфінал отримала утриічі більше - 990000 баксів!