Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
|
8222
3

Калі Рейс – чемпіонка світу та героїня нового Справжнього детективу

Автентична у ринзі та у серіалі

Калі Рейс – чемпіонка світу та героїня нового Справжнього детективу
Getty Images/Global Images Ukraine. Калі Рейс

Перший сезон серіалу «Справжній детектив» вийшов у 2014 році. Головні ролі у ньому виконали Меттью Макконахі та Вуді Гаррельсон і він одразу став культовим завдяки глибокій атмосфері, складним персонажам та своєрідній манері плавно підводити історію до епічного фіналу.

Після того вийшло ще три сезони. Другий – у 2015 році. Третій – у 2019 році. Четвертий – у січні 2024 року. Кожного разу нові головні герої та нова історія. У четвертому сезоні, який називається «Нічна країна», розповідається про зникнення восьми людей із дослідницької станції, яка знаходиться на Алясці. Спойлер – вже у першій серії їх знайдуть, але легше від цього не стане нікому.

Рейс – черокі. Це автентично влилось в історію четвертого сезону Справжнього детективу

Розслідувати причини зникнення та всього, що йтиме після цього, у четвертому сезоні будуть дві жінки – Ліз Денверс та Еванджелін Наварро. Першу грає зіркова Джоді Фостер. Другу – Калі Рейс, для якої фактично ця роль – третя у житті. Раніше вона активно займалася боксом та була чемпіонкою світу за декількома версіями.

Кали Рейс і Джоді Фостер

Калі Рейс – корінна американка. Вона – черокі та належить до племені Сіконке Вампаноаг.

І це не той випадок, коли відношення до племені просто формальне, а члени племені весь час живуть у місті і не згадують про рідні місця. Рейс із дитинства проводить час із племенем, не раз брала участь у ритуалах пау-вау і навіть має індіанське ім’я, яке отримала на повноліття – Мехіноноаг.

У перекладі це означає «багато талантів» і Калі з дитинства підтверджувала актуальність такого імені. Спочатку вона займалась волейболом, а пізніше спробувала і бокс. На ньому зупинилась надовго та наразі досягла найбільших результатів саме там.

Рейс – чемпіонка світу з боксу та має декілька титулів

Калі Рейс дебютувала ще у 2008 році. Тоді вона зустрілась із представницею Америки Бетсі Роуелл та перемогла технічним нокаутом у 2 раунді.

Нічого незвичного – Роуелл програла всі три професійні поєдинки та пішла з боксу вже у 2009 році, але взагалі перемоги нокаутом у жіночому боксі – рідкість.

Після цього результативність Рейс була різною. Перша поразка сталася вже у третьому поєдинку, який стався у 2010 році – вона програла розділеним рішенням суддів полячці, яка представляє Америку, Александрі Магдзіяк Лопес. Потім була нічия із міцною американкою Сарою Кухн та знову перемога технічним нокаутом.

Друга поразка в кар’єрі сталась у 2013 році – у бою проти Торі Нельсон, чий рекорд на той момент був 7 перемог, жодної поразки та 3 поєдинки закінчились нічиєю. А у 2014-му стався і перший виїзд – на бій проти шведської спортсменки Мікаели Лоурен в Іспанію.

Головні поєдинки прийшли у тому ж році. Рейс зустрілась із Терезою Пероцці в бою за титул чемпіонки світу IBA і перемогла достроково вже у третьому раунді. Пероцці була зруйнована та розбита без шансів. А от взяти більш авторитетний титул WBO одразу не вдалось. Німкеня Крістіна Хаммер перемогла рішенням суддів.

Але варто відзначити і рівень опозиції. Хаммер – одна з найкращих спортсменок у світі. За всю кар’єру вона програла тільки раз – у 2019 році Клариссі Шилдс, яка досі є непереможеною представницею боксу.

З Хаммер Рейс зустрічалась ще раз – вже у 2016 році у поєдинку за два пояси: WBC та WBO. Знову програла рішенням суддів. А за два роки дісталась і до легендарної Сесилії Брекхус. За цей час Калі побила трьох суперниць, але здобути титули IBF, IBO, WBA, WBC, WBO не вдалось – Брекхус перемогла рішенням суддів.

Getty Images/Global Images Ukraine. Калі Рейс

Після того поєдинку Калі не програвала. Шість поєдинків, шість перемог, одна дострокова. А ще титули. Рейс має пояси WBA, IBO та WBO у першій напівсередній ваговій категорії. Але з 2021 року не боксує, бо знімається у кіно.

У ринзі Калі завжди боксувала з душею. Жодних зупинок та відпочинку. Тому більш технічних Хаммер та Брекхус вона й не тягнула, але й не виглядала погано. Рейс у ринзі – напор та потужні удари, багатоударні комбінації. Вкрай автентичний бокс.

Як і вкрай автентична роль у четвертому сезоні «Справжнього детектива». Можна прочитати багато коментарів про те, що видно, що Рейс – не акторка. Але варто зазначити, що її по-справжньому американський вигляд використано у серіалі чудово. На фоні довгої ночі та народів, які давно жили на цих територіях.

Без спойлерів, щоб ви могли оцінити повноцінно самостійно.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Левченко
Не знаю, що там за коментарі, але в фільми вона виглядала дуже природньо. Фільм, до речі, прекрасний, не легендарний, як перша частина звісно, але на тверду 9.