Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 березня 2024, 18:51
1211
0

Євген ДИКИЙ: «Кожен, хто захоче транслювати УПЛ, зможе це зробити»

Президент УПЛ розповів про переговори з різними платформами

| Оновлено 06 березня 2024, 18:51
1211
0
Євген ДИКИЙ: «Кожен, хто захоче транслювати УПЛ, зможе це зробити»
Євген Дикий

Президент Української Прем'єр-ліги Євген Дикий розповів про переговори щодо дистрибуції УПЛ-ТБ.

– Наразі у вас 34 майданчики трансляцій: вітчизняні та міжнародні OTT-платформи, супутникове телебачення, IPTV, аналогове та цифрове телебачення таких міст, як Київ, Харків, Одеса, Кропивницький, Подільськ, Горішні Плавні, Миргород, Пирятин, Прилуки. Але ж на традиційному ТБ – єдиний телемарафон, а таких спеціалізованих телеканалів, як ТК Футбол 1/2/3, більше нема. Це ж суттєва втрата в аудиторії, ні?

– По-перше, цей список не остаточний. Ми відкриті до співпраці, ведемо певні перемовини. Кожен, хто захоче транслювати УПЛ, зможе це зробити. Жодних штучних обмежень немає. Для цього сезону наше найперше завдання – це максимальне розширення аудиторії, щоб побільше людей змогло дивитися матчі Чемпіонату України з футболу.

Звісно, час, коли через коронавірусну пандемію та повномасштабне вторгнення вболівальники не могли дивитися футбол із трибун, мав свій вплив на, скажімо так, звичку стежити за матчами. Ситуація в країні така, що новини жорсткі й не до спорту, як багато хто каже. Це теж зрозуміло. Є й такий момент, що УПЛ втратила деяких зірок, і багато хто з наших улюблених футболістів і тренерів грає чи працює зараз у провідних лігах. Але в цілому зараз позитивна динаміка, наші клуби провели хорошу трансферну кампанію, є конкуренція та спортивна інтрига в змаганнях. Тому в цьому плані я б сказав, що вже зараз УПЛ стає доступнішою та відкритішою для глядачів, і всі ми разом працюємо над тим, щоб аудиторія ставала все більшою.

– Станом на сьогодні це Ви просили потенційних партнерів у дистрибуції про співпрацю чи були й такі, хто звертався в УПЛ і на «плюси» з пропозицією транслювати український футбол?

– Звичайно, велику роботу ми провели з департаментом дистрибуції та розвитку мережі мовлення медіа групи 1+1 media, заслуга наших партнерів велика в тому, що є стільки шляхів для перегляду матчів і студій. Але при цьому є й інші приклади. От із міжнародною ОТТ-платформою OneFootball ми проводили переговори й раніше, вони сумнівалися й оцінювали. А буквально після першого ж весняного матчу (ЛНЗ – «Кривбас» – 0:3) звернулися до нас із готовністю транслювати. Вони й стали 34-ю платформою – і п’ятою міжнародною поряд із Setanta Sports, LaLiga+, PANDA Interactive та GoNet. По всьому світу можна зареєструватися та мати можливість дивитися матчі УПЛ сезону 2023/24.

– Але серед потенційних трансляторів нема MEGOGO, яке транслювало УПЛ ще в минулому році. В чому тут справа: в меркантильній стороні питання чи можливому конфлікті інтересів із кимось із ваших дистриб’юторів?

– Я б не хотів обговорювати чутки та припущення, тому скажу просто: перемовини ведуться, ми відкриті до співпраці й будемо тільки раді, якщо така значна платформа з великим спортивним кейсом трансляцій з нами співпрацюватиме.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.