Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 06 березня 2024, 23:25
3517
0

Ронні розгромив Хіггінса і зіграє з Трампом у півфіналі в Ер-Ріяді

О'Салліван виграв усі 4 фрейми у старого шотландського суперника

| Оновлено 06 березня 2024, 23:25
3517
0
Ронні розгромив Хіггінса і зіграє з Трампом у півфіналі в Ер-Ріяді
WST. Ронні O'Салліван та Джон Хіггінс

Англійський снукерист Ронні О'Салліван зробив три сотенні брейки, перемігши старого суперника Джона Хіггінса з Шотландії з рахунком 4:0 у першому в історії турнірі World Masters of Snooker в Ер-Ріяді.

Перший турнір WST у Саудівській Аравії завершиться у середу, 6 березня. Чотири найкращі гравці планети вийшли до півфіналів: Ронні О'Салліван зустрінеться з Джаддом Трампом, а Марк Аллен вийде на матч із Лукою Бреселем. Увечері буде зіграно фінал.

О'Салліван, який у свої 48 років, як і раніше, займає перше місце у світовому рейтингу, в поточному сезоні вже виграв Shanghai Masters, UK Championship, the Masters і World Grand Prix. Якщо вийде у фінал, то його призові гроші за сезон вимірюватимуться числом із сімома цифрами.

Незважаючи на те, що матч розпочався о 01:48 ночі, О'Салліван виглядав бадьоро і зробив брейки 135, 129 та 102. повівши в рахунку 3:0. Вперше у своїй кар'єрі він мав шанс зробити 4 сотенні брейки поспіль, але у четвертому фреймі зупинився на 82.

Збитий з пантелику Хіггінс не зміг забити жодної кулі у чотирьох фреймах – його єдині очки були отримані через фол суперника на початку третього фрейму.


WST. Шон Мерфі та Джадд Трамп

Джадд Трамп обіграв Шона Мерфі з рахунком 4:3 у чудовому поєдинку. Мерфі міг виграти, якби не припустився вирішальної помилки в шостому фреймі. Трамп виграв чотири рейтингові турніри цього сезону і тепер має шанс отримати головний приз у розмірі 250 тисяч фунтів стерлінгів.

Шон Мерфі блискуче стартував з брейками 126 та 121 і повів 2:0, а Трамп виграв битву на останньому червоному в третій партії, а потім зробив 75 у наступному фреймі (2:2). Шостий номер світового рейтингу Шон Мерфі зробив серію 82 і повернув лідерство (3:2). Потім він був на серії 58 у 6-й партії, але невдалою була спроба забити червону з короткої дистанції – куля зачепила ще одну червону і не влучила в ціль. Чудова відповідь Трампа в 58 очків зробила рахунок рівним (3:3).

У вирішальному фреймі Трамп набрав 41 очко, але не забив червоний за допомогою подовжувача, потім Мерфі відповів набором 22 очки. Трамп узяв гору у відіграшах і додав 28 очок, чого виявилося достатньо для перемоги в матчі (4:2).

Джадд Трамп, другий номер світового рейтингу, розповів: «Шон грав добре, для мене це велика перемога. Все виглядало на його користь, доки він не промазав червоний за рахунку 3:2. Була чудова атмосфера, особливо коли я вийшов на матч. Я відчував себе щасливим, і ми обоє показували себе з найкращого боку. Я з нетерпінням чекаю на фінальний день, це схоже на безкоштовний шанс».


WST. Марк Аллен та Марк Селбі

Марк Аллен обіграв Марка Селбі з рахунком 4:3 та отримав право зіграти у півфіналі. Снукерист із Північної Ірландії вже завоював три титули у сезоні 2023/24.

На старті матчу Селбі зробив рахунок 2:0 з брейком 84. Потім Аллен відіграв один фрейм із набором 73 і повів 62:0 у 4-му фреймі, але його опонент перехопив ініціативу з кліренсом 63 і зробив рахунок 3:1. У Селбі були явні шанси на перемогу в наступних двох фреймах, але він двічі промахнувся на чорній кулі на своїй точці. І за це був покараний: Аллен взяв один фрейм з кліренсом 65, а у наступному забив останній синій і рожевий (3:3).

У вирішальному фреймі Селбі лідирував з перевагою в 45 очок, залишивши два червоні на столі, але не зміг дістатися матчболу, і справа дійшла до останнього рожевого і чорного. Аллен опинився у складній ситуації: білий за чорним, з рожевим над верхнім кутом. Марк зумів зіграти биток із підкруткою та забив рожевий. А потім оформив приголомшливий дабл на чорній кулі в центральну лузу (4:3).

Марк Аллен, третій номер світового рейтингу після гри сказав: «У матчі було все. Грі судилося дійти до останнього чорного. У мене не було іншого вибору, як забити останній рожевий. А на чорному я збирався ризикувати і зробити дабл. Побачити, як куля заходить у лузу, – це було полегшенням.

Якщо ви збираєтеся вчитися у когось, то Марк – один із найкращих. Якщо я зможу взяти частину гри Марка і втілити її у свою власну, то я роблю щось правильно. Тут уболівальники заслужили на такий матч, і вони дійсно були захоплені. Із часом публіка збільшилася, і, сподіваюся, у фінальний день зал буде переповнений».

Чемпіон світу Люка Бресель, схоже, набуває форми, готуючись до захисту титулу в Крусіблі. Гра бельгійця була гострою, і він переміг у чвертьфіналі Алі Картера з рахунком 4:1.

За матеріалами World Snooker Tour

World Masters of Snooker

Ер-Ріяд (Саудівська Аравія)

1/4 фіналу, 5 березня

  • Марк Аллен (Англія) – Марк Селбі (Англія) – 4:3
  • Люка Бресель (Бельгія) – Алі Картер (Англія) – 4:1
  • Джадд Трамп (Англія) – Шон Мерфі (Англія) – 4:3
  • Ронні O'Салліван (Англія) – Джон Хіггінс (Шотландія) – 4:0

1/2 фіналу, 6 березня

  • 16:00. Люка Бресель (Бельгія) – Марк Аллен (Англія)
  • 18:00. Джадд Трамп (Англія) – Ронні O'Салліван (Англія)

Сітка плей-оф

Відеофрагменти матчів

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.