Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 07 березня 2024, 15:43
11322
1

Де розташована золота куля? У Саудівській Аравії почався новий супертурнір

За експериментальними правилами можна зробити максимальний брейк 167

| Оновлено 07 березня 2024, 15:43
11322
1
Де розташована золота куля? У Саудівській Аравії почався новий супертурнір
WST. Золота куля – посередині дальнього борту

У Саудівській Аравії стартував перший професійний турнір зі снукеру з новаторськими правилами. Турнір World Masters of Snooker в Ер-Ріяді проходить з 4 до 6 березня у Бульвар-Сіті у саудівському Ер-Ріяді.

Додавання на стіл золотої кулі дозволяє зробити максимальний брейк у 167 очок та отримати суттєвий грошовий приз у 500 тисяч доларів.

У турнірі беруть участь 10 найкращих гравців світу – Люка Бресель, Ронні О'Салліван, Джадд Трамп, Марк Аллен, Марк Селбі, Шон Мерфі, Марк Вільямс, Алі Картер, Джон Хіггінс та Дін Цзюньхуей.

23-тя куля, яка є золотою, буде приносити 20 очок і може бути забитою лише після досягнення максимуму в 147 очок. Перший гравець, який зробить брейк 167, отримає бонус у розмірі 500 тисяч доларів.

Правила Золотої кулі:

  • На початку кожного фрейму Золота куля кладеться на стіл посередині дальнього борту.
  • Якщо у фреймі можливий результат 147, Золота куля залишається на столі. Якщо гравець набере максимум 147, він матиме шанс забити Золоту кулю, щоб завершити серію в 167 очок.
  • Якщо результат 147 неможливий, Золота куля забирається зі столу до початку наступного фрейму.
  • Будь-який фол або порушення, пов'язані із Золотою кулею, тягне за собою штраф у розмірі 4 очок або вартості кулі «у грі», залежно від того, що більше.

Глава World Snooker Tour Стів Доусон: «Нова Золота куля – це чудова ідея, чого ми ніколи не бачили за 150 років з моменту винаходу снукера! Гравці у захваті від можливості стати першими, хто набере супермаксимум у 167 очок, та здобути неймовірний бонусний приз. Ми дуже раді провести наш перший турнір у Саудівській Аравії, зустрітися з уболівальниками та насолодитися атмосферою сезону в Ер-Ріяді».


WST. Марк Вільямс та Джон Хіггінс

У перший день турніру шотландець Джон Хіггінс був близьким, за 7 ударів від того, щоб стати першим гравцем, який зробив брейк у 167. Він переміг з рахунком 4:2 Марка Вільямса з Уельсу в день відкриття нового турніру.

Пульс Хіггінса почастішав у першому фреймі, коли він забив із чорною усі 15 червоних! Але спроба вийти на жовту кулю виявилася невдалою, і йому не вдалося забити майже неможливий ультратонкий удар у кутову лузу.

За рахунку 1:2 Вільямс мав шанс зрівняти рахунок, але промахнувся на складному червоному і зупинився на 32 очках, а суперник покарав його чудовою серією у 77. Валлієць Вільямс зберіг свої надії, зробивши брейк 122 (рахунок 2:3). Він мав шанс у шостому фреймі, але зумів зробити лише серію 16, а Хіггінс оформив перемогу брейком у 64 очки (4:2).

Тепер у Джона буде велика битва з Ронні О'Салліваном в 1/4 фіналі у вівторок увечері.

На питання про спробу зробити серію 167 – десятий номер світового рейтингу Джон Хіггінс відповів: «Це було неймовірне відчуття, я не відчував ні рук, ні ніг. Я спробував, але зрештою це мене розчарувало. Я радий, що сьогодні виграв два матчі та зможу зіграти з Ронні. Це завжди щось особливе, і буде чудово зіграти з ним тут, у Саудівській Аравії».

В іншому матчі першого дня Алі Картер у драматичному фінальному фреймі обіграв китайця Діна Цзюньхуея з рахунком 4:3 та вийшов у чвертьфінал.

За матеріалами World Snooker Tour

World Masters of Snooker

Ер-Ріяд (Саудівська Аравія)

Раунд 1, 4 березня

  • Дін Цзюньхуей (Китай) – Омар Аладжлані (Саудівська Аравія) – 4:0
  • Джон Хіггінс (Шотландія) – Алі Алобайдлі (Катар) – 4:0

Раунд 2, 4 березня

  • Алі Картер (Англія) – Дін Цзюньхуей (Китай) – 4:3
  • Марк Вільямс (Уельс) – Джон Хіггінс (Шотландія) – 2:4

1/4 фіналу, 5 березня

  • 16:00. Марк Аллен (Англія) – Марк Селбі (Англія)
  • 18:00. Люка Бресель (Бельгія) – Алі Картер (Англія)
  • 21:00. Джадд Трамп (Англія) – Шон Мерфі (Англія)
  • 23:00. Ронні O'Салліван (Англія) – Джон Хіггінс (Шотландія)

Сітка плей-оф

ВІДЕО. Як Джон Хіггінс зупинився на 120 у спробі зробити брейк 167

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sashamar
Sport.ua, ретельніше треба  . "Ультратонкий" у Хіггінса виник не просто так, а тому ще трапився touch-in-ball на жовтому.