Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 06 березня 2024, 10:35
3530
0

Яремчук забив Луніну, пасивність Довбика та ігнорування Маліновського

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 06 березня 2024, 10:35
3530
0
Яремчук забив Луніну, пасивність Довбика та ігнорування Маліновського
Getty Images/Global Images Ukraine

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Циганков та Довбик не вразили

«Жирона» поступилася в гостях «Мальорці» – 0:1.

Єдиний гол у матчі господарі забили наприкінці першого тайму.

Віктор Циганков та Артем Довбик вийшли у стартовому складі каталонців та провели повний поєдинок. Українські легіонери зіграли слабкий матч.

За статистичними даними, Довбик став один із найгірших гравців матчу. Фактично за всю гру український нападник не мав жодного моменту біля воріт «Мальорки». Довбик виглядав відрізаним від власного півзахисту. Асисти до нього не доходили. Артем - залежний гравець від гри півзахисту.

Єдиний момент за весь матч, коли Довбик поставив корпус захиснику суперника та фактично вивів Крістіана Порту на ворота. Але вінгер не зміг реалізувати свій шанс через брак швидкості. Це був найкращий шанс каталонців за весь матч.

Наприкінці першого тайму Циганков виконував небезпечний штрафний, але не зумів перекинути стінку. Після чого зробив хорошу передачу на Джона Соліса, але колумбієць зі зручної позиції пробив прямо у руки воротарю «Мальорки».

Вже наприкінці матчу Циганков пробив з кута воротарського майданчика, але влучив тільки у сітку з зовнішнього боку воріт.

«Жирона» відстає від лідера турнірної таблиці «Реала» вже на 7 очок. «Барселона» наблизилася до другого місця на відстань одного очка.

Яремчук проти Луніна

«Валенсія» на «Местальї» розписала нічию з «Реалом» – 2:2.

Після пів години гри «кажани» вели в рахунку – 2:0. Але ще в доданий до першого тайму час «Реал» відквитав один гол, а наприкінці другого тайму зрівняв рахунок. Після свистка про завершення гри «Реал» забив переможний гол. Але арбітр його не зарахував. Все переросло у сутичку. Джуд Беллінгем отримав червону картку.

Роман Яремчук та Андрій Лунін вийшли у стартових складах своїх команд.

Перший момент біля воріт «Реала» завершився голом. Після флангової передачі у Франа Переса не вийшов удар, але Уго Дуро використав технічний брак партнера, як навісну передачу, та головою переправив м'яч у порожній кут. Шансів врятувати у Луніна не було. Український воротар навіть не зреагував на епізод.

За декілька хвилин «Валенсія» забила другий гол. Дані Карвахаль віддав неточний пас до своїх воріт, Лунін намагався підстрахувати захисників, але не встиг. Андрій був у гіршій позиції, ніж Яремчук. Український нападник спокійно переправив м'яч у ворота.

На початку другого тайму Лунін врятував «Реал». Український воротар виграв «ближній бій» у Дієго Лопеса. Іспанський нападник завершував фланговий простріл із декількох метрів, але переграти українського воротаря не зміг.

Вже в доданий до матчу час Андрій справився із дальнім ударом Петера Гонсалеса. Іспанський захисник закручував м'яч у дальній кут, але Лунін зміг перевести удар на кутовий.

Яремчук відіграв 57 хвилин. На старті поєдинку форвард збірної України отримав жовту картку за брудний підкат проти Орельєна Тчуамені. Український нападник виконав дуже багато чорнової роботи. Роман створював пресинг на оборону мадридців.

Яремчук намагався тиснути на захисників «Реала», сподіваючись на їхню помилку. Як нагорода за свою роботу – забитий м'яч. Коли оборонці гостей не розібралися в епізоді, що дозволило Роману опинитися одному навпроти воріт суперника. Яремчук не залишив жодних шансів своєму партнеру по збірній України Луніну.

На початку другого тайму Рубен Бараха зняв із гри українського нападника, бо Яремчук уже виглядав втомленим.

Нічия на «Местальї» дозволила «Реалу» збільшити відрив від «Жирони» до 7-ми пунктів. «Валенсія» перебуває на 9-му місці, маючи у своєму активі 37 очок.

Мудрик проти Ярмолюка

«Брентфорд» вдома зіграв унічию із «Челсі» – 2:2.

Гості забили першими наприкінці першого тайму. Після перерви «бджоли» змогли не тільки відігратися, але й вийти вперед. «Челсі» зміг зрівняти рахунок за 7 хвилин до завершення гри.

Українські легіонери обох команди Михайло Мудрик та Єгор Ярмолюк розпочали матч на лаві запасних. Мудрик з'явився на полі на 71-й хвилині, а Ярмолюк – на 87-й.

Часу проявити себе у Ярмолюка не було. Його завданням було освіжити гру в середині поля, допомогти команді втримати нічию.

Мудрик вийшов у середині другого тайму, коли «Челсі» потрібно було відіграватися. Михайло взяв участь в атаці, яка призвела до забитого м'яча гостями. Український вінгер розіграв кутовий із Коулом Палмером. Подача англійського півзахисника стала результативною.

В інших епізодах Михайло себе особливо не проявив. Його вихід на поле не посилив гру «Челсі».

«Брентфорд» перебуває на 15-му місці із 26-ма очками. «Челсі» знаходиться на 11-й сходинці, маючи в активі 36 пунктів.

Гол із-під Миколенка

«Евертон» вдома поступився «Вест Хему» – 1:3.

Доля поєдинку вирішилася в доданий до матчу час, коли «молотобійці» забили два голи.

Віталій Миколенко провів повний поєдинок. Протягом основного часу український захисник був непомітним на полі. Лівий фланг захисту був надійним в обороні, а в атаку Віталій особливо не ходив.

Все змінилося вже у доданий до матчу час. Саме з-під Миколенка забив гол Томаш Соучек. Віталій не зміг заблокувати удар чеського легіонера із меж штрафного майданчика.

«Евертон» має у своєму активі 25 очок та знаходиться на 16-му місці в таблиці.

Забарний без роботи

Getty Images/Global Images Ukraine

«Борнмут» в гостях переміг «Бернлі» – 2:0.

На старті поєдинку «вишні» відкрили рахунок, а під кінець зустрічі поставили крапку в матчі.

Ілля Забарний відіграв повний поєдинок у складі гостей. Особливо роботи в українського центрального захисника не було. Забарний працював із м'ячем, починав атаки своєї команди. Особливо серйозних завдань суперник не ставив в обороні.

Єдина помилка, коли Ілля втратив свого гравця після розрізної передачі. Добре, що Давид Фофана не зміг переграти воротаря «Борнмута» Нето.

«Борнмут» вперше виграв у новому році. Команда Забарного перервала серію поєдинків без перемог, яка складалася із 6-ти матчів. «Вишні» на 13-му місці із 31-м очком в активі.

Друга поспіль гра Коваленка в основі

«Емполі» вдома поступився «Кальярі» – 0:1.

Долю поєдинку вирішив гол Якуба Янкто в середині другого тайму.

Віктор Коваленко другий раз поспіль вийшов у стартовому складі та провів на полі 72 хвилини. На старті поєдинку Коваленко мав шанс забити. Після флангового прострілу український легіонер випередив захисника суперника, але змістовного удар у Віктора завдати не вийшло. Після цього українець заробив небезпечний штрафний. Розігнав небезпечну атаку зі своєї половини поля. Це все за стартові 10 хвилин зустрічі.

Коваленко мав шанс забивати, але удар із-за меж штрафного майданчика заблокував захисник «Кальярі».

На жаль, Віктор став одним із винуватців пропущеного м'яча. Він втратив свого опонента у власному штрафному майданчику. Удар Найтона Нандеса відбив воротар «Емполі», але Янкто вдало зіграв на добиванні.

Зінченко продовжує лікуватися

«Арсенал» розгромив «Шеффілд Юнайтед» – 6:0. Олександр Зінченко не потрапив до заявки «канонірів» через травму.

«Дженоа» поступився «Інтеру» – 1:2. Руслан Маліновський провів матч на лаві запасних.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.