Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 березня 2024, 14:39
3387
17

Помилка Бойка, провал Скрипника, перемога від Пушича

Найцікавіші події 19-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 04 березня 2024, 14:39
3387
17
Помилка Бойка, провал Скрипника, перемога від Пушича
ФК Шахтар

«Полісся» на своєму полі несподівано поступилося ЛНЗ. Першу перемогу в сезоні (!) здобув «Минай», який переміг «Металіст 1925». Шовковський на чолі «Динамо» поки що лише перемагає. Цього разу переграно «Чорноморець». В центральному поєдинку туру «Шахтар» розгромив «Кривбас».

Помилки туру

Якби молодість знала, а старість могла… Двома резонансними результативними помилками відзначились кіпери у нинішньому турі. Відзначився і досвідчений Бойко, і молодий Варакута.

Голкіпер «Полісся» привіз сам собі проблеми на останніх хвилинах матчу проти ЛНЗ. Денис у невинній, здавалося, ситуації вибив м'яч просто на ногу суперника. І суперник (Денис Олійник) цим подарунком із вдячністю скористався.

Скористався помилкою голкіпера «Чорноморця» Варакути й півзахисник «Динамо» Шепелєв. Волошин подавав із правого флангу у воротарський. Голкіпер мав впоратися з м'ячем, адже візуально нічого складного в тій подачі не було. Але Данило не втримав м'яч у руках, упустив на газон. Прямо на ногу Шепелєву, який відправив футбольний снаряд до сітки.

Номер туру

Під незвичайним номером за ЛНЗ дебютував футболіст із Люксембургу Олів'є Тілль, якого ми добре пам'ятаємо за матчами за «Ворсклу». У черкаській команді 28-річний півзахисник взяв перший номер. Ну, може, на фарт.

Перший матч першого номера ЛНЗ навряд чи можна назвати вдалим. Проте на 66-й хвилині Тілля замінив Олійник, якому й судилося забити переможний м'яч.

Перемога туру

ФК Минай

Якщо довго страждати, щось та й вийде. «Минай» залишався єдиною командою УПЛ, яка не знала радості перемоги. І ось після матчу проти «Металіста 1925» закарпатці нарешті втратили неприємний нуль у графі перемог. Вони переграли підопічних Скрипника з рахунком 2:0. Причому переграли не лише за рахунком, а й за грою.

Якщо «Минаю» вдалося здобути прем'єрну перемогу, то серія без перемог «25-х» налічує вже сім матчів. І прихід у команду маститого Скрипника поки що не змінив ситуацію на краще.

Іспит туру

Головний тренер «Минаю» Желько Любенович після перемоги над «Металістом 1925» не приховував своїх емоцій: «Я говорив це перед грою, повторюся і зараз. Моя команда – це мужики. Та робота, яку вони виконують – це дорогого варте. Перед грою я поставив собі завдання, сказав, що це іспит – матч проти такого суперника, як Віктор Скрипник. Це один із найкращих тренерів України, якщо не найкращий. Я його дуже поважаю. Переді мною був іспит – і я його склав. Тепер я готовий до цієї роботи.

Капітан туру

Георгій Бущан вперше як капітан вивів свою команду на поле. Сталася ця подія у матчі «Динамо» – «Чорноморець». У динамівській історії (часів незалежності) Бущан став п'ятим голкіпером, удостоєним такої честі.

Цифра туру

ФК Динамо. Олександр Шовковський

Під керівництвом Олександра Шовковського «Динамо» поки що лише перемагає. Після вікторії у грі проти «Чорноморця» кількість перемог «біло-синіх» під керівництвом СаШо збільшилась до шести. Таким чином Шовковський за кількістю перемог на старті динамівської кар'єри повторив показник Лобановського. Поки що найкращий старт – у Сабо (десять поспіль виграшів).

Дубль туру

ФК Ворскла. Сергій М'якушко

«Ворскла» перемогла «Верес» завдяки дублю М'якушка. Сергій відзначився на початку другої половини зустрічі, і наприкінці. Спочатку його точний удар дозволив зрівняти рахунок, а потім вирвати перемогу. До цього поєдинку полтавці не вигравали шість матчів поспіль. Перемога над «Вересом» стала першою для Сергія Долганського як наставника полтавської команди.

Почин туру

Рахунок у матчі «Колос» – «Рух» було відкрито вже у самому дебюті зустрічі. На четвертій хвилині відзначилися гості. Гол зробили Квасниця та Сич. Перший асистував, другий забивав. Здавалося б, після такого почину команди не зупиняться на досягнутому.

Однак, незважаючи на такий жвавий старт поєдинку, більше згадати й нема чого. Ну, крім боротьби.

Урок туру

На початку другого тайму матчу «Оболонь» – «Дніпро-1» наставник гостей Юрій Максимов замість автора забитого м'яча Філіппова випустив на поле Ківінду. За словами керманича дніпрян, Даніель, який має хорошу швидкість, повинен був чіплятися за м'яч. Але він не чіплявся. І, як сказав після гри Максимов, Ківінда «загубився». Як урок для гравця, Юрій Вільйович провів зворотну заміну на останніх хвилинах матчу, випустивши замість 19-річного форварда Євгена Пасіча.

Своє рішення Максимов пояснив так: «Ми нікого не вмовляємо. Кожен футболіст тут отримує гроші, він має виходити й грати».

Калюжний туру

Найпопулярніший футболіст попереднього туру – Іван Калюжний – знову при справі. У 18-му турі Іван у складі «Олександрії» провів чудовий поєдинок проти «Шахтаря». І його було навіть номіновано УПЛ на звання найкращого гравця туру. Але потім Прем'єр-ліга швидко прибрала зі свого сайту Калюжного серед списку номінантів. Виявилося, що «Олександрія» забула заявити цього півзахисника на матч.

В останній день лютого олександрійський клуб зробив те, що й мав зробити раніше: вніс Калюжного до своєї заявки на другу частину сезону. Іван знову вийшов у стартовому складі. Цього разу проти «Зорі».

Але стати вдруге поспіль героєм матчу йому не вдалося. Зіграв на середньому рівні. Видно, вся ця метушня навколо заявки на ньому позначилася не ліпшим чином.

Матч туру

Вишенькою на торті туру став матч між лідером та чемпіоном. На «Арені Львів» підопічні Пушича приймали підопічних Вернидуба.

Безумовно, матч був важливим для обох команд. Але якщо говорити загалом, то він був важливий насамперед для «гірників», адже після сірої нічиєї проти «Олександрії» до їхнього городу було кинуто чимало каміння. «Один із найкращих «Шахтарів» в історії» мав зробити висновки.

І висновки було зроблено. «Гірники» зіграли потужно, видовищно та креативно, забивши супернику аж п'ять м'ячів. Могли забити і ще більше. Непоганий був і «Кривбас», але після того, як команда залишилася в меншості, гості зламалися.

Після цього поєдинку підопічні Вернидуба поступилися першим місцем «Дніпру-1». Підопічні Пушича перемістилися на третє місце, маючи дві гри у запасі.

Фейр-плей туру

Другий гол у ворота «Кривбаса» донеччани забили після досить дивного рішення арбітра. Все почалося з того, що Дібанго сфолив проти Зубкова. Балакін зупинив гру, зафіксувавши порушення правил. М'яч опинився у Криськіва, який, не чекаючи свистка арбітра, відпасував м'яч на Бондаренка, потім оббіг футболістів «Кривбаса», що стояли, отримав м'яч назад і точно пробив у дальній кут. Арбітр зафіксував взяття воріт, чим викликав обурення гостей. Вернидуб намагався щось довести рефері, але отримав попередження…

Вилучення туру

55-а хвилина гри проти «Шахтаря» для «Кривбаса» стала фатальною. Ілич грубо ззаду атакував Криськіва. Балакін спочатку нагородив Хрвоє жовтою карткою. Однак у справу втрутилися арбітри ВАР, які рекомендували судді у полі переглянути епізод по телевізору. Після перегляду Балакін нагородив Ілича прямою червоною карткою. Оговтатися від втрати лідера «Кривбас» так і не зумів.

Символічна збірна туру

Пеньков – Конопля, Попов, Сич – Шепелєв, Сарапій – Криськів, Корнійчук, М'якушко, Бондаренко – Філіппов.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?
Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16
Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
stalevar1250
Скажу больше... После Прокопенко В. Е. я обсалютно, от слова совсем перестал болеть в евротрупнирах за дичь рыжую, которая притворяться ласковой рыжей кицей 🤮🤮🤮
kotofej1964
Думаю, что финтить в футболе тоже не по-пацански и обводящие удары выполнять тоже. Вы же обманываете соперника. показал, что в одну сторону бежишь, а сам в другую побежал. Илибьешь в один угол, а мяч летит в другой. Это противоречит правилам файрплэй. Нужно заранее предупреждать куда побежишь или в какой угол бить будешь. Да и вообще - нельзя выигрывать. Это может обидеть соперника и нанести его игрокам моральную травму. Расписали ничейку и пошли в кабак. Вот это по-пацански!
Pavel_i_CO
На фото головна Криса чемпіонату
D1927K
ФК "Щур" своїми діями відвертає від себе нейтральних вболівальників які могли б потенційно стати вболівальниками їх клубу, а вболівальникам інших клубів дає можливість і аргументи для обсирання.
Гол забили без порушення круто, но це їм дає більше мінусів ніж плюсів.
prorok
Почему про Назарина не был с поля удалён игра прямой ногой в опорную ногу . Мяча там и в помине не было где судья ВАР этот шлюхтман почему там сказал а там нет ? 
ErichMariaШевченко
ЧО подкачал.
stalevar1250
Блевать охота, при слове Фк шахтёр 🤮🤮🤮🤮
DK1961
На 22-й минуте защитник «Кривбасса» Иван Дибанго сфолил на своей половине поля на полузащитнике «Шахтера» Александре Зубкове, в результате чего последний оказался на газоне. Исходя из поведения пострадавшего донетчанина, тому явно «досталось» в этой ситуации, и Дибанго подошел к нему и протянул руку — с явным стремлением извиниться за непреднамеренную грубость и желанием помочь сопернику подняться на ноги. Эталонный жест фейр-плей, базового принципа современного футбола с позиции ФИФА и УЕФА, которому все клубы если и не должны быть подчинены, но к соблюдению которого они должны стремиться.Отвлекся на эту ситуацию и главный арбитр матча Николай Балакин, который также подошел к пострадавшему футболисту (пострадавшему, если, конечно, исключить симуляцию «страданий», что в корне противоречит упомянутому базовому принципу ФИФА и УЕФА).И в этот момент остальные игроки «Шахтера» без свистка разыграли мяч и забили гол. Вот и конец истории.В этой истории всё по правилам футбола. Главный арбитр после фиксации нарушения правил не стал сигнализировать, что штрафной удар должен быть выполнен по свистку, а, значит, игроки «Шахтера» имели полное право поступить так, как они поступили (название/определение этому поступку придумайте сами, а я поберегу это сайт от определения, сформированного мной). Поступили, повторюсь, по правилам футбола. Вот только речь сейчас не о правилах футбола, а о том самом принципе фейр-плей, к соблюдению которого все команды должны стремиться.И я действительно искренне не понимаю, где тут место для эмоций у тех, кто увидел такое поведение представителей «Шахтера»? Неужели вы и вправду увидели что-то новое, нехарактерное? Неужели есть смысл обращаться к истории и фактам и напоминать вам череду подобных ситуаций, которые регулярно имели место многие последние годы?Неужели есть смысл напоминать, например, славного «горняка» Александра Кучера, рухнувшего в «стенке» в матче с «Динамо», словно от удара Александра Усика. Хорошо, напомню. Пожалуйста:Неужели и вправду имеет смысл листать такие вот страницы? Неужели и вправду имеет смысл вспоминать эпизоды, связанные, например, со славным «горняком» Брандао? Неужели имеет смысл напоминать, что сотворил еще один славный «горняк» Тайсон с Андреем Ярмоленко и даже не подошел к нему с извинениями? Тут совершенно нечему поражаться. Равно как и тому, что игроки «Шахтера» в своих комментариях относительно данной ситуации ни слова не говорят о фейр-плей и об уважении к сопернику, а говорят исключительно о том, что гол был забит по правилам футбола (что, повторюсь, и не оспаривается, вот только речь совершенно не об этом).Например, автор этого гола, Крыськив, всерьез задается вот таким вопросом: «А зачем они помогали Зубкову? Он что, не может сам подняться с газона?».Знаете, это примерно, как вы в спешке не нарочно толкнули человека, он упал или что-то уронил. Вы остановились, вернулись, извинились, помогли ему подняться или поднять, то что он уронил из-за вас. Хотя, человек, конечно, и сам бы с этим справился. Крыськив, прочитав описание такой ситуации, вероятно, задастся вопросом: «А зачем помогать тому человеку? Он что, не сможет сам подняться или поднять то, что уронил?». И что ты ему ответишь на такой вопрос? Стиль! Стиль жизни, принципы жизни: кто-то вернется и извинится, а кто-то дальше побежит, как ни в чем ни бывало. А еще, может, какую-то гадость крикнет в адрес того человека.Или, к примеру, будучи за рулем, вы не заметили вовремя лужу и обрызгали пешехода, который шел рядом по тротуару. Вы остановились, вернулись, извинились, попытались даже помочь человеку отряхнуться, хоть это и бесполезно — одежда из-за вас перепачкана. Извинились снова. Но Крыськив, прочитав описание такой ситуации, вероятно, задастся вопросом: «А зачем? Он что, не сможет сам отряхнуться и потом постирать свою одежду?».Этот Крыськив, равно как и его партнеры по команде, своими комментариями по данному эпизоду матча «Шахтер» — «Кривбасс» изо всех сил однозначно дают понять, что такого понятия/принципа как фейр-плей как будто не существует, а всё дело в правилах футбола, и только в них. Но ведь мы прекрасно понимаем, что все без исключения футболисты знают о существовании фейр-плей. И как тогда назвать такие характерные комментарии «горняков» без всякого намека на существование фейр-плей. Может, это то, что в простонародье называют «ездой по ушам», «очковтирательством» и т. п. (выберите на своё вкус)?И, заметьте, такие комментарии совершенно разных ведь людей выглядят слаженно и даже, можно сказать, системно. Как будто в один голос, как будто в унисон. Ну, потому что команда! Потому что стиль! Ни слова о фейр-плей!И для тех, кто за прошедшие многие годы до сих пор к подобному стилю не привык, у меня есть простой совет, действенность которого многократно проверена. Не смотрите матчей с участием команды, чей корпоративный стиль дарит вам негатив. Поверьте, всегда есть альтернатива.
Александр Попов