Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 02 березня 2024, 01:17
3411
1

Лівий захисник збірної України свого часу міг опинитися в Барселоні

Жилмар розповів цікаву історію про Едуарда Соболя

| Оновлено 02 березня 2024, 01:17
3411
1
Лівий захисник збірної України свого часу міг опинитися в Барселоні
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній головний тренер запорізького «Металурга» Жилмар розповів цікаву історію про можливий перехід захисника збірної України та бельгійського «Генка» Едуарда Соболя в каталонську «Барселону».

– В Україну ви вперше потрапили на початку 2010-х, працюючи в структурі запорізького «Металурга». Через Вас пройшло досить багато талантів, якими славилася місцева школа.

– Школа «Металурга» – одна з кращих в Україні була. На моїх очах зростали Коваль, Соболь, Цуріков, Сидорчук, Олексій Шевченко, Рудик та багато інших хлопців. Це був найкращий час в моїй кар'єрі.

– Хто вас найбільше вразив?

– Соболь. В нас була двосторонка. Едіку було лише 15 років. Була проблема з лівим захисником. Я починав працювати з першою командою. Мене запитують: «А в нас є лівий захисник?» Цуріков тоді зламався і потрібна була йому заміна. Я сказав, що в структурі клубу є такий перспективний. Він перевершував за рівнем гри своїх однолітків. Не потрібно дивитися в паспорт. Так само в нас в Бразилії. Едік своєю працездатністю зробив класну кар'єру в Україні та Європі.

Розкажу цікаву історію. В мене був знайомий тренер «Барселони» U-16 Карлос. Я надіслав йому кілька відео з Едіком. Він хотів запросити його на перегляд в «Ла Масію». Коли я йому це розповів, він був в шоці! Карлос показав відео скаутам академії «Барси». Вони залишилися задоволені і хотіли запросити до себе, але швидко втрутився «Шахтар», який забрав Соболя до себе.

– «Шахтар» купив Соболя, коли йому було 18 років. А Ви стверджуєте, що «Барса» ним цікавилась в 15 років.

– Дякую, Ви мене виправили. Я розповів про це директору академії Овсяннікову, а Едік сам не захотів їхати, пояснюючи тим, що він ще не готовий до такого рівня.

– Його кар'єра могла піти за іншим сценарієм.

– Шанс завжди знайде того, хто до нього готовий. Я бачу, що зараз він трохи почав стагнувати. Немає стабільності. У Франції втратив місце в основі. Зараз повернувся назад в Бельгію. Сподіваюсь, він зможе там віднайти свою гру.

Раніше Жилмар розповів про майбутнє Марлоса та Мораеса.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lulinnha
Быстро начался Эдик и быстро закончился... Так бывает. 
Кротовня купила его не просто так. Там все захотели заработать. Агенты. Ну и семье Эдика подсуетили деньжат. А дальше все кончилось с ростом игрока...