Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 01 березня 2024, 02:29
406
0

Борис ЧИЖОВ: «Збірна націлена лише на перемогу над Ізраїлем»

Головний тренер збірної України дав коментар перед грою відбору на ЧЄ

| Оновлено 01 березня 2024, 02:29
406
0
Борис ЧИЖОВ: «Збірна націлена лише на перемогу над Ізраїлем»
ФГУ. Борис Чижов

Головний тренер жіночої збірної України з гандболу Борис Чижов дав коментар перед грою відборі на ЧЄ-2024 проти Ізраїлю, що пройде у словацькому місті Шаля (29 лютого о 21:30):

На зборах в Ужгороді збірна провела чотири тренування. Ванесса Лакатош та Аліса Петрів через травми взяли участь тільки в одному тренуванні. Чи зможуть вони грати?

– Ванесса приїхала на збори вже маючи травмою лівого запястья, були у неї питання і щодо спини. Щодо Аліси Петрів, то вона невдало впала під час тренування, отримала забій. Обом зробили МРТ, працює лікар, виконуються процедури, і на цей момент вони готуються до гри, дівчата заявляють про своє бажання допомогти команді. Так, на зборах в Ужгороді вони провели по одному тренуванню і виглядали непогано.

– Як оцінюєте готовність команди?

– Склад сильно оновився, дівчата ніколи не грали разом у такому складі. На зборах ми моделювали наш захист під гру Ізраїлю. Дівчата мають розуміти, що від них вимагається. Щодо нападу – дещо складніше. Тут потрібно ще більше зіграності. Ми відпрацювали низку схем, індивідуальна майстерність також матиме значення. Ми націлені тільки на перемогу.

Хто на сьогодні є лідерами збірної?

– В команді є Ірина Компанієць, додалась Лілія Горільска, також досвідчений гравець, яка зараз непогано грає у чемпіонаті Угорщини. У нападі – Тамара Смбатян. Це гравчині, які за досвідом, за майстерністю мають підтягнути молодь. Хочу сказати, що у нас дуже багато надзвичайно здібних молодих гравчинь, зокрема у задній лінії. У них є велике бажання грати.

– Збірна України вчора була на матчі Словаччина – Ізраїль. Яке враження справила ізраїльська збірна та її гравці Ганна Сторожук та Ганна Лезінська, які є вихованками українського гандболу?

– Ми поважаємо суперника. Вони грають доволі швидко, у них непогана техніка: передачі, рух, кидки, є обіграш. Команда доволі хорошого рівня. Так, вони не встигали повертатися, адже словачки дуже добре бігли. Словаччина ж забагато квапилась та метушилась і через це зробила багато втрат, інакше розрив в рахунку на їх користь був би ще більшим.

Нам також потрібно бігти, швидкість потрібна обов'язково. Помилки? Це вже завдання тренерського штабу, керувати грою: якщо будемо розуміти, що втрат при контратаках забагато, то потрібно переходити до позиційного нападу.

Щодо гри Ганни Лезінської. Вона, на мою думку, не зовсім вдало зіграла в захисті, мало чіплялась, у нападі – відзначилась кількома голами, але на хід гри це сильно не вплинуло. Ганна Сторожук була націлена на ворота.

ВІДЕО. Тренування збірної України

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.