Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 01 березня 2024, 12:14
6447
0

Наступний після Тухеля: хто очолить Баварію влітку?

Розглядаємо кандидатів на посаду наставника рекордмайстра

| Оновлено 01 березня 2024, 12:14
6447
0
Наступний після Тухеля: хто очолить Баварію влітку?
Getty Images/Global Images Ukraine

Баварія анонсувала відхід головного тренера Томаса Тухеля після закінчення поточного сезону. Не можна сказати, що рішення сторін було несподіваним. Все до цього йшло. Мюнхенці, можливо, вже програли чемпіонські перегони і не виглядають претендентами на перемогу в Лізі чемпіонів. Можливо, справа не лише у тренері, але рішення вже ухвалено. Ім'я нового наставника "рекордмайстра" – одна з головних інтриг найближчого часу. ЗМІ називають чотирьох явних кандидатів. Можливо, хтось із них незабаром очолить головний німецький клуб.

Ханс-Дітер Флік

Флік вважається основним кандидатом на посаду головного тренера Баварії і у ЗМІ, і за версією букмекерів. Фахівець зараз вільний. З чуток, у його призначенні зацікавлена і Барселона. Спочатку німець надихнувся пропозицією каталонців, але, згідно з останніми новинами, тепер він віддає перевагу своєму колишньому клубу. Флік уже тренував мюнхенців із 2019 до 2021 року. Фахівця вважали тимчасовою заміною Ніко Ковачу, а він став одним із найуспішніших тренерів в історії "рекордмайстра", вигравши 7 трофеїв і требл.

Успішне перебування Фліка в Баварії закінчилося влітку 2021 через конфлікт зі спортивним директором Хасаном Саліхаміджичем. З того часу фахівець не найкращим чином відпрацював у збірній Німеччини, а в мюнхенському клубі почалася зміна тренерів. Німець зараз вільний. У "рекордмайстра" нове керівництво. Все сходиться для повторного призначення Фліка до Баварії. Одного разу фахівець уже прийняв мюнхенців у непрості часи і зробив їх найкращою командою в Європі. Зараз у "рекордмайстра", можливо, ще сильніший склад, з яким можна далеко піти за правильного підходу.

Хабі Алонсо

Getty Images. Хабі Алонсо

Нинішній наставник Баєра – один із найбільш затребуваних молодих тренерів. Фахівець прийняв "фармацевтів" у непрості часи, але швидко зробив із них спочатку пристойну команду, а потім – одну з найкращих у Європі. Іспанець проводить вражаючу роботу в Леверкузені. Баєр цього сезону досі жодного разу не програв, встановивши кілька рекордів і в Німеччині, і за її межами. У "фармацевтів" хороша нагода виграти історичне чемпіонство, перервавши багаторічну гегемонію Баварії.

Мюнхенці стежать за тренером, який може скинути їх із трону. Повз "рекордмайстра" не проходить ніхто з тих, хто добре проявляє себе у Бундеслізі. Немає сумнівів, що Баварія розглядає Алонсо, можливо, навіть на довгострокову перспективу. У призначенні молодого фахівця зацікавлений також Ліверпуль. Іспанець має гарний вибір, але не виключено, що він залишиться в Баєрі. Для мюнхенців варіант із Хабі може стати ризикованим. Як показує час, гравцям "рекордмайстра" потрібен досвідчений тренер із твердою рукою, якого вони поважатимуть і, можливо, побоюватимуться. У Баєрі іспанця люблять усі, але Баварія – клуб іншого масштабу, де може не допомогти навіть статус колишнього гравця.

Антоніо Конте

Getty Images. Антоніо Конте

Конте залишив Тоттенхем у березні 2023 року. Усі досі пам'ятають вогняну прес-конференцію фахівця, після якої стало зрозуміло, що в лондонському клубі він не затримається. З того часу італійця пов'язували з різними клубами, переважно із Серії А. Та й сам Антоніо заявляв про бажання попрацювати у рідному чемпіонаті. Серед бажаних клубів Конте називав Рому і Наполі. Однак римляни вже призначили Даніеле Де Россі, а в Неаполі грають в іншому стилі, який, певно, не підійде для фахівця. Але, безперечно, досвідчений наставник не залишиться без роботи на тривалий період.

Є інформація, що Конте має домовленість з Міланом, але, судячи з усього, вона не залізна. По-перше, "росонері" розглядають і інших кандидатів на заміну Стефано Піолі (про всяк випадок). По-друге, італійця продовжують пов'язувати з іншими клубами. За чутками, Антоніо дуже цікавий варіант із Баварією. Про інтерес мюнхенців до фахівця поки що не повідомлялося, але теоретично такий варіант можливий. Італієць міг би знайти баланс між обороною та атакою, а також зміцнити середню лінію – всього цього зараз якраз і не вистачає "рекордмайстру". До того ж він працював з Гаррі Кейном. Команди Конте не тільки добре обороняються, а й багато забивають, якщо він має для цього відповідних виконавців.

Жозе Моурінью

Getty Images. Жозе Моурінью

Моурінью не могли не пов'язати з Баварією. По-перше, є вільний топ-тренер і топ-клуб, який шукає фахівця відповідного рівня. По-друге, португалець раніше вже кілька разів міг очолити "рекордмайстер", але постійно щось не складалося. Хто знає, можливо, цього разу все вийде. Моурінью насамперед налагодить гру Баварії в захисті. Дивно, що мюнхенці мають серйозні проблеми в цьому плані, оскільки Тухель починав саме з оборони, як тільки прийшов до Челсі. У розпорядженні фахівця давно не було гравців такого рівня, тож було б цікаво подивитися, що з цього вийде.

Усім відомий характер Жозе, який часто конфліктує з гравцями. Але, можливо, нинішнім футболістам Баварії потрібен якраз такий тренер, який буде гнути свою лінію. Зараз у мюнхенців теж іменитий і досвідчений наставник, але Тухель і Моурінью – фігури різного масштабу. Жозе – це насамперед харизма, інтелект та велика медійна особистість. До того ж португалець спеціалізується на єврокубках – те, що потрібно рекордмайстру. Можливо, з Моурінью Баварія знову стане Голлівудом, але іноді ризик виправдовується.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?
Футбол | 29 квітня 2024, 19:30 18
Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?

Збірна Іспанії опинилася на межі дискваліфікації з Євро-2024 та ОІ-2024

Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру
Снукер | 30 квітня 2024, 06:10 2
Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру

Лідер світового рейтингу впевнено обіграв Райана Дея з рахунком 13:7

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.