Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Юніори
| Оновлено 29 лютого 2024, 22:35
7411
0

Олександра МЕРКУШИНА: «Не можу усвідомити, що стала чемпіонкою світу»

Українська біатлоністка – про перемогу на юніорському чемпіонаті світу

| Оновлено 29 лютого 2024, 22:35
7411
0
Олександра МЕРКУШИНА: «Не можу усвідомити, що стала чемпіонкою світу»
Biathlon.com.ua. Олександра Меркушина

Українська біатлоністка Олександра Меркушина прокоментувала свою перемогу в мас-старті серед дівчат на юніорському чемпіонаті світу-2024 в естонському Отепя:

– Поділіться своїми емоціями від сьогоднішньої перемоги в мас-старті на ЮЧС?
– Я шокована… Не можу ще досі усвідомити, що я сьогодні стала чемпіонкою світу. Не очікувала такого результату, але безумовно, дуже щаслива.

Зрозуміла, що можу боротися за медалі лише після першої стійки. Не можу сказати, що надто хвилювалася перед останньою стрільбою. Просто відпустила ситуацію і намагалася відпрацювати, як вмію. Я навіть не думала, що можу виграти…

– Перед гонкою сподівалися на такий результат, з огляду на ваші виступи в інших дисциплінах?
– Навіть коли обійшла представницю збірної Франції, ще не вірила, що зможу виграти. Лише на останньому спуску побачила, що суперниця відстала. Не помітила, коли і як обійшла Бужо на підйомі. На останньому колі насамперед намагалася зберегти медаль, але в перемогу не вірилося.

– Наскільки складний був шлях до цієї омріяної перемоги?
– Це надзвичайно складний сезон для мене. Один з найважчих сезонів у моєму житті. Отримала неоціненний досвід, який допоміг мені сьогодні виграти. Дуже вдячна цьому сезону за цей подарунок у вигляді золотої нагороди.

– Як оціните організацію Чемпіонату світу? Наскільки задоволені умовами?
– Я дуже люблю виступати в Естонії, адже тут відчувається домашня атмосфера. В Естонії змагання завжди організовані на найвищому рівні. Відзначу, що вони дуже смачно готують, а для спортсменів це дуже важливо.

Організатори постійно намагаються вдосконалюватися, створювати найкращі умови для спортсменів. Нарешті сьогодні була морозна погода, тверда траса. За цим я дуже сумувала. На жаль, глобальне потепління суттєво вплинуло на біатлон. Більшість гонок довелося бігати по «каші». Отримала неймовірне задоволення сьогодні, коли бігла гонку.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.