Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 29 лютого 2024, 20:22
238
0

Вікторія САЛТАНЮК: «Ігри проти Ізраїлю для нас є обов`язковими»

Воротар збірної України – про підготовку до матчів проти команди Ізраїлю.

| Оновлено 29 лютого 2024, 20:22
238
0
Вікторія САЛТАНЮК: «Ігри проти Ізраїлю для нас є обов`язковими»
ФГУ. Вікторія Салтанюк

Воротар збірної України Вікторія Салтанюк розповіла про підготовку до матчів проти команди Ізраїлю.

– У збірної дуже короткі збори перед матчами відбору на Євро. Чи є враження, що щось встигли зробити для підготовки?

– Такого враження, що встигли зробити щось масштабне, звичайно, немає, тому що ми провели тільки чотири тренування. Але щось вдалося, все-таки: наприклад, показати молодим гравчиням, які тільки прибули до збірної, наші комбінації, щоб вони зрозуміли їхню мету. А далі будемо пробувати перемагати Ізраїль. Ці дві гри нам потрібно брати. Вони важливі для нас, тому що далі може бути складніше: у Словаччини починають повертатися основні гравчині. З ними теж буде важче, адже наш склад змінився. З німкенями теж важко грати. Тому ці дві гри проти Ізраїлю для нас є обов`язковими.

– Чи відчувається, що ми є фаворитами у матчах проти Ізраїлю, незважаючи на величезну кількість втрат?

– Я вважаю, що так. Тому що, наскільки б не було важко, ми завжди брали своїм характером. І, я думаю, що ситуація в нашій країні така, що ми маємо брати і показувати, що ми сильніші, незважаючи на якісь кадрові наші втрати. Зараз такий час: на перевтомі, після чемпіонату світу так пішло, що дуже багато гравчинь посипались, поламались. І зараз в нас кожна гравчиня на вагу золота. Тому виходимо з того, що маємо, а далі буде видно.

– Після чемпіонату світу багато гравчинь травмувалися. Чи є у тебе думки, що потрібно берегти себе від травм, зменшувати навантаження?

– «Менші навантаження» – це ні, але в голові тримаю, що потрібно бути ще більш уважною до себе, десь не перебільшити. Вважаю, що це були психологічне та фізичне навантаження. Щось будемо думати далі, виходити з ситуації.

– Вітаю з вдалими виступами твого клубу «Кобєжице» - вісім перемог поспіль. В минулому матчі ви виграли у віце-чемпіонів МКС «Люблін». Як це було!

– Я давно не відчувала таких класних емоцій. Напевно, з моменту матчів за «Галичанку», коли ми вигравали такі ігри, дуже потрібні! Я в клубі дещо мало граю, але останнім часом — все більше і більше. Ця гра була супер! Ми були налаштовані, тому що це був важливий для нас матч Перемігши, ми зараз перебуваємо на другому місці, випереджаємо опонентів на одне очко. Але все одно розуміємо, що нам далі потрібно вигравати як можна більше матчів, щоб закріпитися на другому місці. У нас дуже класний колектив, дуже класна команда! Ми завжди одна одну підтримуємо та допомагаємо. По атмосфері в клубі все супер. І я думаю, що це далось взнаки. Кожна вклала свій труд в кожній хвилині, в кожній секунді гри. Довели, що ми можемо. Гра вийшла просто супер — по емоціях, по реалізації, по захисту.

– У передостанній грі за клуб — проти «Пьотркувяніна» у тебе було 10 сейвів з 19 кидків – один з найкращих твоїх матчів у сезоні?

– Так, мене визнали MVP матчу. Перед цим я хворіла і переживала, що не увійду в гру. Але тренер дав пограти, довірився, дівчата дуже допомогли мені в захисті, і я грала спокійно, з холодною головою. Я часто входжу на емоціях, переживаю, але цього разу вдалось увійти в матч, відпустивши емоції, і добре зіграти. Все вийшло. Я задоволена, що останні ігри в клубі я провела впевнено.

– Які висновки для себе зробила по чемпіонату світу?

– Що є куди зростати, що потрібно підвищувати свою майстерність, потрібно працювати над собою, більше переглядати матчів, більше вчитися, не зупинятися. Чемпіонат світу – турнір це такого масштабу, на якому варто побувати. І я дуже задоволена, що ми там були, не дивлячись на наші деякі провальні матчі. Я задоволена, що я грала, що давали шанс спробувати. Тому що, ти дійсно розумієш свій рівень і знаєш, куди тобі потрібно зростати.

– На зборах в Ужгороді в паузах на тренуванні ти відпрацьовувала кидки через весь майданчик у порожні ворота. Розкажи про це.

– Так, ми часто тренуємо це. Оксана Борисівна нам завжди говорить, що потрібно це робити, адже зараз, коли у суперників є вилучення, дуже багато команд знімають воротарів, і є шанс забити у порожні ворота. Минулого сезону у «Галичанці» у мене вийшло так забити м’ячів 3-4. Цього року в польському чемпіонаті кидала – не влучила. Але це шанс. Тому я часто треную це на тренуваннях. Я часто обираю собі траєкторію десь з шестиметрової зоні, з якої мені найзручніше кидати, бо я, якщо десь правіше заходжу, то кидаю повз ворота.

Нагадуємо, що матч між збірними України та Ізраїлю відбудеться сьогодні, 29 лютого, та розпочнеться о 21:30 за київським часом.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.