Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 29 лютого 2024, 21:35
3925
0

Ізраїль – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Наша збірна з новим тренером на чолі побореться за важливу перемогу

| Оновлено 29 лютого 2024, 21:35
3925
0
Ізраїль – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
Федерація гандболу України

Поєдинок Ізраїль – Україна відбудеться в четвер, 29 лютого, в Словаччині. Початок зустрічі о 21:30 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал Sport 3.

У розкладі відбіркового турніру на жіночий чемпіонат Європи-2024 настав час другого ігрового вікна. Для збірної України воно включатиме два спарені поєдинки з командою Ізраїлю, які, за взаємною домовленістю сторін, з інтервалом у два дні відбудуться в словацькому місті Шаля.

Нашого опонента можна зарахувати до аутсайдерів європейського гандболу. Жіноча збірна Ізраїлю вже дуже довго демонструє посередні результати і часто для неї каменем спотикання стають уже попередні стадії різних кваліфікацій. Достатньо сказати, що свою останню наразі перемогу в офіційних матчах ізраїльтянки здобули майже три роки тому (19 березня 2021 року) над збірною Люксембургу – 22:18 в поєдинку попереднього відбіркового раунду до чемпіонату світу-2021.

У нинішній кваліфікації гандболістки із Ізраїлю пропускали стартові поєдинки. Справа в тому, що матчі першого ігрового вікна було заплановано на середину жовтня минулого року, що збіглося з початком воєнних дій у цій країні. Тому, за рішенням ЄГФ, команда не виступала в цьому часовому проміжку і перенесла матчі на два інші змагальних відрізки. Враховуючи, що ізраїльтянкам належить грати зі словачками та українками, які також не можуть приймати суперників у себе вдома, було вирішено, що збірна Ізраїлю зіграє три поєдинки за чотири дні в Словаччині. Цей варіант влаштував усіх.

Для збірної України такий варіант дуже непоганий. По-перше, стартовий матч Ізраїль зіграв зі Словаччиною вчора (і програв – 22:31), а у тренерського штабу та гандболісток «синьо-жовтої» команди була чудова можливість на власні очі оцінити та вивчити свого суперника. А по-друге, три матчі за чотири дні – це дуже непросто і явно на повторну гру з Україною ізраїльтянки виходитимуть не в ідеальній фізичній формі.

Однак і у нашій національній команді вистачає проблем. Кількість травмованих гандболісток у збірній досягла такої величезної кількості, що тренерському штабу довелося закривати вакантні місця молодими гравцями. Так, із шістнадцяти спортсменок у нашій заявці п'ятеро не досягли двадцятирічного віку, а двом із них (Ірина Краснянська та Ванесса Лакатош) ще навіть не виповнилося вісімнадцять.

Загалом, список гандболісток, які будуть боротися за дві перемоги з Ізраїлем, виглядає так:

Воротарі: Юдіт Балог («Вашаш», Угорщина), Вікторія Салтанюк («Кобежице», Польща)

Ліві крайні: Аліса Петрів («Галичанка»), Надія Пойманова («Карпати»)

Ліві напівсередні: Ірина Компанієць («Ювента», Словаччина), Анастасія Оржаховська («Спартак»), Ванесса Лакатош («Галичанка»)

Розігруючі: Тамара Смбатян («Альба Фехервар», Угорщина), Каріна Соскіда («Ювента», Словаччина), Олеся Дяченко («Галичанка»)

Права напівсередня: Євгенія Когуч («Ювента», Словаччина)

Права крайня: Ірина Краснянська («Ювента», Словаччина)

Лінійні: Лілія Горільська («Майора Будаорш», Угорщина), Валерія Нестеренко, Каріна Колодюк (обидві – «Карпати»), Андріана Науменко («Залау», Румунія)

Але найбільші складнощі українській команді створює навіть не ця ситуація. Буквально за два дні до сьогоднішнього поєдинку, як грім серед ясного неба, з'явилася інформація, що головний тренер збірної Віталій Андронов подав у відставку за власним бажанням. З огляду на те, що з Андроновим жіноча збірна України заграла набагато краще і після довгої перерви пробилася на чемпіонат світу, це рішення виглядає більш ніж несподіваним. Однак необхідно рухатись далі. Враховуючи, що часу на підготовку залишалося мінімум, збірну на два найближчих поєдинки з Ізраїлем виведе досвідчений Борис Чижов, який раніше вже очолював жіночу національну команду та знайомий із можливостями більшості наших гандболісток.

Безумовно, такі пертурбації не додають позитивного настрою перед двома важливими поєдинками і можуть дуже багато поламати у грі збірної. Однак на нашу користь грає те, що Україна проведе ці матчі із найслабшим суперником у нашій відбірковій групі, який позбавлений домашнього майданчика та гратиме у дуже непростому графіку. Схоже, що це саме той момент, коли в опонента необхідно виграти просто на голому класі, який у «синьо-жовтих» є однозначно вищим.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Ізраїль – Україна.

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Німеччина

1

1

0

0

31:24

+7

2

2. Словаччина

2

1

0

1

51:47

+4

2

3. Україна

2

1

0

1

49:51

-2

2

4. Ізраїль

1

0

0

1

22:31

-9

0

29 лютого

Ізраїль – Україна

Словаччина – Німеччина

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Українські гімнасти стали чемпіонами Європи у командному багатоборстві
Інші види | 28 квітня 2024, 19:23 3
Українські гімнасти стали чемпіонами Європи у командному багатоборстві

Чемпіонат Європи 2024 року зі спортивної гімнастики проходить в італійському Ріміні.

Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією
Футбол | 01 травня 2024, 10:06 0
Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією

Український воротар «Реала» чекає на другий матч

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.