Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 лютого 2024, 14:52
2893
5

Шакур пішов на пенсію, щоб повернутись. Американці занадто часто це роблять

Пандемія пенсійних рішень?

| Оновлено 28 лютого 2024, 14:52
2893
5
Шакур пішов на пенсію, щоб повернутись. Американці занадто часто це роблять
Getty Images/Global Images Ukraine. Шакур Стівенсон

Американський чемпіон WBC у легкій вазі (до 61,2 кг) Шакур Стівенсон (21-0, 10 КО) пішов на пенсію у 26 років. А потім повернувся. Точніше, ще не повернувся, але вже оголосив, коли відбудеться наступний поєдинок.

Ціль у цього всього зрозуміла. Незрозумілий шлях, який обирають американці в останній час.

Шакур пішов на пенсію, образившись на Берінчика і Наваррете. А потім передумав

Цікава тенденція серед молодих американців – раптово йти з боксу. Так зробив Теофімо Лопес. Хлопцю 27 років, він тільки-но побив колишнього абсолютного чемпіона світу у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг). Ситуація складається прекрасно, враховуючи, що перша напівсередня стає страшенно популярною, а ти тільки що переміг багаторічного чемпіона.

І тут Теофімо каже «все, я заморився, до побачення» і йде на пенсію. А вже звідти починає роздавати коментарі про несправедливість боксу і те, що його ніхто не розуміє. Неначе йому не 27 років, а десь між 13 і 15.

Повернення сталось так, неначе ніхто нікуди і не йшов. Теофімо заявив про те, що буде без поясу. Потім передумав та оголосив, що все ж пояс залишиться у нього, а він боксуватиме проти Джемейна Ортіса. І повернувся дивним поєдинком, де ледь-ледь переміг і тепер точно знизив відчуття від своєї перемоги над Джошем Тейлором.

Його ж шляхом пішов і Шакур Стівенсон, неначе не бачив, що це все – погана ідея. WBO оголосили, що Денис Берінчик битиметься за їхній титул. Нарешті українець дочекався. Багато років у професіоналах, декілька другорядних титулів таки привели його до цього шансу. Варіантів суперників було декілька, але, враховуючи, що всі вони обрали інші варіанти, WBO довелось йти на крок примушення. Чемпіон Організації з легшого дивізіону зірковий мексиканець Емануель Наваррете заявив, що хоче перейти у легку вагу.

Хочеш – добре. Скористайся своїм правом «суперчемпіона» та побийся за титул. Проти Берінчика, звісно, як претендента номер один. Сторони погодились, перемовини рухаються, але Шакур теж викликав Наваррете і коли побачив, що мексиканець не вийде битись проти нього, образився. Буквально написав у твіттері, що бокс виглядає дивно, йому огидне рішення Всесвітньої боксерської організації і він офіційно йде на пенсію.

Незрозуміло, чому всі мали злякатись чи якої реакції очікували ці двоє. Але факт залишається фактом – боксерська спільнота не сприйняла такі рішення, як актуальні. Бо вони такими не є.

Також очевидно ще одне – обидва рішення продиктовані бажанням заробити більше. Але ні перший, ні другий не зробили правильних кроків для цього.

Теофімо Лопес після перемоги над Джошем Тейлором був одним з головних боксерів світу за рік. Не просто через велику перемогу, а й через те, як її було здобуто. Джош Тейлор був зруйнований, а Теофімо називали одним із головних боксерів дивізіону.

І що далі? Був вибір: боксувати за три-п’ять мільйонів доларів, набивати популярність чудовими виступами і завдяки цьому підвищувати свої гонорари. А був вибір: влаштувати міні-істерику й піти з боксу у надії, що завдяки цьому гонорари виростуть. Не виросли. Теофімо боксував проти Ортіса за ті ж три мільйони, можливо, трохи більше. Хороші гроші, саме стільки Лопес і коштує. А після такої сумнівної перемоги над Ортісом не факт, що скоро вдасться вийти на більші гонорари.

Getty Images/Global Images Ukraine. Шакур Стівенсон і Едвін Де Лос Сантос

Історія із Шакуром ще гірша. Стівенсон провів жахливий бій проти Де Лос Сантоса. Біганина один за одним та один від одного, купа ударів у повітря і публіка, яка гуділа весь час – це точно не маркери боксера, якому варто платити багато.

У результаті, замість того, щоб швидко повернутись боєм проти яскравішого, ніж Де Лос Сантос, суперника, Шакур образився на фанатів, на оглядачів, на бокс, як такий, та пішов на пенсію.

А тепер повертається. Бо йти після такого бою – неправильно. Це пенсія на спаді кар’єри у період, коли всім на тебе все одно. Невже не було нікого поруч, хто б підказав?

Шакур повертається влітку

Стівенсон посидів, подумав та й вирішив, що треба повертатись у бокс. Оголосив, що боксуватиме влітку. А його промоутер Боб Арум підтвердив цю новину:

«Я розмовляв з його командою під час бою у четвер увечері. Шакур збирається битися у червні, і нам потрібно знайти для нього суперника», – сказав Арум.

Так, рішення є, але суперника досі немає. Давайте підберемо декілька варіантів разом.

Вільям Сепеда

Мексика
29-0, 26 КО

Перший номер у рейтингу WBC. 27-річний мексиканець з потужним ударом та яскравим стилем. Те, шо треба для повернення. Ще й у разі перемоги, знову всі говоритимуть, що Шакур – головний претендент на першу сходинку у рейтингу pound-for-pound після теперішніх топів.

Із мінусів те, що Сепеда міцно б’є, а Шакур не любить пропускати. Але з ким, як не з ним, доводити, що всі помиляються щодо тебе?

Реймонд Мураталья

США
19-0, 16 КО

Ледь не все з попереднього пункту можна переписати сюди. Другий номер рейтингу, нокаутер, має серію дострокових перемог – чотири поспіль.

Мінуси ті ж самі – ризик віддати місце найбільш топового проспекта або просто зіпсувати відчуття від свого обережного боксу.

Максі Г’юз

Велика Британія
26-6-2, 5 КО

Враховуючи, що всі інші у рейтингу WBC, окрім перших двох, зайняті, Г’юз, який йде шостим, виглядає, як непоганий варіант.

Тобто, тут шанси Шакура вже 95 проти 5 і це не буде епічна перемога, але варіант цілком можливий. Безпечніший, близький у рейтингу і точно буде битий американцем.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
Його швидкість, техніка і боксерський інтелект- космос. Він нагадує молодого Мейвезера! Для мене він найкращий боксер сучасності разом з Кроуфордом.  Надіюсь Шакур  передумав і далі буде радувати боями!
an52
Хто б сумнівався! 
Первый Среди Равных
Клоун