Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 27 лютого 2024, 17:21
7597
4

Завдання виконано. Жіноча збірна України залишилась у другому дивізіоні ЛН

Команда Володимира Пятенка не побачила спротиву Болгарії й у другій стиковій грі

| Оновлено 27 лютого 2024, 17:21
7597
4
Завдання виконано. Жіноча збірна України залишилась у другому дивізіоні ЛН
facebook.com/uafwomen

Кількома днями раніше ми вже говорили про ситуацію довкола жіночої збірної України, яка мала боротись проти представниць Болгарії за право й надалі перебувати серед учасників другого дивізіону Ліги націй УЄФА. Проте перший стиковий матч розставив усі необхідні акценти – перемога команди Володимира Пятенка з рахунком 4:0, до якої, хоч-не-хоч, а було б важко знайти контраргументи.

Але регламент змагань переписати не вдасться окремо для таких невтішних для однієї із сторін умов, тож «синьо-жовті» все одно мали виходити на поле стадіону «Mardan» у Антальї для того, аби нарешті поставити крапку в цій історії. Із незначними змінами в стартовому складі на позиції воротаря, півзахисті та атаці відповідно.

Хоча найголовніше все одно залишилось при нашій збірній – упевненість у власній перевазі над опонентками в банальній футбольній майстерності. У першій частині дуелі болгарки хоч щось демонстрували в атаці, тоді як матч-відповідь промайнув неначе один наш суцільний наступ. Повна перевага й дуже солідне виконання від України.

Два швидких м’ячі в першому таймі стали цьому запорукою, коли на 15 та 17 хвилинах Овдійчук та Глущенко забивали настільки інтенсивно, що офіційний сайт УЄФА ще довго потім не міг приписати їм цілком заслужені голи. Знову ж таки, зіграв свою роль вертикальний футбол від команди Пятенка, проти якого суперниці так нічого й не змогли протиставити.

У подальшому найбільшим ризиком для результату бодай звітного матчу було просто відпустити гру на розсуд болгаркам, але цього так і не сталось. У методичному розіграші м’яча на чужій половині наші дівчата проводили ледь не весь час другого тайму й зрештою забили третій гол на 81 хвилині, коли Шматко головою завершила подачу Петрик із штрафного з лівого флангу на ближній кут воротарського. Жодної інтриги за два матчі.

Жінки. Ліга націй УЄФА. Стикові матчі. Матч-відповідь.

Україна – Болгарія - 3:0 (перший матч – 4:0)

Голи: Овдійчук, 15, Глущенко, 17, Шматко, 81

Попередження: Дімітрова, 56, Яніца Іванова, 73, Дінєва, 86

Україна: Самсон (Боклач, 84) – Басанська, Шматко, Корсун, Петрик – Овдійчук (Малахова, 84), Апанащенко (Семків, 71), Хімич, Панцулая – Глущенко (Молодюк, 84), Кравчук (Майбородіна, 71).

Болгарія: Шаханська – Караїванова, Дімітрова, Яніца Іванова, Кефалова (Дінєва, 82) – Найденова, Петрова, Станкова (Парапунова, 71) – Димитра Іванова (Сергеєва, 74), Адріанова (Расіна, 46), Попадійнова (Надєжда Іванова, 74).

Арбітр: Зузана Валентова (Словаччина).

Стадіон: «Mardan Stadium» (Анталья, Туреччина).

Удари (у площину): 14 (5) – 5 (3)
Кутові: 3 – 4
Офсайди: 2 – 0.

УКРАЇНА - БОЛГАРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
serhiy
Молодці , дівчата  !!!
Lulinnha
Дякуємо наші королеви !!! ❤️❤️❤️💪😘
_Tor78nado99rly_
Чудовий виступ, дівчата! Вітання!