Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 лютого 2024, 10:34
6540
38

Кривбас – одноосібний лідер, перемога Динамо, осічки Шахтаря та Дніпра-1

Найцікавіші події 18-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 28 лютого 2024, 10:34
6540
38
Кривбас – одноосібний лідер, перемога Динамо, осічки Шахтаря та Дніпра-1
ФК Кривбас

Весняну частину сезону УПЛ відкрив поєдинок між ЛНЗ та «Кривбасом», у якому команда Вернидуба впевнено здобула три очки. І стала одноосібним лідером чемпіонату, оскільки «Дніпро-1» свій матч із «Минаєм» звів унічию. «Динамо» у поєдинку із шістьма забитими м'ячами здолало «Металіст 1925». Рахунок у грі відкрив колишній півзахисник киян Денис Гармаш, який зараз виступає за харківський клуб.

На деяких поєдинках туру були присутні глядачі. Не обійшлося і без акомпанементу повітряних тривог.

У складному поєдинку проти «Олександрії» чинний чемпіон – «Шахтар» – зіграв унічию. Нарешті перемогла «Зоря», що дозволило команді залишити турнірне дно.

Гол туру

У стартовому турі весняної частини сезону було забито м'яч, який може по праву претендувати на титул одного з найкрасивіших у чемпіонаті. Його автором став гравець лінії атаки «Кривбаса» Кузик. На 63 хвилині матчу проти ЛНЗ Денис прийняв м'яч поблизу правого кута штрафної площі черкаської команди, трохи змістився у бік центру воріт, і потужно зарядив з лівої – м'яч влетів у дальній верхній кут. Без шансів для голкіпера господарів Кучеренка.

Відмазка туру

Дуже оригінально прокоментував поразку ЛНЗ у грі проти «Кривбаса» головний тренер черкаської команди Олег Дулуб. За його словами, «одна з головних причин – адаптація після турецького збору. Нам забракло часу. Після повернення в Україну в нас було лише два тренувальні заняття».

У зв'язку з цим хочеться відразу ж запитати: а хто вам лікар? Навіщо тоді було летіти до Туреччини, щоб не встигнути акліматизуватися до домашніх умов?

Розв'язка туру

Найцікавіше в матчі «Верес» – «Колос» сталося в останні десять хвилин поєдинку. До цього часу гра проходила у невисокому темпі, без явних гольових моментів. Але на 80-й хвилині поєдинку гості зусиллями Цурикова змогли забити перший м'яч. Практично ж одразу, через чотири хвилини, «Колос» подвоїв перевагу в рахунку: дебютним м'ячем за ковалівську команду відзначився Паулаускас.

Контратака туру

Складно сказати, як би завершився поєдинок на рівненському «Авангарді», якби «Колосу» за десять хвилин до кінця основного часу поєдинку не вдалося організувати шикарну контратаку. Її автором та натхненником став Тотовицький. Андрій перервав атаку «Вереса» на своїй половині поля, потім, обігравши опонента, просунувся на чужу частину поля, де його зусилля підтримали партнери. Ефектну крапку в цій контратаці поставив Цуриков, якому вдався сильний та точний удар у верхній кут воріт.

Несподіванка туру

СК Дніпро-1

Лідер не зміг обіграти аутсайдера. «Дніпро-1» на своїй арені приймав «Минай». Незважаючи на перевагу в класі, матч для дніпрян склався невдало. Вони першими пропустили у середині першого тайму (відзначився Ременяк). А наприкінці першої половини гри могли узагалі не думати виходити на другий тайм, якби Кораблін реалізував пенальті.

Але «Дніпро-1» врятував голкіпер Волинець. У другому таймі підопічні Юрія Максимова помітно пожвавилися, і нарешті змогли зрівняти рахунок: Піхальонок точно пробив із 11-метрової позначки. Але вирвати перемогу господарям не вдалось. Хоча моментів для цього вони мали достатньо.

Тривоги туру

Перший весняний тур порадував непоганою погодою. І присутністю глядачів на деяких поєдинках. Але й повітряні тривоги також, на жаль, були присутніми. Особливо дісталося матчу «Дніпро-1» – «Минай».

Через сигнал тривоги початок гри довелося змістити на цілих сорок хвилин. Але навіть коли поєдинок розпочався, сигнали повітряної тривоги його супроводжували із завидною сталістю.

І в понеділковому відрізку туру теж не обійшлося без втручання сигналів повітряної тривоги: на якийсь час було відкладено початок поєдинків у Житомирі та Олександрії.

«Фігаро» туру

Новоспечений футболіст «Металіста 1925» Гармаш перший офіційний поєдинок за свою команду провів проти своєї колишньої команди – «Динамо», кольори якої він захищав майже п'ятнадцять років. І так сталося, що саме динамівцям Денис забив свій перший гол за «25-х», відзначившись уже у дебюті зустрічі.

Але не лише забитим м'ячем відзначився Гармаш. А й постійними розмовами з арбітром, і жовтою карткою. У перерві матчу Віктор Скрипник від гріха подалі замінив Дениса.

ФК Динамо. Денис Гармаш забил у ворота колишньої команди

Ювіляр туру

Гол, який Віталій Буяльський забив у ворота «Металіста 1925», став для півзахисника «біло-синіх» ювілейним – сімдесятим (з урахуванням усіх турнірів). Буяльський став лише десятим гравцем у незалежній динамівській історії, кому підкорився такий рубіж.

ФК Динамо. Виталій Буяльський

Вболівальники туру

Гру між «Металістом 1925» та «Динамо» відвідали дві колишні зірки «біло-синіх» – екс-нападник Артем Мілевський та екс-захисник Євген Хачеріді. Їхня присутність стала фартовою: «біло-сині» здобули впевнену перемогу.

Нічия туру

На «Арені Львів» зустрілися головні підбурювачі спокою першої частини сезону УПЛ – «Рух» та «Полісся». Цікаві команди, які проповідують видовищний футбол. Але цього разу суперники вирішили на чільне місце поставити не видовище, а результат.

Матч не вразив небезпечними моментами. Та й високими швидкостями. У першому таймі суперники обмінялися забитими м'ячами (Будківський та Підгурський), а у другій половині гри зосередилися на обороні. Оборона виявилася явно сильнішою за атаку.

Вилучення туру

Першу «весняну» червону картку було пред'явлено у поєдинку «Зоря» – «Ворскла» захиснику полтавців Крупському. На 63 хвилині Ілля отримав «гірчичник», а за сім хвилин був номінований ще однією жовтою карткою, яка перетворилася на червону.

Вилучення Крупського ускладнило і без того непросте завдання «Ворскли», яка програвала з кінця першого тайму (за «Зорю» забив Башич). У підсумку підопічним Сергія Долганського так і не вдалося уникнути поразки.

Травми туру

Ключовий півзахисник «Шахтаря» – Олександр Зубков не зміг дограти поєдинок проти «Олександрії–. Під завісу першого тайму він отримав травму в зіткненні з Іваном Калюжним і не зміг продовжити гру. Замість нього на поле вийшов Мар'ян Швед.

Серйозну травму отримав півзахисник «Полісся» Бені Макуана. У нього діагностували розрив м'яза задньої поверхні стегна. Термін відновлення клубні лікарі не називають, але сам Макуана повідомив, що в цьому сезоні вже точно не зіграє.

Сенсація туру

ФК Олександрія

«Шахтар» форсував підготовку до сезону, бо «гірники» мали зіграти в плей-оф Ліги Європи проти «Марселя». Донеччани не пройшли французький клуб, але їхній ігровий тонус мав бути суттєво вищим за відповідний показник «Олександрії».

Проте команда Руслана Ротаня стала непереборною перешкодою для команди Марино Пушича. Протягом усієї гри гості мали невелику територіальну перевагу, але матеріалізувати її так і не змогли.

«Олександрія» для «гірників» стає справжнім каменем спотикання. В останніх 11 поєдинках проти «Олександрії» донецька команда втрачала очки у восьми зустрічах.

Тепер за втраченими очками «Шахтар» поступається «Динамо». І лише на один бал випереджає «Кривбас», з яким зустрінеться у наступному турі.

Статистика туру

І за грою, і особливо за основними статистичними показниками «Оболонь» перевершила «Чорноморець». Проте перемогти суперника підопічним Валерія Іващенка не вдалося. Підопічні Романа Григорчука продемонстрували рідкісне вміння вичавлювати максимум із мінімуму. Одесити за весь матч завдали лише одного удару по воротах. Він же й виявився результативним. А ось «пивовари» настріляли аж на 18 ударів, з яких у площину воріт – одразу вісім. Але змогли забити також лише один м'яч.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зоря – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 28 квітня 2024, 09:00 0
Зоря – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Команди розділяють лише п'ять очок, тож перемога киян наблизить їх у таблиці до суперників

Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз
Футбол | 28 квітня 2024, 09:06 2
Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз

Схоже, «червоні» знайшли наступника для Юргена Клоппа…

Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FunnyCat_____
Удачи Кривбассу укрепить лидерство в следующем туре!
Remark
Навіщо нам вболівати за такий шахтар, що не може виграти у фізрука та зливає ніякому марселю? Нехай шахтар з тренером "ніхто" очистеться в першій лізі, а потім повернеться до УПЛ. Тоді можливо щось змінеться. А так, вболіваємо за зміну чемпіона! І нехай в цьому сезоні 1 місце отримає Кривбас, Дніпро, Полісся чи Динамо.
Fitness.sports
Я думаю, еще пара таких игр, и криворожско-хорватскому моногементу (правлению) „Шахты“ каюк.„Шахтеру“ боком вылазят призрачные 80 миллионов за Мудрика. Прямо на глазах угасают Матвиенко, Бондаренко, Конопля, Крыськив, да и Судаков — во многом из-за провальной игры капитана Степаненко.За все это должны лично ответить Срна и Палкин. РЛА (Ринат Ахметов, президент „Шахтера“, — уже давно нужно было провести перезагрузку. Сейчас придется резать по живому. Это тяжело, больно, но для выживания крайне необходимо.И немного о самой игре с „Александрией“. Ротань удивительно умело и удачно построил игру. Высокий прессинг, и постоянное движение — это азы футбола, но чтобы их эффективно использовать нужно иметь очень хорошую функциональную подготовку.И еще. „Шахта“ сама попросила перенести начало матча (поединок „Александрия“ — „Шахтер“ начался в 13:00, — наверное, чтобы ребята ужинали уже в кругу семьи. Но обломилось, и теперь уже ищут внешних врагов: не хватило времени на восстановление! Смешно? Позорище! Так не по-спортивному, не по-мужски...Кто не знал палкин с кривого рога родом.
Alf🎈
Подобається гра Кривбасу і то в якій вони формі наразі. Динамо по трохи починає повертати своє втрачене, зміни відбулися, але проблеми все ще є. Приємно здивували олександрійці, видно що морально та фізично вони добре підготувалися і мають на меті великі цілі. Всі інші команди теж свіженькі, наступні матчі мають бути цікавами. Ну і Зорі можна побажати, як найскоріше повернути втрачені позіції у турнірці. Про Ворсклу нічого нового.
Умник
Хороший тур, удивило качество полей в хорошем смысле.
Пока угадал что Колос и Заря будут подыматься.
Не удивил черноморец.
И самое смешное, сарапий салюк как и михавко ошибались.
Но михавку только 18 лет.
А другие старше. Поэтому я соглашусь пока что с Артемом Кравцом, зачем брать иностранца абы взять?
BATI-GOOOOOL
Всё это временно ! ЧЕМПИОНОМ будет легендарный и найкращий клуб Украины ДИНАМО КИЕВ !!!
Swed
Дай Бог им стать чемпионами Украины!   
На радость президенту Украины, который по Конституции вынужден теперь исполнять свои  обязанности до окончания войны с рашистами.
Remark
Ми з тобой завжди...
Наш славетний клуууууб..
Тільки у перед!
Тільки до зірок!
Тільки Ди-на-моооооо.....!!!
За тобою мииииии...
До кінця йдемоооооМи з тобой завжди...
Наш славетний клуууууб..
Тільки у перед!
Тільки до зірок!
Тільки Ди-на-моооооо.....!!!
За тобою мииииии...
До кінця йдемоооооо....
Твої кольори!
В серці назавжди!
Будем берегти!
і своє життяяяяя
Ми даруєм ваааам
Щоб у вас в очах
Запалав вогонь
Ми зарядим зноооооов...о....
Твої кольори!
В серці назавжди!
Будем берегти!
І своє життяяяяя
Ми даруєм ваааам
Щоб у вас в очах
Запалав вогонь
Ми зарядим зноооооов...