Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 25 лютого 2024, 23:38
6007
20

Камбек не допоміг. Україна програла другий матч кваліфікації Євробаскета

Наша команда поступилася Португалії

| Оновлено 25 лютого 2024, 23:38
6007
20
Камбек не допоміг. Україна програла другий матч кваліфікації Євробаскета
fiba.basketball

У Ризі відбувся поєдинок кваліфікації на Євробаскет-2025, у якому зустрічалися національні збірні України та Португалії. Гра завершилася перемогою португальської команди.

«Синьо-жовті» нервово розпочали гру, а у португальців, навпаки, багато що виходило. На жаль для нас, у суперників полетіли триочкові кидки, якими збірна Португалії бомбардувала кільце українців. Підопічні Віталія Степановського мали багато втрат, що додавало нервозності діям наших баскетболістів.

Проблеми у грі збірної України продовжились і у другій чверті. Часті втрати, нещільна гра в обороні призводили до результативних атак суперників. У результаті, на велику перерву команди пішли з 15-очковою перевагою португальців.

У третій чверті ситуація на майданчику змінилася, а різниця в рахунку почала скорочуватися. Лідерські функції несподівано взяв на себе Войналович, який провів кілька результативних атак. Наприкінці чверті українці нівелювали перевагу гостей, але «трьошка» Бріто за 5 секунд до сирени залишила лідерство за Португалією. У четвертій чверті йшов нервовий баскетбол: португальці не мали наміру віддавати гру, на результативні дії українців відповідаючи своїми вдалими атаками. За рахунку 77:79 за 24 секунди до сирени тренерський штаб нашої команди взяв тайм-аут, після якого прохід Ковляра завершився втратою.

Збірна України зазнала другої поразки у кваліфікації Євробаскета-2025. Наступну зустріч «синьо-жовті» проведуть у листопаді проти Ізраїлю.

Кваліфікація Євробаскета-2025. Група А. 2-й тур.

Україна – Португалія – 77:79 (16:26, 16:21, 27:15, 18:17)

Україна: Зотов (2), Мішула, Ковляр (17 + 10 передач), Шундель, Крутоус (3), Ткаченко (6), Войналович (16), Бобров (12 + 8 підбирань), Петров (10 + 7 підбирань), Пустовий (11), Бринюк

Португалія: Бріто (7), Са (4), Дельгадо (2), Гамейро (12), Монтейро, Прей (7), Релвао (2), Войтао, Вентура (7), Вільямс (8 + 5 передач), Кейруж (21 + 6 підбирань), Лісбоа (9)

«Aрена Рига» (Рига, Латвія)

УКРАЇНА – ПОРТУГАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

ВІДЕО. Ембіід оновив особистий рекорд за очками в плей-оф
Баскетбол | 26 квітня 2024, 08:56 0
ВІДЕО. Ембіід оновив особистий рекорд за очками в плей-оф

А також повторив або переписав багато інших досягнень

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Заворотный
Схоже плану на гру не було, а тренер сказав виходьте і грайте. Захист дірявий, підбору нема. Таке щось. З такою грою мене можно було тренером поставити, гірше б не було. Так як я в тактиці не дуже, малював би на дошці портрет Боброва з новою зачіскою!)) І мало щоб змінилося!
Kamon
Степановский уйди по хорошему , ты занимаешь чужое место и ты не тренер, а грузчик 
VadimRivne
Без коментарів. Тренер дно. Опозорилися слів немає
Nostradamus
Я для себе виявив козла відпущення, серед стада баранів... І це не тренер, а капітан Пустовий. 
Так склалось, шо ми 2 матчі грали другим сортом і з ОДНИМ бігменом. Цей бігмен в минулому матчі зібрав за 3чтв 5 фолів. А сьогодні він робить 3(!) ТРИ, Карл! підбори за гру! І це капітан, мать його, команди...... Цемент, бетон.. Ні.. Дерево! 
Андрій Заліщук
короче грав драний дубль, судячи по гравцям, половини стартового складу не було+тренер дебіл повний без малюнку на гру, короче до листопада (аж 9 місяців) треба все кардинально змінити з ніг на голову, бо тепер права на помилку немає
shakhtarforewer
Це пізд#####ц, я в ах#ї......
roman75zpr
Если сказать по футбольному, игра у наших - бей-беги
Mr Voevudskiy
По приколу включил под самый конец (за 1.5м до конца)
...
Зачем включал?) Такой фэйл под конец.. в нба такого нет)
suforza1921
Шанси на вихід на Євро ще лишаються. не вірю, що португальці у матчах зі словенцями і на виїзді з Ізраїлем здобудуть хоча б одну перемогу. Наші теж певно всі матчі цим суперникам програють. Тому усе вирішуватиметься в останньому турі у Португалії, де нам треба буде перемога з різницею у три очки і більше. Це реально зробити, але потрібно міняти тренера і наполовину склад. Гадаю, Санон, Липовий, Сидоров, навіть Агафонов, Закурдаєв і Герун у ньому зайвими не будуть. Але передусім треба гнати психопата Степановського.
_Tor78nado99rly_
З останнім триочковим від португальців незрозуміло. Його їм зарахували за правилами чи судді чогось непомітили/непобачили/недодивилися?
Dovbush
З Багатскісом не домовились. Команда практично та сама. А гри нема
inpark
С першого матчу було зрозуміло що назначили тренера "по блату". Була така команда крута команда до Степановського, а стала якимсь решетом з ним...
Chicot
Последние минуты была только одна комбинация..Деградант Ковляр швыряет мяч куда угодно, только не в кольцо..Последняя атака апгрейдилась,идиот на позиции первого номера даже не швырнул куда-то мяч,а просто обосрался, отдав этот мяч противнику!Феерия дебилизма и позор жёсткий 
Chicot
Конченый Ковляр, Конченый Степановский. ПОЗОРИЩЕ