Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 25 лютого 2024, 22:19
7322
3

Вихрист повертається. Нового суперника треба нокаутовувати

Віктор не боксував понад рік після поразки

| Оновлено 25 лютого 2024, 22:19
7322
3
Вихрист повертається. Нового суперника треба нокаутовувати
Facebook.com/luckypunch.net. Віктор Вихрист

Український боксер надважкої ваги (понад 90,7 кг) Віктор Вихрист (11-1, 7 КО) повертається після першої поразки в кар’єрі. Його суперником стане Маркос Антоніо Аумада (25-12, 20 КО). І це відверто не той рівень опозиції, який хотілось би бачити у ринзі проти Вихриста. Але, судячи з усього, зараз це хороший варіант.

Вихрист вперше програв, і одразу достроково. З того моменту українець не боксував трохи більше року

Віктор Вихрист дебютував у професіоналах зі скандалу. Його перший бій відбувся ледь не в унісон з баталіями проти Федерації боксу України, яка не хотіла його відпускати.

Найцікавіше, що склалась ситуація, в якій обидві сторони виявились неправими, але вирішити все нормально не спромоглась ні сторона А, ні сторона Б.

З одного боку, Федерація розраховувала на Вихриста, як на боксера збірної. Судячи з усього, вже не першого номера, але мати потужну підміну завжди хочеться. Склалось так, що після заміни головного тренера, новий тренер обрав Рогаву Цотне. Небезпідставно – Цотне перемагав Віктора у поєдинку на чемпіонаті України, але все ж.

Віктор не хотів миритись з другим номером і за допомогою Андрія Котельника зробив крок уперед – перейшов у профі. Але не попередив про це Федерацію боксу. А ті образились і почали публічну боротьбу.

Федерація боксу оголосила, що тренеру Вихриста та його боксерам закритий шлях на змагання ФБУ на три роки. Андрій Котельник також був дискваліфікований. Як і Віктор Вихрист. Більше того, оголосили ще й про те, що у боксера заберуть квартиру, яку йому надали Федерація боксу та держава.

Ця серія заборон та судових позовів у відповідь від команди українця виглядала весело, але дивно. Купа дорослих людей, організаторів та давно причетних до боксу людей, не можуть сісти та поспілкуватись. Домовитись про реальні дії та прийти до спільного висновку. Або не прийти, і тоді вже судитись.

Проте Вихрист таки залишився у профі. Дебютував під іменем Віктор Фауст, а промоутери обіцяли майбутнє ледь не як у братів Кличків. Все ж у Німеччині люблять українських гігантів. Але не у всіх з них такий же успіх – згадайте тільки Дімітренка, який змінив громадянство та епічно провалювався на ринзі.

Вихрист наразі не настільки провалився, як цей попередник, але і до братів так далеко, що не дістати. Очевидно, що на братів зазіхати не вийде. Але чи вийде отримати другорядний пояс чемпіона хоча б – теж актуальне питання.

Перші перемоги Віктора у профі були веселими, але на цьому все. Очевидно слабкий рівень опозиції призвів до очевидно розгромних перемог. Проте й перший тест в обличчі Каміля Соколовського був пройдений упевнено. Соколовський – непростий опонент. Людина з залізобетонною головою та фізичною потужністю, яка готова битись до останнього. Стандартний перший тест для багатьох проспектів надважкої ваги. Вихрист пройшов його чудово та упевнено.

Проблеми з’явились під час другого тесту. Яго Кіладзе – грузинський боксер, який давно знайомий з Україною, боксував в Україні, співпрацював з українськими промоутерськими компаніями і взагалі навіть дебютував у нас. Яго влаштував Вихристу саме ту перевірку, на яку варто було розраховувати.

Головним поєдинком шоу 1 січня 2022 року стало протистояння Луїса Ортіса та Чарльза Мартіна, але саме бій Кіладзе та Вихриста пам’ятають найкраще. Бо це був справжній екшен.

Сумарно на двох п’ять нокдаунів за два раунди. Страшенна перестрілка двох здорованів, яка завершилась достроковою перемогою українця. Грузинський боксер образився на рефері та навіть штовхнув його після зупинки. Але виглядало все неймовірно епічно.

Наступного разу в США Вихрист з’явився за рік та через дві перемоги рішенням суддів у Німеччині. Суперником став Леньє Перо. Кубинець, проспект, справді цікавий боксер, який колись бився з Олександром Усиком – в аматорах, звісно.

PBC

Тут вже Віктору було складно. Очевидно, що він не тримає удар ідеально, але Перо – не Кіладзе. Він не ліз у розміни, а працював розумно, не давав українцю влучати. А потім дістав тулуб так, що суперник скрутився від болю. Зламане ребро болить саме так, коли важко вдихати та просто рухатись. Перша поразка – дострокова. Довге відновлення та повернення через понад рік.

Тепер Віктор повертається боєм у Німеччині. Невеликий боксерський клуб прийме його бій проти явно не фаворита протистояння. Рани залікував і спробує розпочати майже спочатку.

Хто фаворит?

Очевидно, що Вихрист. Можливість поставити на цей бій не була знайдена навіть в українських букмекерів. Але ж і так все зрозуміло.

Віктор хороший боксер, розумний, технічний. Його 37-річний опонент має 12 поразок, 7 з яких – дострокові. З більш-менш відомих імен серед опонентів ви можете знати Кевіна Лерену. Невеликого південноафриканця, який був близький до перемоги над Даніелем Дюбуа.

Повноцінно скидати опонента з рахунків точно не варто. Аргентинець має удар. Він доволі габаритний – зростом, майже, як Вихрист. Сильний хлопець, який минулого разу у Німеччині переміг. У 2022 році приїхав для бою проти на той момент непереможеного Пітера Кадіру (14-0 на момент бою) і нокаутував його у першому раунді. Кадіру з того моменту не програвав жодного разу.

Тож треба бути обережним та зібраним. А ще – перемагати достроково. Вихрист випав з інформаційного поля, поки лікувався. Але йому всього 31 рік – вік розквіту у надважкій вазі в професіоналах. Так що саме час вмикатись. Якщо не перемагати такого суперника достроково, то є питання щодо загальних перспектив та цілей переходу у профі.

Поєдинок Віктор Вихрист – Маркос Антоніо Аумада відбудеться 25 лютого в Людвігсбургу, Німеччина.

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
west-ukr5555
Для піднесення настрою переглядаю бій з Кіладзе
Skor Pion
бройлер повертається
an52
Вихрист повертається.... до звичної мішочної дієти