Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 лютого 2024, 05:16
5541
10

Потужний пресинг і гол-красень. Кривбас розбив ЛНЗ

Команда Юрія Вернидуба впевнено виграла перший офіційний матч у 2024 році

| Оновлено 24 лютого 2024, 05:16
5541
10
Потужний пресинг і гол-красень. Кривбас розбив ЛНЗ
ЛНЗ

У п’ятницю, 23 лютого, матчем черкаського «ЛНЗ» проти криворізького «Кривбаса» стартувала весняна частина сезону Української Прем’єр-ліги. Нагадаємо, що клуб з Черкащини – дебютант УПЛ. Команда невдало стартувала в чемпіонаті, тож досить швидко відбулася зміна тренера: Олег Дулуб прийшов замість Олександра Ковпака. У підсумку ЛНЗ завершив осінню частину чемпіонату на 10 місці. Криворізький клуб свій другий після переродження сезон в елітному дивізіоні проводить потужно. Перед 18-м туром команда Юрія Вернидуба з 34 очками посідала перше місце в турнірній таблиці.

Обидві команди під час зимової перерви плідно попрацювали на трансферному ринку. Склад ЛНЗ поповнили вісім футболістів. «Кривбас» підписав контракти з трьома виконавцями. У стартовому складі черкаської команди сьогодні вийшли одразу п’ять новачків: українські голкіпер Євгеній Кучеренко та захисник Олександр Каплієнко, захисник Хайдін Саліху та півзахисник Мухаррем Яшарі з Косова, а також ексгравець молодіжної збірної Ізраїлю, півзахисник Арад Бар. Юрій Вернидуб включив до основного складу лише одного новачка – Артура Микитишина. Раніше він вже грав за «Кривбас» в якості орендованого футболіста, а тепер підписав повноцінний контракт.

ФК «Кривбас»

Перші тридцять хвилин матчу пройшли за домінування гостей. Підопічні Вернидуба практично не давали спокійно «дихати» опонентам. Тілько-но криворіжці втрачали м’яч на чужій половині поля, як одразу починали пресингувати. Футболісти ЛНЗ мали великі проблеми з побудовою атак, та й взагалі з виходом за центр поля. В атаці криворіжці протягом усього матчу діяли доволі різноманітно, використовуючи як довгі, так і короткі передачі. Також слід відзначити, що гості перевершили господарів в індивідуальній та командній швидкості.

Криворіжці створили небезпечний момент вже на четвертій хвилині матчу. Каплієнко та Саліху не встежили за Прінсом, який відгукнувся на дальню передачу. Нападник завдав удару - Кучеренко вчасно скоротив кут обстрілу та забрав м'яч до рук. На 21-й хвилині Дібанго навісив з лівого флангу, Прінс виграв верхову боротьбу, але з лінії воротарського майданчика не влучив у дальній кут воріт.

У середині першого тайму господарям вдалося вирівняти гру. Рівна боротьба тривала близько 10 хвилин. У цей період черкаські футболісти завдали першого удару в площину воріт. Хобленко у штрафному майданчику прийняв м'яч після передачі від Пасіча. Нападник пробив з розвороту з лівого кута воротарського майданчика. Кліщук відбив м'яч. Через десять хвилин Саліху пробив зі штрафного удару приблизно з 25 метрів. Кліщук спокійно забрав м'яч до рук.

У кінці першого тайму «Кривбас» відкрив рахунок. Після навісу з кутового Шестаков зіграв рукою у своєму штрафному майданчику. ВАР близько двох хвилин перевіряв момент, потім відеоповтор переглянула головна арбітриня Анастасія Романюк. Їй вистачило близько тридцяти секунд, щоб ухвалити рішення – пенальті. Його реалізував Іліч.

ФК «Кривбас»

У першій третині другого тайму підопічні Вернидуба забили двічі. На 53-й хвилині Бойко виконував штрафний удар на своїй половині поля та помилився під час передачі, просто віддавши пас на Прінса. Нападник наблизився до воріт та з лінії штрафного майданчика точно пробив у дальній кут воріт. А через десять хвилин гол-красень забив Кузик. Він прийняв м’яч в районі правого кута штрафного майданчика, трохи змістився в напрямку центру та пробив – м’яч влетів в дальній верхній кут воріт.

Надалі «Кривбас» продовжував володіти ініціативою, але дещо знизив тиск на оборону ЛНЗ. Господарі намагалися змінити ситуацію на полі. Додали гостроти та креативу в атакувальних діях досвідчені Олійник і Рибалка, які вийшли на заміну. Але все, чого змогли досягти підопічні Дулуба , – удар Олійника над поперечиною.

Українська Прем'єр-ліга. 18-й тур.

ЛНЗ – «Кривбас» – 0:3

Голи: Іліч (45, пенальті), Прінс (53), Д.Кузик (63).

Попередження: Бар (50) Соса (36), Іліч (55).

ЛНЗ: Кучеренко, Саліху, Шестаков, Бар, Бойко (Рибалка, 68), Г.Пасіч (Прядун, 85), Яшарі, Каплієнко, Хобленко (Бессала, 57), Муравський, Наумець (Олійник, 68).

«Кривбас»: Кліщук, Бандейра, Понєдєльнік, Стецьков, Дібанго, Д.Кузик (Задерака, 82), Іліч (Вакулко, 70), Бізімана, Соса (Хомченовський, 70), Микитишин (Татарков, 70), Прінс (Кожушко, 78).

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Стадіон: «Колос» (село Ковалівка Київської області).

Наші оцінки:

ЛНЗ (заміни): Рибалка - 6.0, Олійник - 6.0, Бессала - 5.0, Прядун - б/о.

«Кривбас» (заміни): Вакулко - 6.0, Хомченовський - 5.5, Татарков - 5.5, Задерака - б/о, Кожушко - б/о.

ЛНЗ – КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

63’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Кузик (Кривбас).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Прінс Аду (Кривбас).
45’
ГОЛ ! З пенальті забив Хрвоє Іліч (Кривбас).
Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хет-трик Суареса, п'ять асистів Мессі. Інтер Маямі розгромив Ред Буллз
Футбол | 05 травня 2024, 04:54 7
Хет-трик Суареса, п'ять асистів Мессі. Інтер Маямі розгромив Ред Буллз

Також Луїс відзначився гольовою передачею на Лео

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 4
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Вернидуб-тім в порядку. Як би ж в єврокубках так грали...
Simar
Фахівець який не одноразово показує свій рівень. На жаль наші топові клуби ігнорують його. (або він їх)😀
Алексей Фурсов
Молодцы! Хорошая игра
Swed
Гол  Д.Кузика конечно зачётный.     Молодец, что отрабатывает этот удар.    Но им уже никого не удивишь.    Для вратаря это часто хуже чес пенальти.  Пойдёшь туда - получишь в ближний, не пойдёшь - получишь такой, обводной.  Так что тут вина защиты.   Нельзя давать бить с тез точек.  Хоть Месси, хоть Ярмоленко,  Антонио, Зубкову или Кузику.
Phantom
Це було надто легко
apepa
шахтер - Кривбасс 0-3. Зажав в руке тыщу баксов я уже бегу в букмекерскую контору!