Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 22 лютого 2024, 19:34
6417
0

Капітан його зупинив. Трамп вилетів у чвертьфіналі Players Championship

В іншому матчі 1/4 фіналу Марк Селбі зіграє проти Ронні О'Саллівана

| Оновлено 22 лютого 2024, 19:34
6417
0
Капітан його зупинив. Трамп вилетів у чвертьфіналі Players Championship
WST. Джадд Трамп

Алі Картер завдав другої поспіль поразки Джадду Трампу, вигравши з рахунком 6:4 у чвертьфіналі снукерного турніру Players Championship в англійському Телфорді.

Цього сезону Капітан вже тричі змагався з Тузом. Картер програв із рахунком 7:10 у фіналі Wuhan Open, а потім здобув епічну перемогу з рахунком 6:5 у чвертьфіналі Masters. І тепер забезпечив собі звитягу в Телфорді.

Картер тепер зустрінеться або з Марком Алленом, або з Гері Вілсоном у 1/2 фіналу. Він боротиметься за місце у фіналі Players Championship другий рік поспіль. Картер грав минулого року в титульному матчі, але програв Шону Мерфі з рахунком 4:10.

Ця перемога Картера має вирішальне значення у гонці за участь у турнірі в Ер-Ріяді. Алі випередив Дін Цзюньхуея і посів 8-ме місце у попередньому світовому рейтингу. Лише вісім найкращих гравців за підсумками рейтингу на кінець цього тижня отримають місце у фінансово прибутковому турнірі World Masters of Snooker в Ер-Ріяді.

Переможець German Masters 2023 Алі Картер взяв 4-й фрейм на чорному і зрівняв рахунок у середині першої сесії (2:2). Після перерви Картер вийшов уперед, але 27-разовий переможець рейтингових турнірів Трамп вистрілив брейком 115 та відновив паритет (3:3).

Картер взяв два фрейми поспіль і опинився за один крок від перемоги (5:3). І він мав першу можливість у 9-му фреймі. Алі зупинився на 46 очках, а Трамп зробив брейк 56 і скоротив своє відставання до одного фрейму (4:5).

У вирішальній партіїТрамп лідирував на кольорових, але Картер виграв сейфіті-батл на жовтому. І зрештою зачистив стіл, здобувши перемогу на чорній кулі. Картер став переможцем матчу із рахунком 6:4.

Алі Картер (на фото): «Я дуже близький до свого найкращого результату. Хоча, щиро кажучи, я все ще можу покращувати гру. Я працюю над усіма аспектами, тож думаю, що зможу стати кращим. Цього року мені 45, і я входжу до вісімки найкращих у світі, що непогано. Я продовжуватиму прагнути до поліпшення, ставати кращим і перемагати.

Це був справді важливий матч. Ймовірно, це гарантувало мені місце у Tour Championship. Саудівська Аравія – це бонус. Якщо це так, то добре, а якщо ні, то мені є багато місць, де можна пограти в снукер. Я граю, виграю та заробляю гроші. Буде чудовий матч, з ким би я не грав у півфіналі. Мені потрібно бути у чудовій формі, і я впевнений, що так і буде».

Марк Селбі, здобувши перемогу над Баррі Хокінсом з рахунком 6:3, забезпечив уболівальникам яскравий чвертьфінал проти старого суперника Ронні О'Саллівана. Вперше пара перетнулася в рейтинговому турнірі після фіналу Scottish Open 2020, тоді Селбі здобув перемогу з рахунком 9:3.

У 1/8 фіналу Чжан Анда у завзятій боротьбі виграв у Ноппона Саєнгкхама з рахунком 6:4 і тепер зустрінеться з Джоном Хіггінсом.

За матеріалами World Snooker Tour

Снукер. Players Championship

Телфорд (Англія), 19–25 лютого 2024 року

1/4 фіналу

  • 21.02. 21:00. Джадд Трамп (Англія) – Алі Картер (Англія) – 4:6
  • 22.02. 15:00. Марк Аллен (Північна Ірландія) – Гері Вілсон (Англія)
  • 22.02. 21:00. Марк Селбі (Англія) – Ронні O'Салліван (Англія)
  • 23.02. 15:00. Чжан Анда (Китай) – Джон Хіггінс (Шотландія)

Сітка турніру

Відеофрагменти матчів

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.