Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 22 лютого 2024, 20:23
5684
4

Вік не заважає: ветерани, які продовжують кар'єру

Розповідаємо про футболістів почесного віку

| Оновлено 22 лютого 2024, 20:23
5684
4
Вік не заважає: ветерани, які продовжують кар'єру
Getty Images/Global Images Ukraine. Кріштіану Роналду

У кожному сезоні багато уваги приділяється молодим гравцям, що логічно, оскільки від них чекають великих досягнень. Однак на фоні талановитої молоді забувають про ветеранів, багато хто з яких все ще виступає на досить хорошому рівні. Може, вони вже й не перемагають так, як раніше, але все ще допомагають своїм командам. Далі розглянемо ветеранів, які продовжують свою кар'єру.

Данте (Ніцца, 40 років)

Безумовно, найкращі роки своєї кар'єри Данте провів у Баварії. У складі мюнхенського клубу бразилець виграв усе: 3 чемпіонства, 2 Кубки Німеччини, Суперкубок Німеччини та Європи, Лігу чемпіонів та клубний чемпіонат світу. У 2016 році футболіст із чистою совістю покинув Баварію і перейшов до Ніцци, де виступає до цього дня, причому дуже непогано. У 40 років Данте є основним захисником у орлів та капітаном команди. Він завжди виходить у старті й проводить на полі всі 90 хвилин цього сезону. У бразильця залишився хороший запас міцності.

Пепе Рейна (Вільярреал, 41 рік)

Getty Images. Пепе Рейна

У своїй багатій кар'єрі Рейна виступав за безліч клубів. Наразі 41-річний голкіпер залишається у Вільярреалі, хоча вже не отримує такого ігрового часу, як минулого сезону. Минулого розіграшу Ла Ліги іспанець 22 рази виходив на поле, а нинішнього – жодного разу. При цьому він відіграв усі 6 матчів групового етапу Ліги Європи та тричі виходив на поле в рамках Кубка Іспанії. Не найгірші показники для воротаря в такому солідному віці. Контракт футболіста із "субмариною" розрахований до кінця сезону, але не буде дивно, якщо він продовжить угоду або знайде собі новий клуб.

Андрес Іньєста (Емірейтс, 39 років)

На відміну від деяких колишніх одноклубників, Іньєста не став завершувати кар'єру після багаторічного періоду в Барселоні. Влітку 2018 року іспанець перейшов до японського Віссел Кобе, де провів 5 сезонів. Всі ці роки футболіст отримував пристойний ігровий час, але минулого року вирішив, що настав час змін. При цьому Андрес не завершив кар'єру, а поїхав далі мандрувати світом. Наразі 39-річний хавбек виступає у складі Емірейтс із ОАЕ, де вже встиг зіграти 10 матчів та забити 2 голи. Судячи з усього, невгамовний Іньєста і не думає поки що завершувати кар'єру, радуючи своєю грою глядачів екзотичних чемпіонатів.

Пепе (Порту, 40 років)

Найкращі роки своєї кар'єри Пепе провів у мадридському Реалі, тричі вигравши Лігу чемпіонів разом із "вершковими". Взимку 2019 року досвідчений захисник повернувся до Порту, де знайшов другу молодість. У 40 років Пепе так само прагне перемагати і виступати в Лізі чемпіонів, як і раніше. Гаряча вдача футболіста нікуди не поділася з віком, оскільки він продовжує отримувати червоні картки. Крім того, Пепе навіть встиг зіграти один матч за збірну Португалії у рамках відбору на чемпіонат Європи. Завзяття у цього чоловіка вистачить ще не на один сезон.

Клаудіо Браво (Бетіс, 40 років)

Браво не завжди був основним воротарем у своїх командах, проте все ще продовжує кар'єру. До того ж не можна сказати, що чилієць зовсім не отримує можливостей. Минулого сезону він відіграв 21 матч у всіх турнірах. У нинішній кампанії 40-річний голкіпер взяв участь у дев'яти поєдинках, що також непогано. Контракт футболіста з Бетісом розрахований до кінця сезону. Влітку Браво цілком може підписати нову угоду з "вердібланкос" або навіть підшукати собі інший клуб, де він, можливо, зможе стати основним воротарем. Чилієць має багатий досвід, який може стати у нагоді багатьом командам.

Тіаго Сілва (Челсі, 39 років)

Getty Images. Тіаго Сілва

В АПЛ складно грати у будь-якому віці, а у солідному – тим більше. Але Сілва справляється. У 39 років Тіаго є основним захисником Челсі, майже завжди проводячи на полі по 90 хвилин. У "синіх" молода команда, тому наявність досвідченого футболіста є важливим фактом, особливо в обороні, де лондонці не завжди грають надійно. Для бразильця це хороший спосіб залишатися на високому рівні та виступати у найсильнішій лізі світу навіть у поважному віці. Втім, і конкуренція у Сілви не така вже й серйозна. У 39 років він виглядає краще за багатьох молодих захисників Челсі.

Кріштіану Роналду (Аль-Наср, 39 років)

Роналду неможливо не включити до такого рейтингу, оскільки він є найпопулярнішим дідусем у сучасному футболі. Та й своїми виступами Кріштіану дає зрозуміти, що його рано списувати з рахунків. Майже 40-річний португалець став найкращим бомбардиром 2023 року, що є великим досягненням. Форвард Аль-Насра обійшов таких гравців, як Ерлінг Холанд, Гаррі Кейн та Кіліан Мбаппе. Звичайно, забивати в Саудівській Аравії – не те саме, що забивати в європейських топ-лігах. Але Кріштіану і там залишив по собі сотні рекордів, які ще не скоро будуть побиті іншими нападниками.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?
Футбол | 27 квітня 2024, 07:55 0
Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?

Залишається 2 варіанти суперників для України: Індонезія та Узбекистан

Зоря – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 28 квітня 2024, 06:00 0
Зоря – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Команди розділяють лише п'ять очок, тож перемога киян наблизить їх у таблиці до суперників

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Криш готовит себя к 2026 году. 
OKs100
Это нормально сохранять форму в таком возрасте. Только при достижении 40 лет футболиста можно считать ветераном, а не как сейчас в 36 уже списанным.
Sheva19
Ну это хорошо что без травм .А получить в 38 40 травму порвать допустим кресты это уже не то что в 18 25 лет