Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 22 лютого 2024, 00:16
2135
1

Інтер мчить до скудетто. І стає ще сильнішим

Оцінюємо силу і потенціал лідера Серії А

| Оновлено 22 лютого 2024, 00:16
2135
1
Інтер мчить до скудетто. І стає ще сильнішим
Getty Images/Global Images Ukraine

Існує думка, що Інтер мав стати чемпіоном Італії ще в сезоні 2021/22. "Нерадзуррі" тоді мали хороший запас очок, але примудрилися його розгубити, проваливши кінцівку кампанії. У підсумку чемпіоном став Мілан, який обігнав сусідів на 2 бали. Минулого сезону ніхто не мав шансів наздогнати Наполі, який набрав 90 очок. "Чорно-сині" тоді фінішували третіми, але дійшли до фіналу Ліги чемпіонів, що спричинило продовження контракту з головним тренером Сімоне Індзагі.

Із нинішнім наставником Інтер виграв 5 трофеїв – двічі Кубок Італії та 3 рази Суперкубок. Однак якості Індзагі періодично ставилися під сумнів експертами, оскільки в кожному з двох попередніх сезонів Серії А "нерадзуррі" втрачали стабільність. Очевидно, "чорно-сині" провели серйозну роботу над помилками у міжсезоння, оскільки у нинішній кампанії у них найкраща команду в Італії. Справа не лише у лідерстві Інтера в турнірній таблиці, а й у тому, наскільки цілісною виглядає команда.

Звичайно, у боротьбі за чемпіонство найважливіше – перемоги. Що менше очок втрачає команда, то більше в неї шансів підібратися до вершини турнірної таблиці. "Нерадзуррі" зараз йдуть на вражаючій 18-матчевій серії без поразок, що забезпечує їм 9-очковий відрив від Ювентуса. Слід зазначити, що б'янконері посипалися у лютому і втратили багато балів. Але навіть якби туринці виграли всі свої матчі, чорно-сині все одно залишалися б на вершині турнірної таблиці, оскільки жодного разу не програли Дербі Італії цього сезону.

Інтер добре діє у всьому, особливо в атаці. "Нерадзуррі" є найрезультативнішою командою Серії А, забивши 59 голів – на 10 більше, ніж Мілан. Важливу роль цьому грає Лаутаро Мартінес. У збірній аргентинець не показує нічого видатного, але в клубі виступає набагато краще. Нині на рахунку 26-річного нападника вже 20 забитих м'ячів у Серії А – всього на 1 менше, ніж було у двох попередніх кампаніях (по 21). При цьому з пенальті він забив лише 2 голи, а 18 – з гри. Ймовірно, Лаутаро проводить найкращий сезон у кар'єрі.

Getty Images. Лаутаро Мартінес

Варто відзначити ідеальну адаптацію Маркуса Тюрама, який став хорошим напарником для Мартінеса. На рахунку 26-річного нападника 10 голів і 7 результативних передач у 24-х матчах Серії А. Француз входить до п'ятірки найкращих бомбардирів ліги та до трійки найкращих асистентів, поступаючись лише Олів'є Жиру за кількістю результативних передач. І цього гравця "чорно-сині" отримали безкоштовно – чергова успішна угода генерального директора Інтера Джузеппе Маротти. Функціонер продовжує зміцнювати склад команди навіть за наявності величезних боргів у клубного керівництва.

Окремої уваги заслуговує середня лінія нерадзуррі. Деякі експерти вважають її найкращою в Європі. Тріо Ніколо Барелли, Генріха Мхітаряна та Хакана Чалханоглу справді виглядає дуже добре. Вірменин поєднує в собі суміш техніки, інтелекту та досвіду. Турок добре діє у виконанні стандартів та розвитку атак, а італієць виділяється працьовитістю та креативом. Цього сезону Барелла створює в середньому 4,55 моменти для удару в середньому за 90 хвилин. Крім того, хавбек виконує в середньому 9,57 розвиваючих атаку передач за матч, а загалом віддає понад 60 передач у кожному матчі.

З приходом Індзагі викликала побоювання гра команди у захисті, оскільки мало хто може зробити для оборони більше, ніж Антоніо Конте. Але Сімоне зміг. Після 22-х турів Серії А "чорно-сині" мали лише 10 пропущених голів, що стало повторенням рекорду. Так мало пропускала лише Рома Фабіо Капелло у сезоні 2003/04. Наразі Інтер має 12 пропущених голів після 24-х матчів – дуже солідний показник і найкращий в Італії. Трійка захисників з Алессандро Бастоні, Бенжаменом Паваром та Стефаном де Вреєм чи Франческо Ачербі чудово діє спільно. Ну і, звичайно, потрібно виділити Яна Зоммера, який має 15 сухих матчів у поточному сезоні – найбільше в лізі.

Getty Images. Cімоне Індзагі

Велику роль в успіхах Інтера грає робота тренера, причому не лише у побудові гри чи тактичних схем. Дуже важливою є атмосфера, яку створив Індзагі в колективі. Чалханоглу неодноразово називав важливим чинником "нерадзуррі" сімейну атмосферу. Очевидно, так воно і є. В одному з інтерв'ю Тюрам назвав свою адаптацію у новому клубі практично моментальною, оскільки "чорно-сині" прийняли його як свого. За напруженої атмосфери в колективі команда навряд чи досягатиме великих успіхів навіть за наявності зірок світового масштабу.

Важливо, що майже всі гравці хочуть залишатися в клубі, навіть з урахуванням того, що в іншому місці хтось із них, можливо, міг би отримувати більше грошей. Так, пішли Андре Онана та Мілан Шкріньяр, але це ніяк не позначилося на грі команди. Виглядає так, що вона стала ще сильнішою. У підписанні Барелли був дуже зацікавлений Манчестер Сіті, але італієць залишився у клубі, про який мріяв з дитинства. Бастоні теж відхилив пропозиції, які йому надійшли. Марко Арнаутович без роздумів перейшов до Інтеру, знаючи, що не буде там на основних ролях. Алексіс Санчес сам захотів повернутися, розуміючи те саме.

Не встигло зачинитися зимове трансферне вікно, як стало зрозуміло, що наступного сезону "нерадзуррі" стануть ще сильнішими. Влітку "чорно-сині" підпишуть ключового півзахисника Наполі Петра Зеліньського та форварда Порту Мехді Таремі, який 3 роки поспіль був найкращим бомбардиром команди. Ці гравці однозначно підсилять Інтер і, що важливіше, перейдуть безкоштовно. Маротта знову спрацював бездоганно разом із спортивним директором П'єро Аузіліо. Зараз ходять чутки про можливий продаж Інтера та зміну керівництва клубу, але поки у спортивному відділі "нерадзуррі" всі залишаються на своїх місцях, у команди залишатимуться шанси на успіх.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 2
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Volodymyr Shevchenko
Форца, россо-нерри!